Iuanbao Ekchange sada omogućava kupcima hipoteku njihov Bitcoin | RS.democraziakmzero.org

Iuanbao Ekchange sada omogućava kupcima hipoteku njihov Bitcoin

Iuanbao Ekchange sada omogućava kupcima hipoteku njihov Bitcoin

Kineski razmene su otkrili još jedan model u svojoj misiji da dodaju nove platforme usluga: Fiat valuta bazirane kredite kolega-to-peer (P2P) koristeći bitcoins i drugih digitalnih sredstva kao kolateral.

Dok se većina takvih usluga u cilju velikim Bitcoin nosilaca koji žele da iskoriste vrednosti njihov udeo bez zapravo prodaje, neke berze dozvoljavaju hipoteke i drugih sredstava, kao što su litecoin, registraciju vozila, pa čak i telefonskih brojeva.

Za razliku od Bitcoin u vezi P2P kreditiranja platformama u drugim zemljama, kao što su BTCJam, ove kineske službe zapravo ne pozajmljuju digitalne valute. Umesto toga, korisnici pozajmiti i pozajmiti samo fiat valutu.

Jedan takav servis je Iuanbao.com, upravlja partnerstva između programera u altcoin "Iuanbao 'i razmenu BTCTrade. Iuanbao.com nudi kredite u (CNI) da klijenti spremni da napuste bilo Bitcoin, litecoin ili Iuanbao (novčić) uz razmenu kao kolateral.

Korisnici kredita set uslove

Korisnici kredita mogu onda zaduže do 60% od vrednosti digitalnog aktive u CNI. Korisnici kredita je takođe postavio uslove zajma, uključujući roku (15 dana do jedne godine) i kamatnom stopom, koja je obično između 10% i 30%. Njihov predlog kredit se zatim postavljen na platformi za kreditore da razmotri.

Kreditori prihvatiti kredit sa uslovima najviše odgovara njihovim potrebama i odlučiti koliko da pozajmljuju (to omogućava dužnika da pozajmi od više kreditora, ostati u okviru ukupnog limita).

Dužnike preuzimaju na stepen rizika pomoću tih sredstava. Ako neko ne vrati kredit na vreme, ili sredstva depresira u tržišnoj vrednosti do određene tačke, ta sredstva se prenose na zajmodavca da pokriju svoje gubitke.

Anoniman zaduživanje

Iuanbao.com portparol Robin Guo rekao kreditori dolaze iz svih sredina, privučeni atraktivnih stopa povratka i dodatnu sigurnost koju pruža digitalna hipotekom imovine.

Korisnici kredita će obično dolaze iz valute zajednice digitalnog i da dokle god oni pružaju dovoljno digitalne sredstva za pravljenje rezervnih kopija kredit ne traži bilo kakva pitanja,.

Guo said:

"Oni mogu biti rudarstvo proizvođači opreme, Vlasnici rudarski bazen, trgovci, itd U suštini, svako ko ima digitalne imovine i ne želi da ih proda ili nije zadovoljan trenutnom novčića tržišne cene, može biti naši klijenti."

Plaćanje računa za električnu energiju u operaciji rudarske je samo jedan od mogućih razloga za pozajmljivanje novca, dodao Guo.

Iuanbao.com nije nametanje dodatnih troškova na kredite za početni period kao promocija da privuče nove korisnike. Ona, međutim, naplaćuju standardnu proviziju od 0,5% (u CNI) da se povuče fiat valute do nekog provajdera banke ili plaćanje usluga.

Guo rekao je služba je pokazao "vrlo popularna" do sada, sa najmanje 2,5 miliona CNI pozajmljen od platforme pokrenuta 12. Septembra.

Kreativni konkurs

Druge slične p2p kredit serviceshave nedavno pokrenula u Kini, uključujući Dangpubi 'Big tri' linkove Huobi, i 8R.comfrom linkove CHBTC u saradnji sa Shenzhen BARONG Internet Financial Services Co Ltd.

Dangpu (što je mandarinski za "zalagaonici") trenutno nudi Bitcoin-backed kredite pod model skoro identičan Iuanbao.com, i planira da proširi uslugu litecoin i drugih digitalnih sredstava sa dobrom likvidnosti tržišta u budućnosti.

Prema svom sajtu, Dangpu je pozajmio i pozajmio ukupno oko 5m CNI od pokretanja usluge pre mesec dana, uz jedan kredit izdaju na 1,5 miliona CNI.

Lucki numbers

8R.com daje ideju šta su druga sredstva mogu biti ponuđen, omogućavajući kolateralna korišćenje bitcoins, litecoins, i povoljnih brojeva vozila ili telefona. Platforma, prema CHBTC portparola, je obrađen 1.414m CNI kredita od pokretanja 12. Septembra.

Beti Zhang kineske digitalne valuta novosti sajta Bitell, objasnio je da brojeve telefona i registracija vozila featuring određene brojevima su visoke vrednosti u Kini, posebno ako su se dogodili nekoliko puta za redom.

"To je tipično kineska karakteristika", rekla je ona.

"Šest, osam i devet su sretni brojevi u Kini. U kineskom, šest znači sve ide glatko, osam predstavlja bogatstvo i bogatstvo, a devet simbolizuje večnu i vrhovni pravo. Nekada je bilo kraljevsko broj koji se može koristiti od strane cara isključivo. "

Ljudi će platiti mnogo više da dobiju takve brojeve i smatraju se sredstva od vrednosti koje se mogu založena - najmanje Kina digitalnih valuti berzi, ako ne svojim bankama.

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Bucks to Bitcoin: Upoređene cene za Ekchange Ekchange platforme

Post Trejding kriptocurrenci

Unutrašnji projekat Blockchain-a sa Microsoft-om Povered bi the Bank of America

Post Trejding kriptocurrenci

Australijski pisci su nagradili 12 BTC u bitkoinskom esejskom takmičenju

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Ekchange Trading Volumeovi Hit All-Time High

Post Trejding kriptocurrenci

Problem sa grafikama cena bitkoina (objašnjeno u dva grafikona)

Post Trejding kriptocurrenci

Preko 800 Terminala za Plaćanje u Rumuniji Sada Prodajte Bitcoin

Post Trejding kriptocurrenci

Mikrofinansijska Giant Robinhood pravi ogromnu ulogu na Bitcoinu

Post Trejding kriptocurrenci

Inside Vhale Club: trgovačka soba koja voli Bitcoin cenu se smanjuje

Post Trejding kriptocurrenci

BTC.sk oživljava trgovanje bitkominom marginom

Post Trejding kriptocurrenci

PBoC navodno naručuje usluge plaćanja kako bi prestala da služi trgovcima Cripto

Post Trejding kriptocurrenci

Najveća rudarska kompanija u svijetu koristi Blockchain za lanac snabdevanja

Post Trejding kriptocurrenci

Milioni su nestali? Broker preuzima vatru za Bitcoin Cash Freeze