Unutrašnji projekat Blockchain-a sa Microsoft-om Povered bi the Bank of America | RS.democraziakmzero.org

Unutrašnji projekat Blockchain-a sa Microsoft-om Povered bi the Bank of America

Unutrašnji projekat Blockchain-a sa Microsoft-om Povered bi the Bank of America

Microsoft je kopao duboko u podacima koje stvara svojom jedinicom $ 120bn trezora u potrazi za stvarnim slučajeva upotrebe gde bi blockchain smanjenje troškova.

Culling kroz ovaj Trove informacija, Microsoft novoimenovani glavni program menadžer i olovo blockchain inženjer, Marli Grei, tražili bola poena i radno intenzivnim procesima koji su povećanja složenosti i greške u poslovanju njegove kompanije.

Ali, činjenica da će izvršni kao Grej se vreme dodele da takvog poduhvata možda ne iznenađuje. Od pomoglo da se uspostavi Microsoft Azure je blockchain-as-a-service platformu u novembru 2015, Grej je radio sa partnerima njegove kompanije da pronađe nove načine za korišćenje distribuira glavne knjige tehnologiju u rešavanju stvarnom svetu probleme.

Ali, u ovom slučaju, Grej je takođe tražio je problem mogao brzo rešiti.

Grei rekao CoinDesk:

"Želeli smo da izaberemo nešto što je bilo dovoljno veliko da bitno, ali dovoljno mali da brzo radimo. U kao, mesec dana."

Blockchain inženjer je govorio sa konferencije Sibosfinancial u Ženevi, gde je upravo demonstrirao prototip koja je proistekla iz njegovog traganja: stand-bi akreditiva rešenje sagrađeno na ethereumblockchain sa Bank of America Merrill Linch.

Prototip

Akreditiva su ono što banke daju klijentima kada oni koji se bave novim kupcima koji ne mogu dobro poznaju svoje klijente. To je isplata poslednje sredstvo u kojoj banka pristaje da plati karticu u slučaju da klijent nije u stanju da učini.

U proseku, Microsoft kaže da koristi oko dva akreditiva nedeljno, ali ta cifra se dramatično povećava na sezonski osnovi, prema Grej.

Da se ​​izgradi prototip, siva i njegova blockchain inženjeri prvi radili zajedno nekoliko Bank of America članova tima da izračuna broj koraka ugovorne strane u pripravnosti akreditiva transakcije treba da sprovede, od beleškama na telefonske pozive i faksove.

Ukupno, dva tima računa 15 korake koji bi trebalo da se sprovodi četiri ugovornih, uključujući i kupca, a korisnika i svaki od stranom banaka.

Od početka do kraja, proces aplikacija traje oko pet radnih dana, a tim identifikovao stopu greške kao visok kao 50% zbog faktora kao što su slabe unos podataka i nečitak rukopis.

Dobijena cena po akreditiv je između $ 2,500 i $ 15,000 u zavisnosti od broja grešaka.

Grej je sumirao tekućih transakcija kašnjenja:

"Te stvari se ne mogu rešiti osim branje gore telefon i sa razlike u vremenskim zonama nećete čuti vratiti od njih do sledećeg dana. Kada imate posla sa međunarodnom trgovinom postaje veoma bolno."

Bankarstvo na blockchain

Microsoftov $ 120bn riznica je rasuto preko 1.000 bankovne račune od više usluga - od kojih je jedan Bank of America Merrill Linch, a Grej je konsultacija sa bankom i dalje da procenjuju na blockchain mape puta njegove kompanije u mesecima koji su doveli do projekat.

U razgovoru sa CoinDesk, Bank of America glave Severne Amerike globalne trgovine i snabdevanja lanca finansija, Chris Božek, izjavio je njegov tim bio u potrazi za način da naučite više o tome kako blockchain tehnologije može da pomogne svoju kompaniju i njene klijente.

Da biste osigurali da dokaz-of-koncepta integrisanog u Bank of America je postojećeg sistema, Božek rasporedio pripadnike Microsoft jezgra tima proizvod, tehnologija tima i operativni tim za proveru svakog od kodiranih procesa.

"Svaki korak na putu je važno kada se radi dokaz-of-koncept", rekao je Božek, "da vidimo veze ukazuje na širem preduzeća."

Izgrađen na multi-čvor, privatni instalacija Ethereum blockchain, prototip pojednostavljuje pripravnosti pismo kreditnog procesa od 15 do četiri koraka. I sa stopom greške 0%, to smanjuje vreme manje od pet dana da između pet i 10 minuta, u skladu sa Grej brojeva.

Prednosti ovakvog usklađivanja uključuju ne samo da pomaže Microsoft i Bank of America uštedeti vreme tako što smanjuje greške, ali povećanje transparentnosti, što dovodi do efikasnijeg načina da upravljaju tok novca i obrtni kapital, u skladu sa Bozek.

Iako je prototip demonstrirao da CoinDesk ranije ove nedelje pokazuje da je "vodovod radi", kako Božek rekao, on je dodao da je samo "ogrebotine na površinu" kako može da se koristi.

On je zaključio:

"Sada kada imamo to dole, da pređemo na neke od složenijih proizvoda."

Osim vodovoda

Sledeći korak je da se izgradi pilota koji se proteže paralelno sa postojećim analognim aplikacije, sa drugim strankama i novim partnerima koji učestvuju.

Trenutno, tek treba da se utvrdi poslovni model.

Ali Marli je rekao CoinDesk Microsoft je verovatno da nastoje da preuzmu vlasništvo nad tehnologije. "Verovatno ćemo ga predati sa postojećim konzorcijuma i kažu 'Izvoli'", rekao je on.

Kako vreme prolazi, Grej očekuje da dodaju nove funkcije sa Microsoft-ovog projekta Bletchleia, uključujući upravljanje identitetom, integracija sa Azure Active Directori, a blockchain identiteta servisa, upravljanje ključevima i usluge za prenos podataka, kao što su podaci analitiku kontrolne table.

Među drugim aplikacijama da pripravnosti akreditiv "vodovoda" bi mogli da služe su komercijalni akreditivi i druga još složenije proizvode za finansiranje trgovine koje uključuju brojne ugovorne strane.

"Ali, vrednost ili obećanje blockchains je da je vrednost same mreže raste svaki ugovorne strane možete dodati", rekao je Grej.

Tokom Side-bi-side testova, njegov tim je dodao dodatne ugovorne strane u procesu kreditne aplikacije da vidi šta se desilo efikasnosti sistema.

Dok je broj koraka u procesu analognom porastao na više od 15, je "blockchain linija ostala stan", rekao je on.

Grei zaključio:

"Ta vrsta pokazalo naše tačke, u blizini eksponencijalan vrednost mreže u odnosu na broj klijenata. To je bio dobar eksperiment za nas da shvatimo, je obećanje pravi?"

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Propisi za praćenje bitkeina protiv krađe razdvajaju zajednicu Bitkoina

Post Trejding kriptocurrenci

Zašto je novi Blockchain za mali biznis zapravo veliki posao

Post Trejding kriptocurrenci

Coinigi podiže $ 100k u Boost Bitcoin trading Suite

Post Trejding kriptocurrenci

BTC.sk oživljava trgovanje bitkominom marginom

Post Trejding kriptocurrenci

BitVC Svaps je socijalizovane gubitke fjučera za novi sistem rizika

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin cena raketa do jednogodišnjeg visokog rekordnog nivoa

Post Trejding kriptocurrenci

CGI pokreće Blockchain Lab za trgovinske finansije

Post Trejding kriptocurrenci

Ekchange Strains Vožnja Cripto Ekchange Kraken na Trim trgovačke parove

Post Trejding kriptocurrenci

BTC-e MetaTrader sada nudi više valutnih računa

Post Trejding kriptocurrenci

Život u Cripto Time

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Cene stabilne kao subvencija prepolovljena

Post Trejding kriptocurrenci

Bucks to Bitcoin: Upoređene cene za Ekchange Ekchange platforme