SVIFT: Blockchain neće ukloniti sve treće strane u trgovini hartijama od vrednosti | RS.democraziakmzero.org

SVIFT: Blockchain neće ukloniti sve treće strane u trgovini hartijama od vrednosti

SVIFT: Blockchain neće ukloniti sve treće strane u trgovini hartijama od vrednosti

Može doći kao malo iznenađenje to što blockchain tehnologija može da zahteva veliku ponovno zamišljajući tržišta hartija od vrednosti.

Ali je izveštaj objavljen danas istraživačkog dela usluga finansijskog poruka SVIFT tvrdi da tehnologija ne u potpunosti ukloniti potrebu za trećim licima, čak i ako to zahtijeva "suštinsku reinženjeringa poslovnih procesa u više tržišta hartija od vrednosti preduzeća."

Glavni zaključak izveštaja, na osnovu intervjua i sastanaka fokus grupa sa pojedincima iz 75 organizacija u tehnologiji i preradi posle trgovine, da industrija preduzeća treba da ponovo zamisliti njihova uloga u obradi nakon trgovine - ali to SVIFT nastavlja da kažem, nije samo po sebi egzistencijalna pretnja.

Majkl MAINELLI od Z / Ien grupe, koji je koautor izveštaja, navodi se u saopštenju:

"Izazov upotrebe uzajamno distribuiranih knjige na tržištima hartija od vrijednosti nije samo u demonstracije tehnološke izvodljivost, ali u postizanju koordinacije neophodne industriji za reinženjering poslovnih procesa preko firmi hartijama od vrednosti."

Istraživačkog rada, pod nazivom "Uticaj i potencijal Blockchain na hartije od vrednosti transakcije životnog ciklusa u", utvrdio da blockchains ili "uzajamno distribuirani Ledgers" značajno da smanji $ 40b godišnje provedeno u obradi posle trgovine hartijama od vrednosti širom sveta.

Ali izveštaju je takođe ukazala na "opasnost" od "nerealnih očekivanja", kao istražuju nove tehnologije kao što su blockchain.

Neke uloge nezamenljiv

Koje je sproveo Institut SVIFT, akademskog ogranka SVIFT, uz pomoć MAINELLI i Alistair Milne od School of Business and Economics Lafboro Univerziteta, istraživači su svoje rezultate na dva "opštim uvidima" prikupljenim iz intervjua.

Autori izveštaja tvrde da se blockchains se "očekuje da zameni" u zaštitnu funkciju trećim licima u post-trgovinskom okruženju, aranžman koji ima za cilj da spreči širenje dva primerka i nezakonitih transakcija.

Tehnologija takođe se pozicionira kao sredstvo da se zameni trenutne sredstva za katalogizaciju istoriju transakcija i aplikacije za rešavanje spora, navodi se u izveštaju.

Ali treći funkcija pouzdanog treće strane u ovom kontekstu - čin potvrđivanja ili potvrđivanja postojanje stvari kojima se trguje - ne može biti zamenjen blockchains, izveštaj dalje kaže.

Autori navode:

"U realnim situacijama distribuirani Ledgers ne u potpunosti ukloniti potrebu za centralne trećim licima. Centralna uloga treće strane sužava prema kojim se potvrđuje identitet i postojanje imovine (notar funkcija), kao i rešavanje sporova i sprovođenje zakonskih obaveza."

Skup proces

U sadašnjem okviru transakcija hartija od vrednosti, odgovornosti i pristup različitih partija "dobro shvatili učesnika", uključujući i institucionalne investitore, menadžere sredstava, kastodi banke, brokeri, hedž fondovi, Centralna ugovornih i centralnih depoa hartija od vrednosti.

Prelazak sa trećim licima koja imaju kombinaciju poverenja dokumentacije i institucionalnog znanja na obostrano distribuirane knjizi moglo dokazati "problematična" jer semantika iza kako trećim licima da odluči da koristi dostupne usluge i podaci nikada nije u potpunosti izražena u preradi logike.

U izveštaju se nastavlja, da, iako ovo nije nemoguće proces, to će nesumnjivo dokazati da bude skup, objašnjavajući:

"S obzirom na probleme razumevanja slabo dokumentovane nasleđene sisteme mnogo godina nakon prvobitne implementacije, može se tvrditi da će se neophodna evolucija u postojećim sistemima biti skupi."

Na osnovu intervjua, zaključuje se u izveštaju "ne iznenađuje", da je permissioned blockchain je preferencijalni na permissionless blockchain.

"Ključ uvid za nas je dostupnost 'Konfiguracija fajlova" za kriptografskih kontrolu pristupa i ažuriranje prava učesnika glavne knjige, "U izveštaju se navodi. Drugim rečima, sposobnost da se osigura da ne može svako da vidi sve.

Komplikacije

Prema izveštaju, međusobno povezani priroda trgovine hartija od vrijednosti ekosistema znači da se promeni neki jedinstveni deo radnog procesa će uticati na mnoge druge oblasti, od kojih nisu sve mogle da imaju koristi od blockchain.

Jedan primer dat u izveštaju sindiciranom kreditiranje, što može da potraje 20 dana ili više zbog zakonskih komplikacija "ne utiče metodom snimanja vlasničkih podataka."

To je povezana priroda transakcija hartijama od vrednosti koje, prema izveštaju, trebalo bi da postave pitanja kao glavne finansijske institucije i preduzeća tražiti da se razviju dokaze-of-concept.

Umesto da se fokusira na jednu specifičnu primenu, konceptualne programeri treba imati na umu "suštinskih promena u operativnim aranžmana" za poslove koje obuhvataju sakupljanje, skladištenje i analiza podataka za širok spektar aplikacija.

U izveštaju se zaključuje:

"Izazov korišćenja [a] uzajamno distribuira knjigu u naselju hartija od vrijednosti nije samo pokazuje tehničku izvodljivost već i koordiniran reinženjering poslovnih procesa u više firmi."

SVIFTsecurities trgovanja

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

BTC.sk oživljava trgovanje bitkominom marginom

Post Trejding kriptocurrenci

1.700 dolara? Čak i Bitcoin-ov Bear Case je mrtav

Post Trejding kriptocurrenci

Novi pokretanje Blockchain-a donosi ugovore u digitalno doba

Post Trejding kriptocurrenci

Prvi blokovi ETF-a pokrenuti su na Nasdak-u, NISE Todai

Post Trejding kriptocurrenci

2017: Godina Cripto postala nova klasa imovine

Post Trejding kriptocurrenci

Coinapult, Bitstamp, LocalBitcoins, Tradehill i Kipochi #BTCLondon

Post Trejding kriptocurrenci

Analiza: Bitcoin cena koriguje na kineskim vestima, ali Uptrend još uvek neaktivan

Post Trejding kriptocurrenci

Izgradnja Paiments Veb Event-a Shines Spotlight on Criptocurrencies

Post Trejding kriptocurrenci

Gde da trgujete Bitkomin? Brokerske aplikacije se pomeraju u poređenju sa tržišnim bumom

Post Trejding kriptocurrenci

Ekchange Strains Vožnja Cripto Ekchange Kraken na Trim trgovačke parove

Post Trejding kriptocurrenci

BTC-e MetaTrader sada nudi više valutnih računa

Post Trejding kriptocurrenci

Nasdak gleda nisko viseće voće u blokchain post-trgovini