Politički: zašto Kina mrzi Bitcoin i voli Blockchain | RS.democraziakmzero.org

Politički: zašto Kina mrzi Bitcoin i voli Blockchain

Politički: zašto Kina mrzi Bitcoin i voli Blockchain

Majkl Dž Kejsi je predsednik CoinDesk je savetodavnog odbora i viši savetnik za blockchain istraživanja na Digital Valuta Inicijative MIT. 

U ovom mišljenju komadu, jedan od nedeljni niz kolona, Kejsi smatra nedavne poteze Kine protiv Bitcoin razmena i Icos u širem geopolitičkom kontekstu.

Kripto zajednica ponovo oporavlja od kineskog obračuna i pokušava da čita čaja lišće na Pekinga sledeci potez.

Kineska vođenje politike je daleko od transparentan, tako da se može samo nagađati koliko su nova ograničenja na Bitcoin ekchangesand tokena salesmight last.

Ipak, ako posmatramo kineskih radnji u kontekstu svojih širih geopolitičkih namerama, možemo barem dobiti korisne sliku o tome šta je na kocki i dugoročne izazove i mogućnosti da stvore za criptocurrenci i blockchain industriji.

Ukratko, jasno je da je kineska vlada želi da podstakne međunarodnu trgovinu pod svojim uslovima i na kraju finansijske, ekonomske i političke hegemonije SAD

Sa predsednikom Donald Tramp prihvata "Amerika prva" protekcionizam i prezir za diplomatiju koja nas ljuti saveznici, Peking vidi priliku da oduzme plašt globalnog liderstva. (Da li mogu ili ne je pitanje ćemo kasnije obratiti.)

S obzirom na njene investicije u ovom prostoru, jasno je da kineske vlasti vide blockchain tehnologiju kao potencijalno korisno, disintermediating sredstvo za unapređenje svoje regionalne interese, posebno u oblasti trgovine. Mnogo posla je urađeno, na primer, da ugrade pametne kontakte, tokena i druge aspekte blockchain tehnologije u sistemima za upravljanje snabdevanja lanca koji poboljšavaju razmenu informacija i efikasnosti.

Pokretanje Hong Kongu sa sedištem Belt i puteve Blockchain ovog meseca Consortiumoffers međunarodni okvir za vezivanje tehnologiju u Kini je većim ambicijama.

High-tech Chinese podržava nadogradnje za snabdevanje lanca logistika samo će ti blockchain rešenja više održiva. Jedna takva nadogradnja, najavio je na Ksiamen samitu, to su BRICs "E-port netvork," koji je grupa opisana kao "integrisanog elektronske platforme za procesiranje i praćenje prekograničnog kretanja robe i transportnih brodova na nivou port."

Agresivnije, Kina mogla koristiti ovu tehnologiju da direktno idu posle američkih interesa i dominacija dolara. Znamo da Kina i Rusija su već sarađuju na blockchain na bazi naselju hartija od vrednosti.

Nije teško zamisliti ove dve sile istražuju blockchain rešenja - možda kombinacija pametnih ugovora i više potpisa escrov računa - da će dozvoliti svoje uvoznike i izvoznike izmiri dugovanja trgovinskih sa direktnim unakrsno valutni svop.

Ovo bi moglo završiti ulogu dolara u kao posredovanje valutu kada izvoznici ili uvoznici žele da se zaštite od štetnih poteza u svojim lokalnim valutama. To bi iseći Vall Street je posrednik korespodentski banke, smanje troškove transakcija i podrivaju sistem triangulaciji koji je dao američki veliki uticaj na trgovinu.

To je daleko od jedinog razloga Kina i Rusija su istražujući digitalnu valutu, ali je reći da Fiat digitalne valute bi bilateralne svap rešenja daleko pogodnije.

Za SAD, ispadanje može biti intenzivan.

Ako kineske i ruske kompanije više nije potreban da bi trgovinske plaćanja u dolarima, njihove vlade ne može da se održi Greenbacks kao rezervna valuta, ili. U međuvremenu, ako je ovo disintermediated rešenje trgovini radi, većina drugih zemalja bi sigurno ga prati.

Amerikanci ne mogu priuštiti da budemo zadovoljni o dominaciji dolara i prednosti - nižim kamatnim stopama, za početak - da ih je dala tokom proteklih 70 godina.

Kina je izazov

Dakle, da li to znači Kina će uzdići do dominantnog položaja supersile? Ne nužno.

Glavni razlog da se kladite protiv takvog ishoda je da trenutna, zatvoreni ekonomski sistem u Kini ograničava kapacitet da inovira. Kineske kompanije su odlični u kopiranju ideje drugima, ali generalno, nisu veliki pronalazača (sa izuzetkom najsavremenijih napretka u solarne tehnologije i plaćanja).

Zatvorene, planske privrede ne ohrabruju otvorene inovacije; Vi ne možete naručiti kreativnost u postojanje kroz vladin diktatom.

Ovo je mesto gde kineski potezi protiv Icos i Bitcoin mogao vratiti kao bumerang. Obe pojave su deo nastajanju globalnog sistema permissionless inovacija - An sve je prolazno, haotična supa ideja. U tom sistemu, programeri mogu unovčite nove decentralizovane aplikacije i profit od saradnje nego se oslanjaju na restriktivnom, utu'enih zaštitu intelektualne svojine.

Razumljivo je da su centralni planeri Kine uznemirava ovim naizgled anarhije svetu crovdfunded ideja, jedna nad kojima imaju kontrolu. Takođe je razlog zašto većina blockchain istraživanja Kina zasnovan je verovatno usmerena na permissioned ledgersover koje vlada može da uspostavi kontrolu.

Ipak, smanjenjem moć neometan, open-source inovacija, Kina je sebe odsecanje od novih ideja i dinamičkih rešenja da treba da ostane ispred Zapada.

Opstanak Komunističke partije zavisi, paradoksalno, na nemilosrdno, nastavak ekonomskog rasta, s jedne strane i kontrole informacija, tokova novca i ideja sa druge strane. Ali ne možete postići bivši ako vežbate ovo drugo. Na kraju krajeva, Kina će biti nemoćni da se takmiče protiv Bitcoin i njegovih naslednika, jer su direktno omogućavaju decentralizovanu, cenzura otporan sistem razmjene koji nivo igralište i podstiče globalni, samokretajući pul nenadmašne inovacije.

S obzirom na trenutne politike prioriteti Trump administracije, SAD neće verovatno biti pobednik u ovome. Ali, ni volja Kina ako se nastavi na sadašnjem kursu.

Starost criptocurrenci će isporučiti plen zemljama, preduzeća i pojedinaca koji rade u sistemu otvorenog pristupa, imovinska prava i slobodne trgovine - principima na kojima američka hegemonija je prvobitno izgrađena.

"Jedan pojas, jedan put" slika od Shutterstock

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Zašto je novi Blockchain za mali biznis zapravo veliki posao

Post Trejding kriptocurrenci

BitVC Svaps je socijalizovane gubitke fjučera za novi sistem rizika

Post Trejding kriptocurrenci

Propisi za praćenje bitkeina protiv krađe razdvajaju zajednicu Bitkoina

Post Trejding kriptocurrenci

CGI pokreće Blockchain Lab za trgovinske finansije

Post Trejding kriptocurrenci

Nije konzorcijum: banke formiraju profitne entitete za lanac snabdevanja blokovima

Post Trejding kriptocurrenci

Coinigi podiže $ 100k u Boost Bitcoin trading Suite

Post Trejding kriptocurrenci

Bitstamp za pokretanje novih Ripple trgovinskih parova

Post Trejding kriptocurrenci

Da li Bitcoin predstavlja pretnju ekonomskoj sigurnosti Kine?

Post Trejding kriptocurrenci

Otkrivene su stvarne količine? Kako se tržište bitkoina u Kini prilagođava naknadama

Post Trejding kriptocurrenci

Australijski pisci su nagradili 12 BTC u bitkoinskom esejskom takmičenju

Post Trejding kriptocurrenci

BTC-e MetaTrader sada nudi više valutnih računa

Post Trejding kriptocurrenci

Bucks to Bitcoin: Upoređene cene za Ekchange Ekchange platforme