Nije konzorcijum: banke formiraju profitne entitete za lanac snabdevanja blokovima | RS.democraziakmzero.org

Nije konzorcijum: banke formiraju profitne entitete za lanac snabdevanja blokovima

Nije konzorcijum: banke formiraju profitne entitete za lanac snabdevanja blokovima

Grupa od osam velikih banaka je u blizini formiranje novu vrstu blockchain poduhvata.

Za razliku od modela konzorcijuma zajedničkih sektora, Ve.Trade nedavno revealedplans da se kreće mnogo Evropske trgovine finansija lanca snabdevanja u Hiperledger blockchain. Ipak, to je kako grupa uzima svoju tehnologiju na tržištu koja je izdvaja: jedva jedna neprofitna, osnivači (koji uključuju KBC, Deutsche Bank i HSBC) imaju direktan udeo u kapitalu uspeh projekta.

Sa sprata članstvo izgrađen da služi singl, vrednu slučaj korišćenja, kao i članove licenciranja da ga koriste, oni koji su uključeni vjeruju da su stvorili strukturu koja, dok je jedinstveni, je od suštinskog značaja za nastojanja.

Kao što je izneo Roberto Mancone, globalnog šefa problematičnih tehnologija u Deutsche Bank, inovacija nastao iz potražnje osnivača za korisnu tehnologiju u kratkom vremenskom periodu.

Mancone rekao CoinDesk:

"[Zajedničko preduzeće] je pravno lice neophodno kako bi se dozvolu za platformu drugim bankama. U suprotnom, kao konzorcijum, nisi mogao da uradi."

I to nije jedini korak koji je odvode da se napor izvan zemlje brzo.

Nakon početne planira da predstavi u Londonu su omele u Velikoj Britaniji predstojećem izlazak iz Evropske unije, zajednička kompanija se osnovano u Dablinu, Irska.

Ipak, pitanja pojavljuju se o tome kako je grupa donosi novac.

Pored postanu članovi licenciranje, osnivači (takođe uključujući Natikis, Rabobank, Societe Generale, UniCredit i nedavno Santander) će dobiti udeo u kapitalu kompanije.

I to je to poslednja stvar koja bi mogla biti veoma relevantna kao platforma kreće ka lansiranja.

Đavo u detaljima

Kao što je pokazano razgovora na SIBOS ranije ovog meseca, ubediti druge partnere da će svi članovi biti tretirane jednako, čak i bez kapitala naopako, bi moglo da potraje.

Na konferenciji, publika je izrazio zabrinutost tokom sesije pitanja i odgovora, kao i na razgovor sa CoinDesk, preko dizajna, i ono što su nagovestili bi mogao da bude nejednakost između dve klase članice. Argument sledi da je, s obzirom blockchain mreže imaju tendenciju da raste u vrednosti u odnosu na njihovu veličinu, osnivači stoje na nesrazmerno koristi od usluga koje pružaju kasnijim članovima.

Međutim, oni koji su uključeni kažu da su troškovi su dizajnirane da budu jednaki.

Dok su cene da se pridruže kao član licenciranje nisu otkriveni, naknada se očekuje da bude ista za osnivače i licence. Kao takav, oni koji su uključeni potisnuo protiv kritika modela.

"Nema apsolutno nikakve razlike u korišćenju platforme, bez obzira na to da li smo akcionari ili ne", rekao je Mancone. "Svi smo na kraju biti korisnici platformu koju zajedničkog preduzeća."

"Uvereni smo da je vrednost-dodatak je proporcionalna ceni na brodu", istakao je on.

Porozne granice

Ali postoji još jedan razlog zašto se Ve.Trade osnivači ne brine da sprata model može obeshrabriti ljude da se pridruže: Članovi uvek može nadograditi.

Prema Mancone, manji broj osnivača su samo izabrani zato što je brže da se izgradi sistem sa manje stranke, a ne svi, čak želi da bude uključen u taj proces.

Kao proizvod sazreva, dodatna člana se očekuje da nadogradite status kapitalu, kao što se desilo ranije ovog meseca sa španskom banke Santander. Santander je šef mreže bankarstva Fernando Lardies, naveo "brzinu napretka" Ve.Trade je jedan od razloga njegova banka želeli da se uključe u razvoj proizvoda.

I do sada, taj napor nije razočarenje u tom pogledu.

Zajedničko preduzeće trebalo bi da bude završena ovog meseca, nakon čega živog lansiranjem platforme u K1 sledeće godine i ekspanziji izvan Evrope u 2019.

Ali, čak i kao što je objašnjeno Lardies zašto je njegova firma postala član kapitala, on se zalagao za potencijalne koristi koje bi došli da je njegova firma je samo licenciran platformu.

"Su mogući, mi računamo na njega dodatni članovi kapital - iako će neodređenom broju akcionara imaju svoje nedostatke", rekao je Lardies, zaključujući:

"Mi smo osetljivi na zabrinutosti od strane članova korisnika da bi mogli da utiču na razvoj proizvoda."

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Andreessen Horovitz vodi finansiranje od $ 2.8 miliona od TradeBlock-a

Post Trejding kriptocurrenci

Najveća rudarska kompanija u svijetu koristi Blockchain za lanac snabdevanja

Post Trejding kriptocurrenci

Izgradnja Paiments Veb Event-a Shines Spotlight on Criptocurrencies

Post Trejding kriptocurrenci

Post-Trade Giant NSD: Blockchain Useless Ako nije pravno obavezujući

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin cena raketa do jednogodišnjeg visokog rekordnog nivoa

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Cene stabilne kao subvencija prepolovljena

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Ekchange Trading Volumeovi Hit All-Time High

Post Trejding kriptocurrenci

BTC-e MetaTrader sada nudi više valutnih računa

Post Trejding kriptocurrenci

Propisi za praćenje bitkeina protiv krađe razdvajaju zajednicu Bitkoina

Post Trejding kriptocurrenci

Bitstamp za pokretanje novih Ripple trgovinskih parova

Post Trejding kriptocurrenci

Zašto je novi Blockchain za mali biznis zapravo veliki posao

Post Trejding kriptocurrenci

CGI pokreće Blockchain Lab za trgovinske finansije