Post-Trade Giant NSD: Blockchain Useless Ako nije pravno obavezujući | RS.democraziakmzero.org

Post-Trade Giant NSD: Blockchain Useless Ako nije pravno obavezujući

Post-Trade Giant NSD: Blockchain Useless Ako nije pravno obavezujući

Posle skoro dve godine eksperimentisanja sa blockchain, Nacionalni poravnanja hartija od vrednosti (NSD), Rusije Centralni registar hartija, smatra da sada ne zna šta izvršioca mora da uradi da uberu koristi od tehnologije.

Najveći depozitar hartija od vrednosti u Rusiji, NSD je utvrdio da postoji samo nekoliko slučajeva u kojima blockchain rešenja mogu pružiti prednosti u odnosu na centralizovane alternativa, i da postoje dva kriterija koristi za određivanje 'dobar' distribuira upotrebe knjiga slučaj.

Prema rečima direktora NSD je inovacija, Artem Duvanov, prva je da se blockchains da se koristi samo za snimanje zakonski obavezujući informacije.

"Blockchain je beskoristan ako skladišti informacije koje ima nikakve pravne posledice", rekao je on CoinDesk u novom intervjuu.

Primedbe prate niz manjih najavama iz NSD o svom radu blockchain u poslednjih nekoliko meseci. U aprilu 2016. Je NSD prvi otkrio da je pokrenula distribuirana suđenje glavne knjige, a do kraja godine, što je najavio saradnju sa dvije druge svetske centralne depoa hartija od vrednosti (Centralni registar).

Duvanov je rekao da, kroz ove suđenja, NSD je određen drugi kriterijum: da blockchain mora da se koristi kao sredstvo da se zadovolji "ne-funkcionalne zahteve" na višestranačkim okruženju.

On je rekao CoinDesk:

"Centralizovani sistemi su inherentno osetljive na operativne, pravne i sajber rizika. Blockchain nam omogućava da ublaže ove rizike sa nižim troškovima koji se mogu postići kroz unapređenje tradicionalno digitalizovanih saradnje u višepartijskog okruženju sa dodatnim usaglašavanja, revizije i drugih spoljašnjih sredstava. "

Nalazi dolaze na petama jednog uptick u aktivnosti na globalnom centralnim registrom - velikih, često nacionalnih entiteta koji obezbeđuju centralnu tačku za deponovanje i izmirivanje finansijskih instrumenata.

Najaktivniji do sada je depozitar Trust & Uklanjanje Corporation (DTCC) u SAD, koja je pokazala u januaru da će tražiti da se sele svoju obradu derivati na distribuirani glavne knjige sistema negde 2018. Godine.

Multi-parti prednosti

Ali, šta to znači za blockchain rešenje za povećanje digitalne saradnju?

Duvanov opisano proki suđenje za glasanje u NSD je kao primer šta organizacija veruje da je pravi slučaj korišćenja za blockchain ili distribuira knjige.

Kao što je objašnjeno u svojoj 2016 saopštenju, NSD koristi test blockchain za obradu poruke između emitenata hartija od vrijednosti u digitalnom okruženju, obezbeđujući da svi glasovi su pravilno "podnela i čine".

"[U ovom slučaju,] blockchain ne donosi nove funkcije za kupce, krajnje investitora ili izdavača, ali osigurava glasanje okruženje sa drastično manje u funkciji, pravnim i sajber rizika", rekao je on.

Iako Duvanov ne daje nikakve ispravke o stanju suđenja, on je opisao proki glasanje kao "glavnog poslovnog slučaja" kompanije koja se odnosi na tehnologiju.

Nastala spajanjem u 2010. Godini, NSD pruža usluge u čišćenju, poravnanja hartija od vrednosti, isplatu štete i servisiranje sredstava, alata za podršku, uključujući akcije i instrumente tržišta novca. Kasnije je stekao Din status u 2012. Godini.

Poverljivost zabrinutost

Ali, dok je NSD smatra da je prikupiti uvid u svoj rad sa tehnologije, organizacija i dalje bori sa mnogim istim izazovima kao svojim vršnjacima.

"Glavna prepreka za realizaciju blockchain u poslovnom okruženju je nedostatak tajnosti mehanizama u postojećim blockchain platforme", rekao je Duvanov.

Izjave pratiti uptick u interesu oko privatnosti u blockchain sistemima, sa preduzećima blockchain firmi debitovao novi Techin poslednjih meseci u cilju obezbeđivanja rešenja za ovaj dugo održati zabrinutost.

Ovde je, međutim, da Duvanov rekao industrija može očekivati da će NSD da uskoro dati doprinos, kako je projektuje firma će obezbediti "ograničen rešenje" na Linuk-u na čelu blockchain projekta Hiperledger ove godine.

Za sada, međutim, Duvanov sugeriše industrija posmatrači možda želeti da upozori svoja očekivanja za rast ovih uređaja, tvrdeći da da, iako se može decentralizaciju evidencije, to ne znači da može da stvori čišćenja promene.

Duvanov zaključio:

"Blockchain ne može u potpunosti ukloniti posrednika. To je rasprostranjeno verovanje."

Ispravka: U prethodnoj verziji ovog članka pogrešno navedeno godine, NSD dobila CSD status.

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin cena raketa do jednogodišnjeg visokog rekordnog nivoa

Post Trejding kriptocurrenci

Najveća rudarska kompanija u svijetu koristi Blockchain za lanac snabdevanja

Post Trejding kriptocurrenci

Zašto je novi Blockchain za mali biznis zapravo veliki posao

Post Trejding kriptocurrenci

Andreessen Horovitz vodi finansiranje od $ 2.8 miliona od TradeBlock-a

Post Trejding kriptocurrenci

Ekchange Strains Vožnja Cripto Ekchange Kraken na Trim trgovačke parove

Post Trejding kriptocurrenci

Mikrofinansijska Giant Robinhood pravi ogromnu ulogu na Bitcoinu

Post Trejding kriptocurrenci

Propisi za praćenje bitkeina protiv krađe razdvajaju zajednicu Bitkoina

Post Trejding kriptocurrenci

Politički: zašto Kina mrzi Bitcoin i voli Blockchain

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Cene stabilne kao subvencija prepolovljena

Post Trejding kriptocurrenci

Južna Koreja otkriva rok za zaustavljanje trgovine anonimnim kriptoima

Post Trejding kriptocurrenci

Izgradnja Paiments Veb Event-a Shines Spotlight on Criptocurrencies

Post Trejding kriptocurrenci

ACI otvara put ka blokocentima centralne banke