Nasdak gleda nisko viseće voće u blokchain post-trgovini | RS.democraziakmzero.org

Nasdak gleda nisko viseće voće u blokchain post-trgovini

Nasdak gleda nisko viseće voće u blokchain post-trgovini

Nasdak prošle nedelje slomila dugačak javno ćutanje o svom radu blockchain da razgovara aplikacija je tehnologija u tržištu kapitala.

Govoreći na Marketforce blockchain conferencein London Fredrik Ekstrom, predsednik Nasdak kliringa, održao je prezentaciju o tome šta američka berza gigant vidi kao slučaj korišćenja nisko-visi-voća za upravljanje kolaterala, ili proces kojim se kreditni rizik smanjen u neobezbedenim finansijske transakcije.

Govoreći o izazovima sa kojima se suočavaju u procesima upravljanja zalog, Ekstrom rekao je publiku finansijskih stručnjaka je da veruje da je ovo područje je prirodno uklapaju u blockchain jer postoji više uključene strane, što sve treba da dele istu verziju istine.

Danas, je obezbeđenje proces upravljanja dešava kroz niz poruka među klirinške kuće, Centralni registar hartija (dinara) i član učestvuje u upravljanju kolaterala. Ali, Ekstrom rekao je proces brzo postaje složenija kada postoji više klirinške kuće, svaka sa više članova i od kojih svaki ima različite vrste hartija od vrijednosti na više centralnim registrom.

Ekstrom je objasnio:

"Broj transakcija i usaglašavanja povećava drastično kao što smo dodali još clearinghouses i klijenata."

U tom svetlu, Ekstrom tvrdi blockchain može da obezbedi lakši način za učesnike na tržištu pratiti kolaterala sa nižim nad glavom.

Drugde, Ekstrom predstavio svoj pogled na druge procese u post-trgovini koji će imati koristi od upotrebe blockchain tehnologije, kao i trenutno nekim projektima u razvoju u Nasdak. To je uključivalo Link blockchain platformu za privatne tržišta akcija, a njegov punomoćnik projekat glasanje prvi put objavio u februaru.

Događaju su prisustvovali vrhunski finansijske usluge industrije profesionalaca iz Londona i Evrope, razmatrali implikacije blockchain tehnologije za industriju, sa širokim konsenzusom javlja da je "mejnstrim" usvajanje je daleko manje od pet godina.

Velika slika

Iako ne sadrži nikakve otkrića otvara oči, Ekstrom je razgovor učinio mnogo da donese veliku sliku za koliko blockchain mogao da dođe da se iskoristio u post-trgovine u fokusu.

Na primer, Ekstrom izneo svoje viđenje o tome kako industrija treba da pogledate posle trgovine procesa kada je u pitanju blockchain usvajanje. Umesto da je post-trgovinski lanac kao jedan crne kutije, veruje da je industrija treba da pokuša da zamisle skup procesa, koji se tokom vremena biti zamenjen ili efikasniji sa blockchain.

Široko za post-trgovine industrije, on veruje da će biti dva Ledgers potrebne, keš knjiga i jedan knjiga imovine, koja će biti interoperabilnost tako da transakcije mogu da komuniciraju sa oba sistema.

"Sistem upravljanja zalog na blockchain će sadržati članova, Kliringhausa, banke i dinara, kao deo knjige sredstava i gotovine knjige", rekao je on.

U sistemu za upravljanje kolateralna blockchain na bazi, kraj-of-dai pomirenje položajima od strane članica, kliring i CSD bi onda moglo da se uradi od strane blockchain umesto pojedinačno od svake strane.

Ali kao deo svoje vizije da ode napred, Ekstrom rekao je da NASDAK ne želi da ide sama (iako je mogao da koristi operativna efikasnost na taj način).

Umesto toga, on je pozvao celu industriju da razmotri rešenja koja može da zameni postojeću infrastrukturu sa blockchain.

NasdakCapital Marketspost trgovini

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Problem sa grafikama cena bitkoina (objašnjeno u dva grafikona)

Post Trejding kriptocurrenci

Iuanbao Ekchange sada omogućava kupcima hipoteku njihov Bitcoin

Post Trejding kriptocurrenci

Andreessen Horovitz vodi finansiranje od $ 2.8 miliona od TradeBlock-a

Post Trejding kriptocurrenci

Život u Cripto Time

Post Trejding kriptocurrenci

Australijska bitkoinska industrija reaguje na poreske predloge

Post Trejding kriptocurrenci

Najveća rudarska kompanija u svijetu koristi Blockchain za lanac snabdevanja

Post Trejding kriptocurrenci

LakeBTC Ekchange pokreće aplikaciju za trgovanje na bazi brza pretraživača

Post Trejding kriptocurrenci

Kanadska banka odbacuje račune za kointrader u slučaju retorike neprijateljske vlade

Post Trejding kriptocurrenci

Ekchange Strains Vožnja Cripto Ekchange Kraken na Trim trgovačke parove

Post Trejding kriptocurrenci

Bitstamp za pokretanje novih Ripple trgovinskih parova

Post Trejding kriptocurrenci

Da li je Margin trgovala s padom cene bitkoina?

Post Trejding kriptocurrenci

BTC-e MetaTrader sada nudi više valutnih računa