Tržišta Veekli: Bitcoinova nova godina počinje sa padom | RS.democraziakmzero.org

Tržišta Veekli: Bitcoinova nova godina počinje sa padom

Tržišta Veekli: Bitcoinova nova godina počinje sa padom

Bitcoin je cena pala tokom novogodišnjeg vikenda, gubi $ 51 tokom dva dana. Prema indeksu CoinDesk Bitcoin cena, valuta otvorena u subotu u $ 314,59, a zatvoren je narednog dana na $ 263,63.

Cena gurajući dobio tržišne posmatrače brbljanje i nedelju skrenuo na kraju. Ne iznenađuje, jedan kontingent Bitcoin čuvara stavi pozitivan spin na cena pada, pregledate ga kao kupovnu priliku, ali uz napomenu alarma.

Bitcoin: krv na ulicama, u velikim količinama & $ 260 aprilu visok revisited. Drugim rečima: vreme za kupovinu.

- Tuur Demeester (@TuurDemeester) Januar 4, 2015

Bitcoin cena opada. Moj pogled - kupovine negde u B / V 225-250. Ja ću biti veoma zabrinut ako padne pored 225. Ostanite mirni i budite spremni 2 bui

- Dejv Šin (@paivise_org) Januar 4, 2015

Čak i među Bitcoin bikova, Tim Draper poziv za Ruska rublja nosilaca za prebacivanje iz njihovog brzo devalvacije suverene valuti je posebno loše vremenski:

Ako sam ruski, ja bih se prodaje rubalja i kupovine Bitcoin sada.

- Tim Draper (@TimDraper) Januar 4, 2015

Još jedna Flash Crash?

Dakle, šta je pokrenulo pad? Jedna od teorija je da pamet kratka-prodavci vremenski njihov pokret za tanko trgovalo praznika, klađenje na krenete sa kaskadni margin-poziv jer gurnuo cenu dole.

Kako je cena preselio protiv trgovaca sa leveraged dugih pozicija - možda računa na porast cene Bitcoin, koji je trgovanje u 2014. Padove u decembru - da raste broj leveraged pozicija je zatvorena, sa novčićima likvidiran po važećem ceni.

Drugim rečima, to je još jedan "Flash Crash 'izazvana margine pozivima na način na tržište videla u avgustu. Tada, niz velikih intra-dnevnih padova vozio cenu u odnosu na nivo od $ 600 do ispod $ 500.

To je teorija nudi Alistair Milne, portfolio menadžer u Altana Digital Fonda valute Monako sa sedištem u. Miln kaže da je video proda naloge za pojave stotine kovanica bez limita cena po nalogu knjizi Bitfinek tokom vikenda, koji je preuzeo kao znak da se usklade pozicije se automatski zatvoreno razmenom.

Oštar pad leveraged dugih pozicija daje podršku Milne teorije. Američki dolar svopovi na Bitfinek pao za $ 2,48m ili 12% tokom vikenda, kako je cena pala. Trgovci na svap upotrebi platforma dolara ako žele da se kladim na margini da će cena Bitcoin uspona.

Ipak, zatvoreni iskoristio duge pozicije $ 2,48m na Bitfinek je mala u poređenju sa ukupno $ 82.7m-vrednosti trgovine u BTC / USD tržištima u svim razmenama koje prati Bitcoiniti.

Otvorene kratki svap su takođe porastao naglo protiv dugih svap. U poslednja 24 sata, deo kratkih svap porasla je 25 poena, od 63% do 88%. Drugim rečima Bitfinek trgovci nastavljaju da se kladimo da će cena Bitcoin pasti.

Novac nikad ne spava, osim na Božić

U Božićne i Novogodišnje praznike mogli da igraju ključnu ulogu u ovom kratkom-prodavaca utočište. Razmena se tanko trguje u periodu odmora, uz pad od 24% u poslednjoj nedelji decembra u odnosu na nedelju dana ranije, na primer.

Zatim, tu su praktične modernog bankarstva. Sa banke zatvorene zbog praznika, trgovci mogli biti uhvaćeni bez suvog praha u svojim criptocurrenci trgovačkim računima, u stanju je da dopunite fiat sredstva kada je potrebno. Sve se svodi na optimalnih uslova za kratkih prodavci koji žele da pokrenu margin pozive.

Miln said:

"Ako sve svodilo, cena Bitcoin je čvrsto u rukama špekulanata. Izgleda mi kao iskusni trgovci sa resurse iskorištavaju neiskusne entuzijaste koji ne bi trebalo da koriste moć."

Neki trgovci da je cena mora dalje da pada. Artur Hejs od BitMEKSsais više proglasa neuspeha Bitcoin je kao klase imovine - te vrste naći na Bitcoin čitulje, na primer - potrebu da se pojaviti na tržištu pre nego što se utvrdi da je dno.

"Nije dovoljno kapitulacija još. Treba još nekoliko medija kažu," rekao sam ti "o Bitcoin biti loša investicija", rekao je on.

Gavin Smit na derivate provajder Prvi Globalni Creditadvisesa sličan čekati i vidjeti pristup, uz napomenu da je cena mogla da padne dalje pre udara dno.

The Silver Lining za Bitcoin bikova sada može biti prilika da uđe na tržište na padove koji nisu videli od novembra 2013. Godine, pre nego istorijski bull pokrenite criptocurrenci je.

Miln, za jednu, kaže da je čuo od investitora koji žele da se napuni na kovanica po ovim cenama za dugoročno.

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Visoka frekvencijska trgovina na berzi Coinbase

Post Trejding kriptocurrenci

Bullion on Blockchain: novi standard zlata?

Post Trejding kriptocurrenci

BTC.sk oživljava trgovanje bitkominom marginom

Post Trejding kriptocurrenci

Zašto uzimam profit u bitcoinu uz potencijalnu cijenu otpora

Post Trejding kriptocurrenci

Kupac Bevare? Credit Creeps Into Cripto

Post Trejding kriptocurrenci

LakeBTC Ekchange pokreće aplikaciju za trgovanje na bazi brza pretraživača

Post Trejding kriptocurrenci

Pogađanje Altcoin Storm (i investiranje za Nekt)

Post Trejding kriptocurrenci

Ekchange Strains Vožnja Cripto Ekchange Kraken na Trim trgovačke parove

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Ekchange Trading Volumeovi Hit All-Time High

Post Trejding kriptocurrenci

2018: druga godina rasta za Blockchain

Post Trejding kriptocurrenci

1.700 dolara? Čak i Bitcoin-ov Bear Case je mrtav

Post Trejding kriptocurrenci

Šta treba znati pre trgovanja Monerom