Najtopliji sektori u Bitcoinu, Rangirani po protoku kapitala | RS.democraziakmzero.org

Najtopliji sektori u Bitcoinu, Rangirani po protoku kapitala

Najtopliji sektori u Bitcoinu, Rangirani po protoku kapitala

Jedna od najuzbudljivijih stvari u vezi sa nova tehnologija kao što je Bitcoin gleda njegova infrastruktura biti izgrađena pred našim očima.

Potreba za infrastrukturu otvara bezgranične mogućnosti za inovatore i preduzetnike da svoje napore fokusiraju na razvoj proizvoda koji rešavaju probleme u mnogim različitim sektorima industrije.

Ali koji sektori u Bitcoin ekosistema su komandant najviše pažnje?

Da bi se to istraži, analizirali smo rizični kapital investicija podatke CoinDesk, koja grupe kompanija u Bitcoin industriji u šest širokih oblasti: razmena, novčanici, plaćanje prerađivača, finansijske usluge, rudarstvo i "univerzalnih", koja obuhvata kompanije rade na više sektora.

Venture protoka kapitala u Bitcoin prostor je bio ključni pokretač rasta industrije u protekle dve godine. Pored očiglednih novčane naknade, višemilionsku dolara investicija iz cenjenim investitora kao što su Marc Andreessenand Tim Draperhelp dovesti legitimitet često pogrešno tehnologije.

Kao takav, VK investicija podataka služi kao korisna alatka koja izmerio koje oblasti u ekosistemu se gradi na najviše - ili drugim rečima, kojim sektorima u Bitcoin su je "najtopliji".

Podaci

Da bi se smatralo za ovu analizu, kompanija mora da podigla minimum $ 250,000 od venture kapitala firme, angel investitora ili kombinacijom ova dva. Ovi kriterijumi su izabrane jer je veliki broj kompanija u našoj bazi su upisani u akceleratorima kao Boost VCand, dok važna za industriju, su još uvek u beta fazi.

Rezultat je bio 46 različitih preduzeća koja, od 1. Septembra, su podignute ukupno $ 264m od našeg prvog snimljenog investicije u sredinom 2012. Godine.

Dok su šest sektora smo svrstani nisu uvek međusobno isključivi - niti obuhvataju sve oblasti u industriji - su predstavnici različitih tipova usluga u kojima su preduzeća specijalizovanih.

Podaci pokazuju da je razmena i finansijske usluge kompanije čine 56% svih preduzeća sa VC sredstava.

Popularne imena kao što su Bitstamp i OKCoin (centrala) i lanca (finansijske usluge) podigli su značajne investicione kruga, ali kada pogledamo koliko novca ide u svakom sektoru umesto samo broja kompanija u svakom sektoru, vidimo veću raznolikost.

Najpopularnije sektori Bitcoin

1. Univerzalni preduzeća

Ukupno VC investicije: $ 62.7m | Broj preduzeća: 6

Ukupno VC investicije: 

43.4m | Broj preduzeća: 12

Ukupno VC investicije: 

43,1 | Broj preduzeća: 14

Razmene su najnaseljeniji sektor u Bitcoin, sa 14 kompanija koje su sve pokrenuo $ 250,000 ili više od investitora. Uprkos obilju igrača na terenu, VK investicija u razmeni je nesrazmerno mali, sa prosečna sredstva po preduzeću sedi na $ 3.1m.

4. Novčanici

Ukupno VC investicije: 

43,1 | Broj preduzeća: 4

Postoje manje kompanije u sektoru novčanik nego bilo koji drugi, verovatno zato što je većina univerzalnih kompanija novčanici ugrađeni u njihove poslovne modele previše. Što se tiče kompanije drže svoj fokus prvenstveno na novčanike, Ksaporeigns kralju $ 40m raisedso daleko - više nego bilo koji drugi posao u industriji.

5. Plaćanja procesori

Ukupno VC investicije: 

37.7m | Broj preduzeća: 5

BitPaihas podigao najveći deo novca VC koji je otišao u sektoru plaćanja procesora. Nedavno $ 30m Serija A finansiranje kompanije roundvas najveći pojedinačni ulaganje u Bitcoin prostora, a uključeni podršku značajnih investitora poput Indek Ventures i osnivač Devica Grupa Richard Branson.

6. Rudarstvo

Ukupno VC investicije: 

34m | Broj preduzeća: 5

Verovatno hleb i puter industrije, malo je ironično da je rudarski sektor nije dobila veću podršku od kapitalista. Vredi napomenuti da je ovaj podatak je sastavljen pre KnCMiner najavila $ 14m Serija A finansiranje roundon 4. Septembra.

Investicija, koju predvodi švedski VK firma Creandum, svakako pomaže stanje od količinu novca svaki sektor je primio u sve većeg Bitcoin industriji.

Napomena: CoinDesk osnivač Shakil Kan je investitor u BitPai.

Venture CapitalEkchangesVallets

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Nasdak gleda nisko viseće voće u blokchain post-trgovini

Post Trejding kriptocurrenci

1.700 dolara? Čak i Bitcoin-ov Bear Case je mrtav

Post Trejding kriptocurrenci

Može li Bitcoin Be the Future of Blockchain post trade?

Post Trejding kriptocurrenci

Bitstamp za pokretanje novih Ripple trgovinskih parova

Post Trejding kriptocurrenci

Iuanbao Ekchange sada omogućava kupcima hipoteku njihov Bitcoin

Post Trejding kriptocurrenci

BTC.sk oživljava trgovanje bitkominom marginom

Post Trejding kriptocurrenci

Andreessen Horovitz vodi finansiranje od $ 2.8 miliona od TradeBlock-a

Post Trejding kriptocurrenci

Inside Vhale Club: trgovačka soba koja voli Bitcoin cenu se smanjuje

Post Trejding kriptocurrenci

Unutrašnji projekat Blockchain-a sa Microsoft-om Povered bi the Bank of America

Post Trejding kriptocurrenci

Coinigi podiže $ 100k u Boost Bitcoin trading Suite

Post Trejding kriptocurrenci

Zašto uzimam profit u bitcoinu uz potencijalnu cijenu otpora

Post Trejding kriptocurrenci

Mikrofinansijska Giant Robinhood pravi ogromnu ulogu na Bitcoinu