Šta treba znati pre trgovanja Monerom | RS.democraziakmzero.org

Šta treba znati pre trgovanja Monerom

Šta treba znati pre trgovanja Monerom

Iako su pokrenule stotine criptocurrencies i mnogi su pokušali da pruže korisnicima sa većom privatnost, oni su videli različite nivoe uspeha.

Bitcoin, prvi criptocurrenci na skali, prvobitno reklamira kao pružajući korisnicima anonimnosti. Protokola criptocurrenci je pokušao da pruži visok nivo privatnosti za zaštita korisničkih identiteta iza pseudonimom adrese, nasumično generisan nizove brojeva i slova. Međutim, ovaj pristup pokazao neefikasnim.

Bitcoin adrese i transakcije su i snimljeni na blockchain, čineći ih dostupnim javnosti. Iako je pojedinac Bitcoin adresa je pod pseudonimom, može zakačiti za mnoge transakcije tokom vremena, što ga lakše za prijatelje, porodicu i čak vladine agencije za bolje osećaj kretanja kupovine adresu vlasnika.

Dok su neki mislili da Bitcoin vodi njihova istorija transakcija potpuno privatno, organizacije kao što su agencije za provođenje zakona su koristili blockchain analitiku za praćenje Bitcoin transakcija.

U godinama nakon objavljenih Bitcoin, pojedini criptocurrencies su specijalno razvijen da obezbedi korisnicima sa većim šansama da anonimnosti. Dash, na primer, harnessesa funkcija na osnovu CoinJoin, koji kombinuje sredstva od nekoliko korisnika da smanji šanse da će identitet nijednog korisnika da otkriju.

Zcash, drugi privatnost orijentisan criptocurrenci, poluge nula-znanja staklo konstrukcije nazivaju ZK-SNARKsto omogućavaju korisnicima da razmenjuju informacije bez otkrivanja svog identiteta. Pored toga, blockchain valuti je ne otkriva vrednost svih transakcija.

Lansiranje ove criptocurrenci je do značajnog entuzijazmu, ali njegova privatnost featureis opcija, a mnogi korisnici imaju refrainedfrom ga Leveraging. U vreme izveštaja, 28% transakcija su zaštićeni.

Monero, s druge strane, je privatno po defaultu, a ona je ostvario široku usvajanje onih koji su zainteresovani u korišćenju criptocurrencies da ostane anoniman.

Šta je Monero?

Monero je open-source, privatnost orijentisan criptocurrenci da je launchedin aprila 2014. Programeri su uključeni uveo ovaj inovativni criptocurrenci bez izdvajanjem bilo za sebe, i tim se oslonio na donacije i široj zajednici za dalji razvoj.

Monero usklađuje RING signaturesand stealth adrese da prikrije identitet pošiljaoca i primaoca. Ring potpisa kombinovati ili 'mik' ključeve korisničkom nalogu sa javnim ključevima dobijenim od blockchain Monero da stvori 'prsten' mogućih potpisnika, što znači posmatrači ne mogu povezati potpis za određenog korisnika.

Koncept prstena potpisa je prvi describedbi akademika iz MIT i Veizmann Instituta u 2001. Papiru, i koristeći tehnologiju pomogao daju legitimitet za Monero u vreme kada je veći deo kriptografije se koristi u blockchains je nova i nije izdržala test vremena.

Važno je napomenuti da dok mešanje usluge su dostupne za mnoge criptocurrencies, korisnici obično samo miked novčiće kada su tražili da sakrije nešto. Monero, međutim, meša sve novčiće koji se koriste u transakcijama, koji pomaže da se eliminišu sumnje da su kovanice se miked da prikrije informacije o pošiljaoca i primaoca ne žele trećim licima da vidi.

Dok Monero korisnici imaju mogućnost da drži privatne, oni takođe mogu ShareThis informacije selektivno svoju istoriju transakcija. Svaki Monero račun ima pogled na ključ, koji dozvoljava nikome da drži da pogledate transakcijama naloga.

Prvobitno ring potpisi zaklonjen pošiljaoce i primaoce uključene u Monero transakciji bez skrivanja iznos prenosi. Međutim, ažuriranje se zove RingCTimplemented novi prsten potpis koji skriveno i vrednost pojedinačnih transakcija i identitet pošiljaoca i primaoca.

Pored usklađivanje zvona potpisa, Monero takođe poboljšava privatnost kroz stelt adrese, koje su nasumično generišu, jednokratne adrese kreirali za svaku transakciju u ime primaoca. Sa ovom funkcijom, primaoci objaviti jedan adresa i transakcije primaju idu da se odvoji, jedinstvene adrese. Kao rezultat toga, Monero transakcije ne može da se poveže na objavljene adrese pošiljaoca ili primaoca.

Fungibiliti i usvajanje

Pružajući visok stepen privatnosti, Monero nudi fungibiliti, što znači da svaki pojedinac jedinica valute može biti zamenjena drugom. Drugi način stavljanja to je da svaki novčić ima jednaku vrednost.

Jer je istorija transakcija pojedinih bitcoins je snimljena na blockchain, kovani novac koji su povezani sa određenim događajima, kao što je krađa, može biti shunnedbi trgovci i razmene.

Zbog docenata prirode Monero je, ne postoje dva novčića se razlikuju jedni od drugih, a oni su jednaki u očima trgovaca. Bez ovom nivou fungibiliti, prodavac koji prihvata criptocurrenci može odbiti jedinicu jednog od tih sredstava zbog svoje prošlosti istorije transakcija.

Zbog toga, Monero (KSMR) je uživao stalni porast usvajanja od njegovog izdanja. Dark veb Marketplaces uključujući AlphaBaiand Oasishave prihvatili criptocurrenci, navodno zbog popularne potražnje.

"Nakon zahtev iz zajednice, a imajući u vidu bezbednosne funkcije Monero, odlučili smo da ga dodate u našem tržištu", naveo je u saopštenju.

Oaza usvojila valutu kasnije te godine, i indosamenti ova dva tamnim internet tržišta pomogla provokesignificant medijsku pokrivenost.

Monero tržište

Monero tržište funkcioniše baš kao i mnoge druge criptocurrencies. Oni koji su zainteresovani za ulaganje u criptocurrenci mogu ga kupiti otvoreno preko ekchangesincluding Poloniek, Bitfinek i Kraken.

Poloniek je bio prvi od ovih razmene ponuditi valutu, listing osam zasebnih valutne parove u julu 2014. Bitfinek, najveća Bitcoin ekchange po BTC / USD, sledile u novembru 2016, listingKSMR / USD i KSMR / BTC trgovinski parova i omogućavaju depoziti i povlačenja Monero.

Kraken ponudio Monero tradingstarting u januaru 2017. Godine, listing valutne parove KSMR / USD, KSMR / EUR i KSMR / kbt. Kraken pohvalio Monero u to vreme, pišući na svom blogu da je valuta "trguje sa visokom zapremine i likvidnosti".

Kao i mnogi drugi criptocurrencies, Monero nudi zainteresovanim stranama priliku da mina blokova. Dok pojedinci imaju sposobnost da joinmining bazena, oni takođe mogu moja Monero sami.

Svako sa računarom može da Partin ovu aktivnost, jer ne zahteva nikakvu posebnu opremu, kao što je primena specifičnih integrisanih kola (ASICS) potrebno ovih dana u rudniku Bitcoin.

Monero usesa dokaz-o-radu (POV) algoritam koji je dizajniran da bude dostupan velikom broju procesora, specifikacija koja je uključena kako bi se osiguralo da rudarstvo je otvoren za mnogo različitih partija, umesto samo velikih rudarskih bazena.

The criptocurrenci Vreme je blok je oko dva minuta. Monero offersminers a 'trajni bloka nagradu ", koja je opisana kao što sledi:

"Blok nagrada nikada neće pasti ispod 0,3 KSMR, što Monero a dezinflatorni valutu: inflacija će u 2022. Biti oko 1%, a dole zauvek, ali nominalna inflacija će ostati na 0,3 KSMR po minuti To znači da će uvek biti. Podsticaj za rudare da miniraju Monero i na taj način vođenja blockchain sigurno, sa ili bez tržištu naknade. "

U vreme izveštavanja, blok nagrada je otprilike 7,46 KSMR, što znači da je Monero mreža je proizvodila oko 224 KSMR na sat i 5.376 KSMR dnevno. Stopa mreža Disperzija je 81,84 miliona hashovi u sekundi.

Cena volatilnost

Cena Monero je KSMR znak je doživela značajne oscilacije u vreme, climbingnearli 70% u poslednjih mesec dana i više od 1.300% od početka trgovanja na CoinMarketCap. Od osnivanja, criptocurrenci se kretao između otprilike $ 0.25 (u januaru 2015) i blizu $ 60 (u maju 2017).

Dok neki market posmatrači mogu protumačiti ovu nestabilnost kao što Monero manje kredibilna, oštre fluktuacije cena pružaju mogućnosti za trgovce. Trgovci mogu kupiti Monero koristeći oba fiat valute i criptocurrencies, što bi moglo da ih motivišu da kupuju i prodaju ga u pokušaju da napravi profit. Oni takođe mogu koristiti valutu kao živa ograda za druge criptocurrencies.

Jer Monero je dobio prihvatanje više tamnih veb trgovima i je ostvario značajnu vidljivost zbog svoje sposobnosti da obezbedi korisnicima sa visokim stepenom privatnosti, manje je nagađanje od konkurenata kao što zcash.

Ubuduće, Monero cena će biti u funkciji ponude i potražnje. Bivši je stalno povećava, a drugi je nepoznat. Zanimljivo, ovo neizvesnost može dokazati ubedljivo investitorima, dajući im priliku da spekuliše o budućoj vrednosti criptocurrenci u pokušaju da stvori jake povratak.

Napomena: Ovaj članak ne treba shvatiti kao, a nije namenjen da pruži, investicioni savet. Molimo Vas da sprovede svoj temeljno istraživanje prije investiranja u svakom criptocurrenci.

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Zašto je novi Blockchain za mali biznis zapravo veliki posao

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Ekchange Trading Volumeovi Hit All-Time High

Post Trejding kriptocurrenci

State Street za Bitcoin Bull: Blockchain Boss Leaves za pokretanje Cripto startup-a

Post Trejding kriptocurrenci

Iuanbao Ekchange sada omogućava kupcima hipoteku njihov Bitcoin

Post Trejding kriptocurrenci

BTC-e MetaTrader sada nudi više valutnih računa

Post Trejding kriptocurrenci

Unutrašnji projekat Blockchain-a sa Microsoft-om Povered bi the Bank of America

Post Trejding kriptocurrenci

Inside Vhale Club: trgovačka soba koja voli Bitcoin cenu se smanjuje

Post Trejding kriptocurrenci

Najveća rudarska kompanija u svijetu koristi Blockchain za lanac snabdevanja

Post Trejding kriptocurrenci

PBoC navodno naručuje usluge plaćanja kako bi prestala da služi trgovcima Cripto

Post Trejding kriptocurrenci

Prvi blokovi ETF-a pokrenuti su na Nasdak-u, NISE Todai

Post Trejding kriptocurrenci

Kanada traži lidera bitkoinske berze u vrijeme previranja tržišta

Post Trejding kriptocurrenci

Problem sa grafikama cena bitkoina (objašnjeno u dva grafikona)