Šta investitori treba znati Prije trgovanja Eterom | RS.democraziakmzero.org

Šta investitori treba znati Prije trgovanja Eterom

Šta investitori treba znati Prije trgovanja Eterom

S obzirom na sve veći značaj ideje blockchain tek će uticati srednja preduzeća, oba malo investitora i investicionih institucije su optimisti na tržištu bi uskoro mogao da se razvije u živu novu klasu sredstava.

Međutim, do danas, bilo je nekoliko alternativnih digitalni sredstva koja su ponudili vrednosti tvrdnju da se razlikuje od Bitcoin, najstariji javno trguje blockchain zasnovan criptocurrenci.

Danas, Bitcoin apeluje na investorsvith kako visoku toleranciju za rizik i onih koji smatraju da je digitalna valuta mogla da jednog dana postane stabilna prodavnica vrednosti i finansijske železnički konkurentnom u globalnoj trgovini. Iako se često navodi kao nestabilna, tržište Bitcoin je i dalje jedan od stabilniji među digitalnih valuta, čija je tržišna kapom danas u više od $ 7bn u vreme novinare.

Mnogi alternativne digitalne valute, zauzvrat, ponudili sličnu vrednost koju i uporediva izraženije oscilacije.

Usred ovog predela, etar, valuta obavljen kroz Ethereumplatform, je možda pojavljuje kao kandidat za više avanturistički portfolija. Uprkos nedavnom pad cene, etar obim je video veliki rast i globalna razmena dodati sredstva za njihove ponude.

Etar daje jedinstvene prednosti ne nude alternativne digitalne valute, uključujući i Bitcoin, ali takođe dolazi sa sopstvenim skup rizika i razmatranja. Zainteresovani investitori mogu imati koristi od učenja osnove Ethereum, kao i ključne varijable koje utiču na etar je kretanje cena.

Šta je Ethereum?

Platforma za decentralizovane aplikacije, Ethereum je izmislio Vitalik Buterin i najavio početkom 2014. U to vreme, Buterin je navedeno u javnim nastupima bio želi da stvori alternativni sistem blockchain zasnovan je da će ponuditi superioran arsenal alata za globalne programere.

Pokretanje u beta u julu 2015and u proizvodnoj verziji ovog marta, Ethereum je velika novina je to što radi Turingova-kompletnih pametne ugovore, aplikacije koje se oslanjaju na ako-onda scenarija da izvrši konkretne uslove sporazuma.

U suštini, pametne ugovori osiguralo da kada se sreo unapred određeno stanje, odgovarajući klauzula sadržana u ugovoru je ispunjen, a Tjuring-kompletan faktor je najavljen kao što omogućava programerima novi izražajnost u pisanju takvog koda.

Danas, pametni ugovori mogu pokrenuti na javnom Ethereum blockchain, a distribuira glavne knjige tehnologije koja se koristi za praćenje svih vezanih transakcija i ugovora.

Pametni ugovori koje rade na njenoj blockchain mogla imati sveobuhvatne aplikacije, kao programeri mogu da ih koriste za stvaranje tržišta, izvršava transakcije na osnovu ugovora kreiranih davno i pratite obećanja od strane raznih strana.

Mnogi korisnici su već počele da iskoristi ove bezbroj opcija, razvija širok spektar aplikacija koje se mogu koristiti za podešavanje ridesharing aplikacije, sportske opklade, pa čak i investicionih šema, Nev Iork Timeshas prijavio.

Ali, kao open source tehnologija, korporacije su slobodni da kreiraju svoje privatne blockchains na osnovu Ethereum koji ne koriste javni Ethereum blockchain, i kao takav, ne koristi Ethereum je token, etar.

Kako etar tržište radovi

Za razliku od Bitcoin, etar nije projektovan da funkcioniše kao globalni digitalni valute. Umesto toga, to je značilo da plati za određene radnje na Ethereum mreži, sa korisnicima da primaju za korišćenje svoje kompjuterske snage da potvrde transakcija i za doprinos njenom razvoju

Međutim, tržište etar je trenutno podržana od strane mnogih istih razmene i infrastrukture koja je izgradila oko Bitcoin mreže. Na primer, korisnici koji su istorijski kupili Bitcoin i druge digitalne valute na investicionih kompanija razmene platformi kao što su Bitfinekand Kraken mogu danas kupiti etar na ovim sajtovima.

Ali, tržište etar nije se razvijaju na isti način kao i tržište Bitcoin je.

U Bitcoin, korisnici su nekada bile u stanju da obradi transakcije na mreži koristeći kućni računar, a onda na kraju, kući rudarska oprema. Bitcoin rasla u vrednosti kao što je broj učesnika u mreži proširio. Ethereum verovatno razvijen pod različitim okolnostima.

U nastojanju da podstakne globalni razvoj zajednice oko svoje ideje, Ethereum pokrenula pred-prodaje ethertokens u 2014. Godini, podizanje više nego $ 14m u ono što je nazvao crovdfunding napor, ali ne snosi liči na neku vrstu neformalnog inicijalne javne ponude ( ZIS).

Donacije prikupljeni za ovu prodaju bile pokretački faktor iza početne ponude i stopa izdavanja koji je postojao nakon. Kao rezultat ovog događaja, saradnici u pretprodaji dobila 60 mil etar. Drugi 12m otišao u fond za razvoj, a većina tog iznosa ide u ranim programerima i saradnicima. Svizterland-based neprofitna Ethereum fondacija dobila ostatak tog iznosa.

Ovi brojevi sabere na početnu nabavku etar 72 miliona ETH. Nakon ovog događaja, Ethereum je protokol dozvoljeno stvaranje 5 ETH za svaki blok minirano. Pored toga, najviše 18 miliona ETH bilo dozvoljeno da uđe u postojanje svake godine prate ovaj događaj.

U Bitcoin mreži, stopa snabdevanje je više u skladu. Zbog teških kodirani pravila u softveru će samo ikada biti 21 miliona bitcoins (ukoliko se pravila se menjaju), kao i brzina kojom novi Tokeni su uvedeni je 25 BTCroughli svakih 10 minuta danas.

Investitori treba imati u vidu da je takva doslednost nije zagarantovana u etru tržištu.

Ethereum Fondacija objavila je u vreme pokretanja da bi pravila etar uskoro promeniti, i to počevši neko vreme u 2017, mreža će slediti pravila Casper, algoritam konsenzus i dalje razvija.

Od sredine aprila, ukupan broj eteričnih transakcija iznosio 3,3 miliona, što dovodi u etarskom snabdevanja 79m ETH, Etherscan figuresreveal.

Pored toga, etar je trgovanje na 0.0197 BTC, ili oko $ 9.25.

Kako rudarstvo utiče na cenu?

Kao što je već rečeno, jedan od najvećih faktora na cenu Bitcoin je stalni uvođenje novih bitcoins kroz plaćanja na računar operatorima koji obrađuju transakcije (rudari).

Rudarstvo utiče na cenu povećanjem snabdevanje, i sa odlukom rudara da se održi ili proda Bitcoin. Trenutna verzija Ethereum je, Miami, poluge algoritam konsenzus je dokaz-of-rada zasnovane, nagrađivanje računare koji doprinose njenom bezbednost na isti način.

Po ovom sistemu, rudari kreirajte novu grupu na svakih 15-17 sekundi, što je dovelo do stvaranja 5 ETH, prema podacima koje je Ethereum.org. Rudari koji doprinose otkrivanju rešenje, ali ne dobijaju njihov blok uključen, može da primi dva ili tri nova etre, koji se zove ujak / ujna nagrada.

Kada Ethereum počinje da koristi Casper, protokol dokaz-of-akcija, ova stopa se očekuje da se promeni, jer mnogi predviđaju Kasper će obezbediti manju rudarsku subvencije. Prema novom protokolu, čvorovi neće moći da potvrdi transakcije i stoga proizvodnju blokova osim ako daju depozit.

Ukoliko se protokol utvrdi da čvor, ili "vezan za proveru" je proizvela nešto nevažećom, čvor će izgubiti oboje bilo depozit dane i takođe mogućnost da učestvuju u procesu konsenzusa. Trenutno, bonded validatori se ne suočavaju kaznu ako oni proizvode blokove smatraju nevažećim protokolom.

Promenom podsticaja, očekuje se da će Kasper biti efikasnije, ali promena bi moglo značiti da je vrednost etar je prilagođen novim realnostima rada mreže.

Bezbednosna pitanja

Sa sedam godina razvoja (i nekoliko glavnih pitanja) je Bitcoin mreža često najavljen pristalica kao najsigurniji blockchain. Čak i preduzeća preduzeća su izrazili vrednost u svojim snažnim mrežnih efekata i raznovrsnu rudarstva mreže.

Ethereum se suočava sa kritikama zbog potencijalne bezbednosne probleme iz nekoliko razloga, iako većina centar na činjenicu da je softver u ranoj fazi i da je samo bio dostupan za nekoliko godina. Mreža je pretrpeo manje napade nego Bitcoin, a kao rezultat toga pretrpeo manje testiranje od svog starijeg digitalne valute.

Različite kompozicije etra i Bitcoin rudarskih bazena su takođe napomenuti. Dok rudarska zajednica Bitcoin je ponekad se na udaru kritike zbog dominira mali broj igrača, ova situacija izgleda replicirati u Ethereum.

Dok Blockchain.info podaci pokazuju pet kompanija kontroliše oko 81% distribucije hashrate Bitcoin je, pet preduzeća čine više od 85% distribucije hashrate etra do sredine aprila.

Dalje, iako je najveći Bitcoin rudar (F2Pool) čini 26% distribucije hashrate digitalnog valute u ovoj 24-časovni blok, najveći etar rudar (dvarfpool) isporučuje 41,8% hashrate ove valute.

Ubuduće, programeri nastavljaju da rade na novijim verzijama Ethereum, ali kritičari su predvideli da će etar suočavaju sa većim problemima bezbednosti nego Bitcoin. Postoji samo jedan način da saznamo.

Cena volatilnost

Zbog detinjstva platforme, Etar je doživela oštre fluktuacije cena. U vreme izveštaja, digitalni valuta je prijavljeni jedan dan, jedan mesec i od-početne promene 31%, 16,7% i 53,7%, respektivno.

Iako ovo nestabilnost mogla da valuta izgledaju manje važi u očima nekih, ova girations pružaju mogućnosti za trgovce.

Učesnici na tržištu mogu kupiti i prodati Ethereum koristeći oba fiat valutu i ​​Bitcoin. Takve transakcije su dostupne kroz brojne razmene, kao što je nekoliko organizacija počeo da nudi ove trgovine u poslednjih nekoliko godina.

Zbog oštrog nestabilnosti digitalnog valute, neki trgovci spekulišu o svojim budućim kretanja cena u pokušaju da ostvare profit. Drugi koriste etar kako bi se zaštitilo Bitcoin, kao i alternativne digitalne valute.

Čarls L Bovaird II je finansijski pisac i konsultant sa dobrim poznavanjem tržišta hartija od vrednosti i konceptima investiranja.

Pratite Charles Bovaird na Tvitter ovde.

PricesEthereumTrading

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

2018: druga godina rasta za Blockchain

Post Trejding kriptocurrenci

US Commodities Regulator Beefs Up Bitcoin Futures Pregled

Post Trejding kriptocurrenci

Nije konzorcijum: banke formiraju profitne entitete za lanac snabdevanja blokovima

Post Trejding kriptocurrenci

Južna Koreja otkriva rok za zaustavljanje trgovine anonimnim kriptoima

Post Trejding kriptocurrenci

BitVC Svaps je socijalizovane gubitke fjučera za novi sistem rizika

Post Trejding kriptocurrenci

Australijska bitkoinska industrija reaguje na poreske predloge

Post Trejding kriptocurrenci

Andreessen Horovitz vodi finansiranje od $ 2.8 miliona od TradeBlock-a

Post Trejding kriptocurrenci

Iuanbao Ekchange sada omogućava kupcima hipoteku njihov Bitcoin

Post Trejding kriptocurrenci

Novi pokretanje Blockchain-a donosi ugovore u digitalno doba

Post Trejding kriptocurrenci

Kupac Bevare? Credit Creeps Into Cripto

Post Trejding kriptocurrenci

Pregled: Haasbot 2.0 donosi automatsku trgovinu na sledeći nivo

Post Trejding kriptocurrenci

UBS predstavio Blockchain za trgovinske finansije u Sibosu