Kupac Bevare? Credit Creeps Into Cripto | RS.democraziakmzero.org

Kupac Bevare? Credit Creeps Into Cripto

Kupac Bevare? Credit Creeps Into Cripto

Mark Hochstein je glavni urednik CoinDesk i bivši glavni urednik američkog bankara. 

Sledeći članak je prvobitno pojavio u CoinDesk Veekli, običaj-kustos bilten dostavlja svake nedelje isključivo našim korisnicima.

"Ni zajmodavac ni dužnik biti."

Polonius 'savet Laertesu u "Hamletu" mogla bi da bude i ratni poklič za ranim Bitcoin usvajaju koji su tražili alternativu frakcionom rezervi bankarstva.

Na blockchain, prednost može biti u vašem novčaniku, ili može biti u novčaniku. To ne može biti u oba istovremeno. Jos uvek mogu da ga daju meni, ali ako to uradite, to je kao da mi posudite svoj kosilicu - ne možete pokosiš svoj travnjak dok sam ga vratiti. Za razliku od banaka kakve poznajemo, kreditori za Bitcoin ne može da stvori novac ni iz čega, komentari Jamie Dimon je bez obzira.

Sasvim nezavisno od pružanja alternativu stvaranju centralne banke novca, međutim, criptocurrencies i blockchains podrazumeva oslobađanje od prozaičniji oblika kredita.

Na primer, arhitektura peer to peer od criptocurrenci znači transakcije se stalno naselili na bruto, ili jedan-na-jedan, bazi, a ne da čeka na neto od serije zaduženja i kredita preko knjiga centralne posrednika.

U međuvremenu, platforme blockchain hartije od vrednosti, kao što su tZERO nastoji da sruši Volstrita Rub Goldbergassembli liniju trgovine, kliring i saldiranje u nešto bliže "jedan i uradio."

I u nastajanju vrsti kripto transakcije koji se zove atomska unakrsno lanac svopovi, nemoguće je samo na jednoj strani, a trgovine proći. To se uradi, ili ne.

Sve ove inovacije bi, teoretski, smanjiti potrebu za kredit da premosti jaz između trgovine i naselja, i vodi nas u svet bez zbunjuje razlika na naš žiro izjave poput "tekućeg bilansa" u odnosu na "raspoloživog stanja."

Pa ipak, kredit, u različitim oblicima, vreba u blockchain ekonomiju.

Iskoristio opklade

Neki tamo će reći: Rekao sam ti da.

Prema jednoj školi misli, kredit, bilo da se radi neto poravnanje ili frakcionom rezerva bankarstvo, je neophodno za funkcionisanje finansijskog sistema, kao i da misle drugačije je naivno vizionarstvo.

Izražavajući ovaj stav, Peri Mehrling, profesor ekonomije na Barnard College na Univerzitetu Kolumbija, savetovao tehničara za Probudi se međuzavisnost u septembru blog post:

". [M] arkets se napori da se pretvoriti jednu criptocurrenci u drugu, a. Tržišta su se za pretvaranje criptocurrenci u tzv fiat. Neko ili nešto je što ta tržišta, i na taj način širenja i skupljanja bilans stanja, u potrazi očekivanog profita. Criptos strah kredit, ali sumnjam da će uskoro otkriti da kredit je funkcija nije bug, i da će od njih traži da preispita implicitno monetarnu teoriju koja leži u osnovi njihovo kodiranje. "

Ali postoji i drugi način da se gleda na situaciju, koja bi se sumirati kao: There Goes the Neighborhood.

The Phantom Menace

Drugim rečima, priliv se bogate-brzo vrste, bez obzira da li su pojedinci uzimanje kredita za kupovinu Cripto ili institucionalnih investitora koji traže da se sok povratka sa poluge, može da podstakne vrstu ponašanja koje je Bitcoin dizajniran da pobegne.

Kao, recimo, domaćin novčanik provajder kreditiranje od Bitcoin kupaca bez pitanja.

"Bojim se financialization od Bitcoin, u smislu da može da stvori fantomsku Bitcoin da ne mogu da zapravo postoji", rekao je Kejtlin Dugo, predsednik i predsednik Simbiont, preduzeće blockchain pokretanja.

Kao Vall Street veterana, Dugo se ne uklapa u tipičnu bitcoiner profil, ali ona je lično ulaganje u criptocurrenci od davne 2013. Godine, kada je njen dan posao koji radi penzijski posao na Morgan Stanlei.

"Kao što više ne-filozofskim vlasnika Bitcoin došao na Bitcoin, gde vi vidite sve više i više guranje prema financialization toga, mislim da bi bilo šteta", rekla je ona. "Iako će povećati cenu u kratkom roku, da bi uklonili Bitcoin od toga da pravi prodavnica vrednosti."

Prebacivanje nazad na tržištu hartija od vrednosti i dužine je rekla da ne kupi argument da je neophodno neto poravnanje za sistem funkcioniše. Za jednu stvar, praksa stvara mali-cenjeni rizika.

"Dokle god se dozvoljava neto poravnanje, vi ne prisiljava pravi-na svaku trgovinu da postoji jedan kupac i prodavac jedan", rekla je ona. "Ako omogućavajući neto poravnanje, šta ti stvarno radi dozvoljava više kupaca za samo jednu sredstva."

Otuda situacije poput sudskog postupka u ovoj godini u kojoj su brokerske kuće prodate u više akcija u Dole hrane nego što je kompanija zapravo izdala.

Dalje, Duga rekao, globalna finansijska tržišta su dovukao svoje noge za ubrzanje poravnanja puta ne zbog toga što je status kvo efikasan, ali zato što je profitabilno za izvršilaca.

"Jedini razlog što imamo, T + 3 + 2 * naselje je za kreditiranje hartija od vrednosti", rekla je ona. "Radi se o brokerskih firmi koje žele da budu u stanju da zajam hartije od vrednosti svojih klijenata sa drugim klijentima, te da širenje."

Provera stvarnosti

U tom svetlu, blockchains nisu samo fantazija od klika na anarho-kapitalista i Silicijumske doline Propellerheads, kao broj skeptične akademici, novinari i blogeri da tehnologiju se da.

Umesto toga, ako u širem praksi, blockchains može raspršiti mnoge postojeće, široko rasprostranjeno fantazije.

Da bi bili sigurni, mogu postojati puta gde kredit (na kraju druga reč za "poverenja") je zaista neizbežna. Po mi veruješ da ne ostanete bez vrata, bez plaćanja je prodavac je u izvesnom smislu mi davanje kredita za minute ili tako između kada sam pokupiti teglu kiselih krastavaca sa police i kada plaćam na šalteru.

I kada naručite krastavaca rezač sa Amazona, vi ste na neki način pruža kredit za prodavca uplatom i čeka nekoliko dana za isporuku.

Ali to su transakcije koje uključuju fizičke objekte, a "kredita" termini su samo onoliko koliko im je potrebno da bude. Kada su stavke koje se razmenjuju su isključivo elektronski apstrakcije (kao novca i hartija sve se), koju svrhu radi kredit (čeka na naknadu) služi?

To je pitanje koje smo bar trebali pitati, a traže bolje odgovore od "ovo je način na koji je uvek učinjeno."

To se pre svega: Da tvoga trgovina biti istina.

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Cene stabilne kao subvencija prepolovljena

Post Trejding kriptocurrenci

Najveća rudarska kompanija u svijetu koristi Blockchain za lanac snabdevanja

Post Trejding kriptocurrenci

Mikrofinansijska Giant Robinhood pravi ogromnu ulogu na Bitcoinu

Post Trejding kriptocurrenci

BTC.sk oživljava trgovanje bitkominom marginom

Post Trejding kriptocurrenci

Korišćenje Google Trendova za procenu korisničkog porasta Bitcoin-a

Post Trejding kriptocurrenci

Prvi blokovi ETF-a pokrenuti su na Nasdak-u, NISE Todai

Post Trejding kriptocurrenci

Nasdak gleda nisko viseće voće u blokchain post-trgovini

Post Trejding kriptocurrenci

Politički: zašto Kina mrzi Bitcoin i voli Blockchain

Post Trejding kriptocurrenci

Bucks to Bitcoin: Upoređene cene za Ekchange Ekchange platforme

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Ekchange Trading Volumeovi Hit All-Time High

Post Trejding kriptocurrenci

Problem sa grafikama cena bitkoina (objašnjeno u dva grafikona)

Post Trejding kriptocurrenci

1.700 dolara? Čak i Bitcoin-ov Bear Case je mrtav