Zašto Kripto izgleda kao Vol Strit | RS.democraziakmzero.org

Zašto Kripto izgleda kao Vol Strit

Zašto Kripto izgleda kao Vol Strit

Džil je nezavisni savetnik i konsultant radi na svemu, od ranoj fazi token ulaganja u inicijativama u velikim ustanovama.

Sledeći članak je ekskluzivni doprinos CoinDesk je 2017 u pregled mišljenja seriji.

Prvi put sam ozbiljno čuo criptocurrenci dok sam radio na Vall Streetu.

To je bilo u 2013. Godini sam je trgovanje argentinski kredit. Jedan od mojih lokalnih brokera u Buenos Airesu želeo da znam da li je išta znao o Bitcoin. Argentina, u to vreme, bio zaključan od tržišta kapitala za više od deset godina. Pezos, navodno vezan za američki dolar, kojima se trguje na popust na terenu, ostavljajući meštani gladni drugim prodavnicama vrednosti. Kontrole kapitalnih značilo da se novac od obale često uključeni kofere i feribota u Urugvaju. Ova zemlja je na ivici drugog podrazumevano.

Obećanje Bitcoin, u ovom kontekstu, bio je prodavnica vrednosti koje ne bi bilo zarobljen u nesposobnosti ili povrede jednog, centralnog organa.

Kao što sam dalje ukopana u Bitcoin, više obećanja o alternativi, poboljšani finansijski sistem se predstavili. Kriza evropske duga, a konkretno se napadi sredstava na Kipru, istakao značaj digitalne prodavnice vrednosti koje bi mogle biti u vlasništvu direktno - da ne bi mogao biti ugroženo od strane spoljnog aktera.

Ovde je imovina koja nije zahtevao posrednika. Sedi na trgovački stolu u to vreme, uklanjanje rent-seeking posrednika iz sistema bio je naročito ubedljiv. Ova tehnologija može da omogući tvoto da direktno komuniciraju, bez potrebe da otkrije detalje o svojim transakcijama ili identiteta trećim licima.

To je takođe bio sredstvo koje je programirati. Kao derivata trgovac, proveo sam dosta vremena razmišljajući o stranom izloženosti, obezbeđenja i kapitalnim zahtevima. Mogao pametan contractsprovide an automatski ostvariva sredstva čini ovu vrstu sistemskog rizika?

To nije uzeta dugo da raste razočarani sa starim finansijskog sistema. Insajder trgovanje je na većem nivou. Bezobziran rizično je često nagrađen. Manipulacija na tržištu, pod maskom mnogim imenima, ostala raširena.

Criptocurrenci obećao alternativu ovom sistemu.

Za mnoge, 2017 će biti godina u kojoj su prvi put ozbiljno čuli za Bitcoin. Kao što smatram da je stanje criptocurrenci danas, međutim, ne vidim mnogo ispunjena obećanja.

Umesto toga, mi smo izgrađen oko Cripto izopačen verziju finansijskog sistema legata, sa svim poznatim igračima: emitenata, brokersko-dilerska društva, razmene i staratelja. Uz ovi igrači dolaze probleme nasleđene iz centralizovane kontrole, posredovanje, sistemski rizik, tržišne zloupotrebe i - najvažnije - kratkoročni pohlepe.

Možemo misliti da smo niz kripto Rabbit Hole, ali stvarno smo kroz Vall Street ogledalo u.

Emitenata

Criptocurrenci teži da se na tržištu kao "nepouzdan." Tačnije način razmišljanja o tome da može da zameni neophodnost verovati jednu jedinu centralnu vlast sa mogućnošću da veruju mrežu decentralizovanih aktera.

Mnogi od tokena koje su se pojavile u poslednjih godinu dana, međutim, izdato od strane malih timova preduzetnika, koji mora biti od poverenja da projekat izvan zemlje. Zahvaljujući naglaskom na criptocurrenci zajednice na razvoju otvorenog koda, kasnije faze rada često odvija na više decentralizovan način.

Ipak, investitori i potrošači treba da se pomire nesklad između prodajne terenu decentralizacije i realnosti kako se ovi projekti često vodi u ranim danima.

Paradoks centralizovane stvaranja criptocurrenci je možda nigde tako jasno na ekranu kao u Venecueli. Venecuelanski predsednik, Nikolas Maduro, objavio nekoliko nedelja agohis nameru da izda criptocurrenci, verovatno da bi se izbeglo sankcije. Ovo je verovatno raditi, ali takođe nedostaje smisao. Obećanje o Bitcoin je da deluje kao zaliha vrednosti koje ne bi bilo zarobljenika u centralnom organu.

Novi Venecuelanski criptocurrenci, ako je izdata od strane Maduro, samo što će verovatno biti zloupotrebljena kao Bolivar.

Ostala sredstva i da ovu tačku. Tether je primer centralno zloupotrebljena znak. To tvrdi da je potpuno kolateral, dolar-backed sredstva. Činjenica da nije otkupljive, zajedno sa mutne i problematičnih računovodstvenih praksi svojih emitenata, međutim, čini kao znakom pitanja kao i bilo finansijskih kreacija Volstrita, ako ne i više.

Decentralizacija je transformativan koncept u oblasti finansija i tehnologije. Ali, ako je izvor vrednosti za ove proizvode i dalje oslanja na centralnom izdavaoca, zatim kako različiti su od finansijskih proizvoda koji Volstrit je osmišljavanju decenijama?

Posrednici

Criptocurrenci se takođe govori kao o tehnologiji disintermediating. Priroda imovine blockchain-based peer-to-peer je možda njihova najzanimljivija karakteristika.

Realnost kako ova sredstva su uglavnom bude obavljen i custodied, međutim, veoma je posredovala.

Profesionalizacija postupka izdavanja je jedan primer criptocurrenci tržišta mdifikacija zastareli sistem. Sada upakovana uzimajući usluge koje pružaju investicione banke u vlasničke tržišta kapitala i prodaje timovima preduzetnika koji žele da rade simbolične prodaje.

Ove usluge uključuju trčanje marljivost na investitore, knjiga izgradnju, bave problemima usaglašenosti i rukovanje pravni proces. S jedne strane, to označava važnu inicijativu u sazrevanje tržišta. S druge strane, ona je obnavljajući Vall Street sistem oko ovog novu klasu sredstava.

Platforme koje olakšavaju kupovinu i prodaju criptocurrencies i žetona i uklapaju u ovu kategoriju. Razvoj over-the-counter trgovanja stolova u criptocurrenci oseća posebno ironično za mene, s obzirom prvo sam zaista razumeo vrednost koju Bitcoin dok sedi na trgovinu sto se. Ovi stolovi i razmene nesumnjivo imaju važnu ulogu u pružanju likvidnosti na tržištu, ali u mnogo čemu su se replicira ono što smo znali iz starog sistema.

Iz tog razloga, decentralizovana ekchangeis jednu od najzanimljivijih oblasti istraživanja u prostoru. Umesto da ponovo izgrade legaci razmene, decentralizovana razmena nastoji da omogući novi način poslovanja koji je istinitije u vrednosti predlog tehnologije.

Novčanici, kao i razmene, su bili značajni u vožnji usvajanje, špekulacije o, i korišćenje criptocurrenci. Interakcija sa privatnim ključevima i dalje pravi korisnički doživljaj izazov. Dok su mnogi do odluče da samostalno pritvor svoje criptocurrencies, a veoma opcija da se to uradi je jedan od važnih karakteristika ove klase imovine, ali moramo da vidimo proizvod omogući bezbedan i razuman privatnog ključa pritvor bez oslanjanja na trećim licima.

Umesto toga, industrija je ponovo stvorila slika u ogledalu zastarelom sistemu: Profesionalne usluge kastodi koristeći sve od sefova u švajcarskoj banci trezorima.

Ove slike u ogledalu Vall Street imaju iskrivljenu kvalitet. Ne samo da neprecizno (ili nezrelo) podsećaju na staru finansijsku infrastrukturu na kojima se zasniva, ali i saviti i korumpirana original namera proizvoda. Criptocurrenci je stvorio više posrednika nego što je raseljeno.

Namera je bila da se ljudima direktnu kontrolu nad svojim sredstvima, slobodno od zaplene od banaka i vlada. Umesto toga, ljudi predaju tu kontrolu na novu klasu glumaca - koji su često čak i manje odgovorni od svojih starih školskih kolega.

Institucije

Pitanje institucionalne odgovornosti govori direktno na drugi obećanje criptocurrenci. Sa svojim kapacitetom za programabilnosti, kripto da sprovede finansijske ugovore. Ovo bi moglo da reši pitanja kolaterala upravljanja i garantuje poštovanje uslova kapitala. Finansijska kriza 2008. Godine je pogoršala, delimično, zbog nedostatka jasnoće o izloženosti između ugovornih. Auditabiliti i primenljivost svojstveno da kripto treba da pomognu ublažavanju, ili bar otkriti, ovu vrstu sistemskog rizika.

Međutim, treće stranke koje su stvorene oko criptocurrenci podjednako izloženi jedni prema drugima kao banke, razmene, a Čuvari su bili u 2008. Godini.

Commingling sredstava u okviru novčanike i razmene, neproziran računovodstvenih, međusobnom razmenom izloženosti i nejasne zahtevima margina su neki od izvora institucionalnog rizika na tržištu. Relativan nedostatak standarda u criptocurrenci znači da se ovi rizici slabo proučena i shvaćena. Obelodanjivanja o temi tek treba da budu široko zatražio od kupaca i da su daleko od nečeg običnog.

U nastajanju infrastruktura raste oko criptocurrenci odražava institucije Vall Streetu. To je malo čudno da isti rizici i dalje postoje.

Integritet

Paralele između starog i novog nisu ograničeni na emitenata, infrastrukture i institucija. Paralele i prožimaju integritet igrača u sistemu.

Manipulacije na tržištu, insajder trgovanja, Šiling, Spoofing, pumpanje-i-damping i sukobi interesa obiluju criptocurrenci tržištima. Ovo dolazi kao iznenađenje za bilo koga ko je sedeo na Vall Street trgovanja stolu, posebno imajući u vidu relativnu nezrelost kripto tržišta.

Kada sam bio trgovac, našao sam se svestan da bi Volstrit biti središte svega toga, ali negde - na drugom kraju svih Bloomberg ekranima, i brokersko-dilerska društva, i Čuvari, i brisanje kuće, i menadžeri sredstava i investicioni fondovi - bili su pojedinci i svoje penzije novac ili svoju ušteđevinu koledž.

Isto postaje istina za criptocurrenci kao malo potrošači kupuju u.

Inicijative i standardi počinju da se pojavljuju u industriji. Kao i mnogi drugi u kripto tržištima, ove inicijative u velikoj meri odražavaju lekcije naučene od strane Vol Strita. Obelodanjivanja po novinara, analitičara i menadžera fondova počinju da postanu uobičajena pojava. Messari, open source Edgar-kao baza podataka, nudi transparentnost za investitore na novo izdatih tokena. Bruklinski Projekat, koji je pokrenut od strane Consensis, fokusira na zaštitu potrošača i uspostavljanje standarda za tokena, podsticanje samoregulacije po emitenata.

Čak Coinbase je sonda u insajdera zaposlenih tradingdemonstrates da uzima svoju ulogu na tržištu - i postavlja standarde za to - ozbiljno.

Kao Volstrit saznao za sebe, odgovornost je važno tržište praksa. Ovo su važni događaji ne samo za zaštitu potrošača, ali i za rast i dugovečnost na tržištu u celini.

Dugoročna pohlepan

Ako The Hipe u 2016. Je bilo sve o zameni Vall Street infrastrukturu sa blockchain tehnologijom, onda 2017 je sve o replicira Vall Street infrastrukturu oko kripto.

To nas je zaveo mnoge od originalnih obećanja criptocurrenci: obećava o ulogama emitenata, posrednika, i institucija. Nivo integriteta na tržištu, nažalost, takođe stoji da u starom sistemu, pogoršava opšte tržišne nezrelosti i nedostatka dogovorenih standarda.

"Dugoročno pohlepan" je pojam koji Cripto bi dobro da pozajmi od Vall Streeta. Ideja je da se određene ponašanja, dok oni mogu vam koristiti manje u kratkom roku, će se isplatiti na duže staze.

Ova ponašanja uključuju imati mirnu ruku u nestabilnim tržištima, nešto criptocurrenci investitori su dobro poznate. Što je još važnije, međutim, takvo ponašanje podrazumevaju poštovanje drugih učesnika na tržištu.

Mislim 2018 će videti criptocurrenci tržišta nastaviti da odrastu i samo-reguliše. 2018 će nas naučiti da je dugoročno pohlepan je više nego držeći - to je takođe o održavanju integriteta.

Konačno, 2018 može da nas vrati u neki od originalnog nameri criptocurrenci kao tržište budi imati na umu da je realna vrednost ne leži kroz ogledalo, ali u originalnim obećanjima decentralizacije i disintermedijaciju.

Spark maštu? Recite nam šta biste promenili u vezi sa kripto u 2018. Email [email protected] da saznate više o tome kako možete biti deo naših 2017. U pregledu.

Zid StreetTrading

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Da li je Margin trgovala s padom cene bitkoina?

Post Trejding kriptocurrenci

Cripto Assets Trade 24-7 - I to se menja više od vremena

Post Trejding kriptocurrenci

Uspostavljanje Bitcoinove infrastrukture za zamućenu razmjenu

Post Trejding kriptocurrenci

Kanadski regulatori odobravaju prvu blokadu EPF-a u zemlji

Post Trejding kriptocurrenci

Najbolje performanse kriptokutera u K1 su imale velike dobitke

Post Trejding kriptocurrenci

Bullion on Blockchain: novi standard zlata?

Post Trejding kriptocurrenci

State Street za Bitcoin Bull: Blockchain Boss Leaves za pokretanje Cripto startup-a

Post Trejding kriptocurrenci

Novi pokretanje Blockchain-a donosi ugovore u digitalno doba

Post Trejding kriptocurrenci

Nakon fjučersa: sledeće poglavlje za Bitcoin

Post Trejding kriptocurrenci

Pregled: Haasbot 2.0 donosi automatsku trgovinu na sledeći nivo

Post Trejding kriptocurrenci

Globalni trgovinski obrt bitkoina pada na 15% pad cene

Post Trejding kriptocurrenci

Analiza: Bitcoin cena koriguje na kineskim vestima, ali Uptrend još uvek neaktivan