Najveća rudarska kompanija u svijetu koristi Blockchain za lanac snabdevanja | RS.democraziakmzero.org

Najveća rudarska kompanija u svijetu koristi Blockchain za lanac snabdevanja

Najveća rudarska kompanija u svijetu koristi Blockchain za lanac snabdevanja

Najveća svetska rudarska kompanija po tržišnoj vrednosti namerava da počne da koristi Ethereum blockchain da poboljša svoje procese u lancu snabdevanja.

BHP Billitonrevealed na drugom godišnjem Globalni Blockchain Samita da će koristiti blockchain za snimanje kretanja vellbore stena i uzorcima fluida i bolje obezbediti podatke u realnom vremenu koji nastaje tokom porođaja. Prema BHP geofizičar R Tiler Smith, novi sistem će omogućiti korist za svoje interne efikasnosti, a što mu omogućava da efikasnije rade sa partnerima.

Smit je objasnio da BHP oslanja na prodavaca u skoro svakoj fazi u procesu rudarstvu, ugovaranja sa geologa i brodskih kompanija za prikupljanje uzoraka i analizama koje pokreću poslovne odluke koje se javljaju sa strankama distribuiraju širom kontinenta.

"Sa blockchain, mi bismo razmenjuje podatke između prodavca i sebi, i imaju konstantnu razumevanje gde je", rekao je Smit CoinDesk, dodajući:

"Sve sada se prate pomoću tabele."

Smith je objasnio da, uz pomoć rešenja razvio blockchain startups BlockApps i Consensis, BHP namerava da počne zahteva da njeni prodavci koriste tehnologiju za prikupljanje aktivnih podatke ove godine.

Dok uvođenje nove tehnologije na postojećoj operacije može izgledati rizično, Smit je rekao da je uvjeren u korisničkom iskustvu aplikacija će obezbediti.

"Veb aplikacija je dizajniran za prodavca Prodavac će videti kontrolnu tablu i opcije o tome šta da urade da su vrlo pojednostavljena za njihov posao.", Rekao je Smit.

Šire gledano, Smit napomenuti da je rudarske kompanije Velika Britanija i Australija zasnovan je distribuiran globalno, i da je zbog toga, on predviđa više načina da njeni unutrašnji entiteti mogli koristiti blockchain više poboljšanu razmjenu podataka.

Pored toga radi sa Ethereum, BHP takođe radi svoje čvorove na interplanetarnog sistema datoteka (IPFS), protokol za deljenje datoteka sa peer-to-peer koji se sve više koristi u kombinaciji sa blockchain sistemima.

Smit je dodao: "Mi gledamo mnogo različitih slučajeva upotrebe."

Kao rankedbi 'Big Four' računovodstvene firme PvC u junu ove godine, BHP Billiton je najveća rudarska kompanija po tržišnoj kapitalizaciji za 2015. I 2014. Godine.

Dokazivanje poreklo

Daleko od koristi blockchain kao oblik valute, BHP rešenje predviđa kako bi njeni postojeći procesi biti ponovljen na blockchain kao način da se dokaže prednosti ove tehnologije.

Smit je rekao da je slučaj upotreba dokazuje blockchain rešenja mogu postići decentralizovano skladištenje, prikupljanje podataka višestranački i nepromenljivost, sve aspekte kako veruje da će poboljšati lanac snabdevanja.

Na primer, lokacija bunara, rekao je on, ne može biti izmenjeno, ali drugi aspekti mogu biti ažuriran sa novim metapodacima da reflektuje relevantne informacije, kao i da podaci koji će biti odmah dostupna.

Pod haubom je blockchain neće se kreće između adrese, već menja stanje, ažuriranje polja podataka logovanjem u sa standardnom korisničko ime i lozinku.

Dok neki elementi sistema su isti, on je rekao da je ukupna platforma pruža nove efikasnosti.

"Podaci su više transparentna, možemo videti gde je analiza obezbeđen od strane prodavca ili pitati da li treba da učini više snažan analiza", rekao je Smit.

Prelazak na proizvodnju

Lansiranje proizvod je takođe prekretnica za BlockApps, u blockchain pokretanja koja je izgradila rešenje BHP i da je nedavno zatvoren unapred Serija A sredstva okrugli te vrednosti od kojih nije obelodanjen.

Kieren Džejms-Ljubin, osnivač BlockApps, vidi saradnju sa BHP kao onaj koji ima značaj za širu blockchain prostoru kao što je "ne radi o kretanju vrednosti".

"Ima toliko mnogo slučajeva finansijskog koristi i to je jedan od prvih slučajeva u kojima smo se koriste za ne-finansijske scenariju", rekao je on CoinDesk.

James-Ljubin je rekao da je Aplikacija takođe pomogao njegov pokretanje nauče više o potrebama preduzeća institucija, pomažući da napreduju i poboljšavamo na korisničko iskustvo koje će biti dostupna onima koji su manje upoznati sa svojim unutrašnjim-radu.

"Zahtevi da smo se pojavili bili od ogromne pomoći nam u ishrani nazad u platformu", rekao je on, zaključujući:

"Kada se tek treba da ide, je pravac sve da će doći iz preduzeća."

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Preko 800 Terminala za Plaćanje u Rumuniji Sada Prodajte Bitcoin

Post Trejding kriptocurrenci

BTC.sk oživljava trgovanje bitkominom marginom

Post Trejding kriptocurrenci

Unutrašnji projekat Blockchain-a sa Microsoft-om Povered bi the Bank of America

Post Trejding kriptocurrenci

Propisi za praćenje bitkeina protiv krađe razdvajaju zajednicu Bitkoina

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin cena raketa do jednogodišnjeg visokog rekordnog nivoa

Post Trejding kriptocurrenci

Otkrivene su stvarne količine? Kako se tržište bitkoina u Kini prilagođava naknadama

Post Trejding kriptocurrenci

Nije konzorcijum: banke formiraju profitne entitete za lanac snabdevanja blokovima

Post Trejding kriptocurrenci

Coinigi podiže $ 100k u Boost Bitcoin trading Suite

Post Trejding kriptocurrenci

Post-Trade Giant NSD: Blockchain Useless Ako nije pravno obavezujući

Post Trejding kriptocurrenci

Bitstamp za pokretanje novih Ripple trgovinskih parova

Post Trejding kriptocurrenci

Inside Vhale Club: trgovačka soba koja voli Bitcoin cenu se smanjuje

Post Trejding kriptocurrenci

Izgradnja Paiments Veb Event-a Shines Spotlight on Criptocurrencies