Robocoin kupci prijavljuju trag kasnih isporuka nakon Reddit Ekpose-a | RS.democraziakmzero.org

Robocoin kupci prijavljuju trag kasnih isporuka nakon Reddit Ekpose-a

Robocoin kupci prijavljuju trag kasnih isporuka nakon Reddit Ekpose-a

Pionirski Bitcoin bankomat za kafu Robocoin je na udaru nakon što je ljut kupac je na Reddit da objavljuje svoje pritužbe o tome kako je tretirana od strane firme.

Kupac, kompanija pod nazivom Metalab dizajn u Viktoriji, Kanadi, tvrdi ATM to naredio iz Robocoin je teško odložen i manjkava kada je stigao. Pisalo je da je još uvek čeka da bude vraćen nakon povratka jedinicu.

U okviru dana emituje svoj grievanceson Reddit, Metalab rekao je dobila novac nazad od Robocoin. Danas je proglašena na oglasnoj tabli da je "internet je pravda zadovoljena", kaže:

"Sa intenzivnim pažnje Internet pravde fokusirana na Robocoin, imamo naše $ 25.000 leđa zajedno sa utučen izvinjenje [Jordan Kellei, Robocoin glavni izvršni]."

Dok Metalab više ne mora da nastavi svoj povraćaj, njene žalbe dele nekoliko drugih Robocoin kupaca CoinDesk ispitanih. Ovi klijenti takođe rekao da su morali da čekaju mesecima za zakasnele isporuke i opisali svoje nezadovoljstvo sa drugim aspektima bavi Robocoin.

Jedan drugi kanadski operatera priča

Matej Sardžent vodi Robocoin bankomat u tržnom centru u blizini naftnih peska Alberta, Kanada, preko svoje kompanije, CoinRangers. Njegov opis naručivanja Robocoin mašina je gotovo identična Metalab govori događaja, iako kaže da je njegova mašina je u potpunosti operativan kada je isporučena.

Prema mejlova vidi CoinDesk, Sardžent naredio Robocoin bankomat 23. Novembra i rečeno mi je njegova mašina će biti isporučen početkom marta. Mesec dana ranije, Bank of Canada uvelo $ 5 i $ 10 beleške napravljene od polimera, u završnu fazu procesa da zameni papirne novčanice koje su počele u 2011. Godini.

Sardžent, svestan toga, poštom Kellei 7. Januara da pitam da li bi njegova jedinica radi sa novim notama. Keli je odgovorio minuta kasnije, ali nije odgovorio na pitanje. Sardžent je pitao da li je njegova jedinica bila na rasporedu, u kojoj Keli je odgovorio: "Da, ser".

U naredna dva meseca, Keli uverio Sargent da Shipping je na rasporedu svaki put pitao. Na 6. Marta, međutim, Keli je rekao Sargent da su odlaganje svoje kanadske pošiljke do kraja meseca, a nekoliko nedelja off originalnog datuma isporuke.

Na 24. Marta Keli obavestio Sargent da je odlaganje bilo zbog novih kanadski polimera nota, što je zahtevalo posebnu notu posude od Fujitsu. Tri dana ranije, Keli je rekao Metalab istu stvar, prema email screenshotsit objavljen na Reddit.

Slični problemi isporuke

10. Juna, Sardžent dobio mejl od ključ u ruke kioska, kompanije u Arizoni koja se bavi proizvodnjom i bankomate za Robocoin. TurnKei ga je obavestio da je njegova isporuka kompanija, UPS je imao problema sa isporukama u Kanadu zato što nisu bili budu očišćeni od strane carine.

Metalab je email pokazuju da TurnKei takođe dao iste razloge za kašnjenje u isporuci tri dana kasnije.

Ključ u ruke Imejl da Sargent glasi:

"Mi smo imate problema sa UPS-čišćenju naše kanadske isporuke. Naš UPS-kontakt je bio na odmoru i vratio danas. Ali pošiljke smo poslali prošle nedelje se održava u kanadskim običajima. Iz nekog razloga UPS-nisu čišćenje ove Canadian pošiljke. Držali smo natrag svoj kiosk, jer nismo hteli da bude održan u carini. "

Sardžent je dat četiri opcije kako bi se osiguralo svoju mašinu su ga preko granice, u rasponu od ionako slanja i dozvoliti mu jasno da je sa carinicima na samom granici za zapošljavanje prilagođeni brokera pod nazivom Geodis Vilsonvho bi uradio papire za njega. Sardžent je odlučio da koriste preporučeni brokera, plaćaju oko CA $ 2.000 za usluge Geodis Vilsona.

Metalab je email pokazuju da je TurnKei im je dao iste razloge za kašnjenje u isporuci tri dana nakon Sardžent primio njegov e-mail. Takođe platio Ca $ 2.000 za carinski brokera.

Izdaci za kašnjenje

Oba Sargent i Metalab na kraju dobili bankomata sredinom juna. Sardžent dobio mašinu na nedelju 16. Juna, iste nedelje Metalab dobila jedinicu.

Do vremena Sardžent imao svoj aparat upaljen, on je platio Ca $ 4,500 za tri meseca u najam i posrednika CA $ 2,000. Kašnjenja isporuke je koštao ga CA $ 6,500. Metalab prijavio da je proveo Ca $ 3,000 zbog kašnjenja.

Još jedan nezadovoljni Robocoin kupac je SatoshiPoint, koji je naredio dve mašine iz firme. Suosnivač Džonatan Harison kaže da su njegovi mašine su odloženi pet meseci, uprkos stalnim uveravanjima iz Kellei.

Harison kaže da mu je obećano mašine do januara i samo ih je primio u maju. Obe mašine stigao bez nedostataka, a jedan radi u Stara ulica metro stanice East London je.

"To je stvarno loše iskustvo kupac", kaže Harison.

Softver nezadovoljstvo

Posle dugog čekanja za Robocoin mašinu, neki kupci i dalje nezadovoljan jedinicama. Glavni izvor frustracije je Robocoin je softver, rekao je Harison i Sardžent.

Harison je rekao da je otpor napore Robocoin da ažuriraju operativni sistem svog masine. Nove softvarerekuires ATM korisnicima da koriste Robocoin novčanik, ali Harison kaže da je oblik centralizacije da on odbacuje.

"Oni su definitivno pokušavaju da primora ljude da nadogradnju na ovaj centralizovanog banka 2.0 sistem, koji nije baš na. Kupili smo bankomat ne sistem novčanika. Ne sviđa mi se visok pritisak smo pod staviti", rekao je Harison.

Keli kaže da operateri mogu da "apsolutno" biraju da ažuriraju svoj sistem. On je dodao da je ažuriranje sistema se "preporučuje" jer je stabilniji i pruža više konzistentan korisnički doživljaj za korisnike Robocoin mašina. On kaže da su novčanici generiše svojim mašinama su "od suštinskog značaja" za povećanje broja Bitcoin korisnika.

"Da li je još uvek savršen? Ne, ali verujemo da je vredan rešenje da služe underbanked i doznaka tržišta", rekao je Keli.

Sardžent, u međuvremenu, izjavio je da namerava da poveže svoju jedinicu u kanadskom razmenu Cavirtek. On je rekao da pitanje da li će to biti moguće, i rečeno mi je da će to biti. Kada je mašina stigla, međutim, on je utvrdio da nije mogao da poveže njegovoj lokalne centrale. Umesto toga, našao je teško kodiran da sprovede trgovine na Bitstamp.

"Proveo sam dosta vremena radeći sa [Cavirtek]", rekao je on. "Rekao sam [Robocoin] da idem sa te razmene, rekli su da nije problem uopšte. Kada sam dobila mašinu, koliko ja znam, nikada mi dali mogućnost da promene."

Uprkos tome što je prva kompanija da pokrene Bitcoin bankomat, Robocoin lidera danas rute tržište Lamassu broja operativnih jedinica ima na tržištu. Još uvek je u drugom mestu po udoban razlikom, ali novi učesnik BitAccess se dobija na njoj brzo, u skladu sa datafrom CoinDesk Bitcoin bankomat karte.

Zadovoljni klijenti Robocoin

Jedan operater koji izveštava o velikoj meri pozitivno iskustvo sa Robocoin je Cointrader. Firma je bila poznata kao Bitcoiniacs. On radi prvi Bitcoin ATM - a Robocoin jedinica - i bio je u velikoj meri odgovorni za zabadanje ATM-maker u centru pažnje, nakon prijavljivanja obim transakcija u CA $ 1M u roku od mesec dana od lansiranja.

Hugh Halford,-Tompson, šef operacija u Velikoj Britaniji Cointrader je, gde vodi Robocoin mašinu v modnom londonskom naselju Shoreditch, ima povoljan utisak Robocoin and Kellei je korisnički servis.

"Radim sa njima od aprila, a oni su bili jako dobro za biznis", rekao je on.

Halford,-Tompson dodao da dostave svoje mašine je odloženo, ali da je on to očekivao za novi proizvod poput bankomata Bitcoin.

"To je odložen, ali ni blizu toliko [u poređenju sa Metalab]. Ocekivao sam da to bude odložen mnogo više, jer je to novi proizvod", rekao je on.

On je dodao da je zadovoljan Robocoin novog softvera, iako Robocoin daljinski ažurira softver na svom mašini nekoliko nedelja pre roka slučajno.

"Bio sam siguran o tome na početku, ali to je daleko stabilniji platforma je pouzdaniji. I to radi mnogo bolje", rekao je on.

Robocoin je Mea Culpa

Iako je Keli je odgovorio da Metalab je Reddit post sa uprkos sa sada izbrisan odgovor, on je sada objavio bezrezervnu izvinjenje na oglasnoj tabli. On je rekao CoinDesk da je njegov prvi odgovor je bio "greška presuda" koji se dogodio u trenutku visoke emocija.

"Moja namera da delim perspektivu naišao kao odbrambene izgovora. Iskreno, jeste vise stete i hteo sam redo," rekao je on.

Keli je pokazao sličnu kajanje u saopštenju poslatom CoinDesk, opet izvinjava Metalab i "Bitcoin zajednica", pozivajući se na propuste u izvršenju i komunikaciju sa njegove strane. Na kraju krajeva, on kaže, "Reddit gnev" prisilila ga da prizna svoje greške:

"To ne bi trebalo da uzimaju Reddit gnev da shvatim obim svojih grešaka i traje dugo trebalo desiti odgovornost."

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Prema planu: CBOE Bullish na prvom danu Bitcoin Futures trading

Post Trejding kriptocurrenci

Pogađanje Altcoin Storm (i investiranje za Nekt)

Post Trejding kriptocurrenci

Gde da trgujete Bitkomin? Brokerske aplikacije se pomeraju u poređenju sa tržišnim bumom

Post Trejding kriptocurrenci

Grafikon 2017. Najveća korekcija Cripto cene

Post Trejding kriptocurrenci

Vave donio odluku o trgovinskoj finansijskoj trgovini na Barclais

Post Trejding kriptocurrenci

Coinapult, Bitstamp, LocalBitcoins, Tradehill i Kipochi #BTCLondon

Post Trejding kriptocurrenci

Bitstamp za pokretanje novih Ripple trgovinskih parova

Post Trejding kriptocurrenci

2017: Godina Cripto postala nova klasa imovine

Post Trejding kriptocurrenci

$ 700 i Rising: Šta vozi cijenu Bitcoin keša?

Post Trejding kriptocurrenci

Bullion on Blockchain: novi standard zlata?

Post Trejding kriptocurrenci

Novi Bitcoin Ekchange Kuoine nudi Pro Tools za azijske trgovce

Post Trejding kriptocurrenci

US Commodities Regulator Beefs Up Bitcoin Futures Pregled