Zašto je novi Blockchain za mali biznis zapravo veliki posao | RS.democraziakmzero.org

Zašto je novi Blockchain za mali biznis zapravo veliki posao

Zašto je novi Blockchain za mali biznis zapravo veliki posao

Napori da se primenjuju blockchain u lancu snabdevanja je zanimljiv obrt prošle nedelje.

Ja govorim, naravno, o delu nevsthat na početku izgledalo prilično običan: grupa evropskih banaka su najavili da će zajedno band da razvije rešenje Trade Finance blockchain bazi.

Ovaj je, međutim, neobično.

Umesto da rešavanje velikih globalnih transakcija koje prelaze okeane, projekat se fokusira na intra-evropske trgovine, i, što je još važnije, između malih i srednjih preduzeća (MSP).

Zašto je ovo interesantno? To nije zato što MSP čine ogromnu majoritiof na svetu biznisa (mada to svakako učiniti za ubedljiv slučaj korišćenja). Umesto toga, to je zbog onoga što piše o razvojnoj prirodi trgovine finansija.

Videli smo mnogo blockchain projekti uzeti radi na predmetu, a aplikacija izgleda očigledno. Transakcije preko granica uglavnom uključuju značajnu dokumentaciju, što je proces koji sam po sebi stvara brojne greške i bruto neefikasnosti.

Smanjenje opterećenja u vezi sa prijema robe sa jednog mesta na drugo mora da bude dobra stvar, zar ne?

Hajde da pogledamo.

Pokretanje manje

Većina projekata do sada su se fokusirali na velikim međunarodnim korporacijama, što je razumljivo, s obzirom da je tokom dve-thirdsof svetske trgovine potiče sa globalnim korporacijama.

Gde su i bol i potencijalni obećanje najviše akutno osećao, međutim, nije u konglomeratima, ali u malim i srednjim preduzećima. U delu, to je zbog prostog broja, ali uglavnom, to je zbog finansijskih kretanja.

Oko 80% svetske trgovine je sada sprovodi kroz otvorene transakcija računa, ne preko tradicionalnih kanala pomoću akreditiva. To znači da ne postoji bankarska garancija plaćanja.

Kupac plaća kad je vreme da se plati - obično dobro nakon što je dostavljen proizvod.

Za mnoge velike korporacije, ova promena odražava strožije ograničenja mnoge banke se suočavaju na kreditiranje i garancija, kao i želja da se poboljša radni kapital i smanjenja troškova administracije i finansiranja.

Za većinu malih i srednjih preduzeća, otvoren račun je njihova jedina opcija, jer se tokom halfof MSP Trade Finance aplikacije odbio.

Vin-vin situacija

U otvorenim transakcija računa, poverenje postaje veliki faktor. Ovo je pitanje kada pokretanje novih komercijalnih odnosa, posebno za mala i srednja preduzeća sa decreasing ili nepostojeće kreditne istorije.

Ne ulazeći u detailsof kako će nova platforma rade, sposobnost da se vidi, u realnom vremenu, status transakcije na svakom koraku treba da poverenje transparentnije. Ubrzavanje procesa od narudžbe do naselja će se povećati likvidnost.

Uključivanje upravljanja odgovarajućih bankarskih funkcija (plaćanje, faktoring, itd) ima za cilj da olakša proceduru još više, i može povećati marže kako za banke i njihove klijente koji učestvuju.

Posmatrano od izvoznika malih i srednjih preduzeća tačke gledišta, projekat bi mogao da bude način da se prevaziđu prepreke nastale promenljivosti finansija i politike. I sa stanovišta banaka gledišta, ne samo da će to pomoći da zadrži i podršku klijentima MSP, takođe je efikasan način za banke da se ponovo srednji u procesu finansijskog trgovine.

Polazeći u okviru relativno "sigurnim" granica Evropske unije daje projekta priliku da testiramo proces prekograničnu trgovinu pre nego što se uputite u komplikovanije teritoriju.

Šta je sledeće

Ako stvari idu po planu, ne bi trebalo dugo čekati da vidimo kako se tarife projekta sa ciljnim korisnicima. To je već radi dokaz-o-koncepta, razvio je prošle godine belgijske banke KBC.

Otvaranje ga do šest drugih evropskih institucija je očigledna korak ka skalabilnost, predstavlja način da se testira prekograničnih odnosa unutar upravljati grupe pre nego što je globalna.

Tim će početi da traže regulatorna odobrenja u narednih nekoliko meseci, sa ciljem da se dešava "uživo" pre kraja godine.

Gledajući unapred, ubedljiva prednost nižih troškova transakcija i jače komercijalnih odnosa može pomoći da se delimično kompenzuje nesigurnost i potencijalnu cenu diže kamatne stope i prebacivanje trgovinske barijere.

Nije teško videti kako projekti poput ovo moglo da pomogne da se pripreme preduzećima širom sveta za promene pred nama, i da se prilagode ne samo trenutnim trendovima, ali budući oni kao dobro.

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

PBoC navodno naručuje usluge plaćanja kako bi prestala da služi trgovcima Cripto

Post Trejding kriptocurrenci

Otkrivene su stvarne količine? Kako se tržište bitkoina u Kini prilagođava naknadama

Post Trejding kriptocurrenci

BTC.sk oživljava trgovanje bitkominom marginom

Post Trejding kriptocurrenci

Bitstamp za pokretanje novih Ripple trgovinskih parova

Post Trejding kriptocurrenci

Preko 800 Terminala za Plaćanje u Rumuniji Sada Prodajte Bitcoin

Post Trejding kriptocurrenci

Unutrašnji projekat Blockchain-a sa Microsoft-om Povered bi the Bank of America

Post Trejding kriptocurrenci

Južna Koreja otkriva rok za zaustavljanje trgovine anonimnim kriptoima

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin trader Korisnici gubici lica nakon menadžmenta nestaju

Post Trejding kriptocurrenci

Politički: zašto Kina mrzi Bitcoin i voli Blockchain

Post Trejding kriptocurrenci

Post-Trade Giant NSD: Blockchain Useless Ako nije pravno obavezujući

Post Trejding kriptocurrenci

Mikrofinansijska Giant Robinhood pravi ogromnu ulogu na Bitcoinu

Post Trejding kriptocurrenci

ACI otvara put ka blokocentima centralne banke