Dobitak od 11 triliona dolara: DTCC za izradu derivata sa Blockchain Tech | RS.democraziakmzero.org

Dobitak od 11 triliona dolara: DTCC za izradu derivata sa Blockchain Tech

Dobitak od 11 triliona dolara: DTCC za izradu derivata sa Blockchain Tech

Depozitar Poverenje i kliring korporacija (DTCC) je izabran niz firmi kako bi se integrišu distribuira glavne knjige tehnologiju u svoj prvi veliki, stvarnog sveta aplikacije.

U jednom, složenom poslu koji uključuje distribuirano glavne knjige konzorcijum, berze, a tech startup, legat kompjuterske firme i međunarodnu kolekciju izbočina nosača banaka, post-trade kompanija za finansijske usluge je započela proces kreće značajan deo its $ 1.5kn-vredi transakcija radnog toka na distribuirane glavne knjige mreže.

Sa ugovor danas je objavio, IBMvill pomoći upravlja procesom kreće $ 11tn vrednosti od kreditnih derivata na prilagođeni distribuira knjizi izgradio: VC-podržala pokretanje, Akoni, pod razmatranje bankarskog konzorcija R3CEV.

Direktor derivata usluga podružnice u DTCC je, Kris Čajlds, objasnio CoinDesk kako će mreža čvorova vode od strane ugovornih na transakcije budu povezani tako da ne samo usmjeri posle trgovinske procese, ali uštede novac i.

Rekao je:

"Verujemo da naše unutrašnje uštede će koštati-opravdava projekat. Postoje dodatne uštede u industriji. Procene variraju od jedne institucije u drugu."

Tokom naredne godine, partneri će raditi zajednički na "re-platforme" na DTCC postojećem informacionom Trade Varehouse (tiv) za preradu nakon trgovine na distribuiranih knjizi pravljene za očišćeno i bilateralne kreditnih derivata.

Za predstavu o obimu ovog rada, TIV pokriva sve glavne dilere globalne derivata i 2.500 Bui-sporedne firmi u 70 zemalja, accordingto DTCC podataka.

DTCC ne deli tačan iznos novca za koji veruje da bi mogao biti spasen pomeranjem transakcije u blockchain ili distribuira knjige, ali 2015 reportbi Santander procenjuje globalni uštede bankama generalno govoreći može biti kao visok kao 20 milijardi $ godišnje.

Ako je ovo prva implementacija velikih razmera distribuirane knjige pokaže uspešnim, ima dosta prostora da se proširi. Globalno tržište Čitava kreditnih derivata u 2016. Bio je $ 544tn, accordingto Banke za međunarodna poravnanja, od kojih su mnogi se obrađuju od strane DTCC.

'Ozbiljna rešenje'

Filozofijom knjiga se koristi za projekat se zove AkCore protokol, kreiran od strane njujorške Akoni, koji je prošlog meseca podigao $ 18m u rizičnog kapitala.

Velike firme učesnice će imaju svoje individualne "Peer čvorove" na privatnom knjige, sa manjim DTCC klijentima se daje mogućnost da se uključe u DTCC sopstvene čvor.

Akoni osnivač i direktor Greg Schvei opisao je protokol AkCore kao "široko rasprostranjena", otkrivajući CoinDesk da ta ista tehnologija se trenutno implementedto kretanje $ 2tn vrednosti od kursnih razlika za ICAP, koja je takođe učestvovala u najnovijem krugu svoje Startup je venture finansiranja.

Schvei je objasnio da, iako je sama knjiga je permissioned, neće biti isključivo pod kontrolom preduzeća implementiraju protokol.

"To omogućava distributerska mreža da se gradi na to gde, na kraju, učesnici su mogli da imaju čvorove u kući", rekao je Schvei.

Kada je protokol AkCore ide uživo početkom 2018. Godine, za pokretanje namerava da podnese softver za Hiperledger, posao blockchain konzorcijum koji je uzet na ulogu nadgledanje infrastrukture za niz preduzeće distribuira glavne knjige codebases.

Trenutni učesnici na tržištu, uključujući i Barclais, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, JP Morgan, UBS i Vells Fargo, pomogao u razvoju tehnologije za pružanje smernica radnog procesa. Takođe je učestvovao infrastruktura usluga IHS Markit i Interkontinental Ekchange.

U razgovoru sa CoinDesk, IBM Research podpredsednik blockchain rešenja: Ramesh Gopinath opisao partnerstvo:

"Ako mislite o tome gde smo bili pre godinu dana blockchain, ovo je blockchain rešenje za proizvodnju ozbiljan industrija razmera. I pogodi šta će veliki Kahunas u bankarstvu biti na ovoj platformi."

Sve na svom mestu

Iako je obim ovog projekta čini prvi takve vrste, tim iza njega je okupljanje više od godinu dana.

U decembru 2015. Godine DTCC IBM, JP Morgan i R3CEV su svi osnivački membersof na Linuk fondacija na čelu-blockchain konzorcijum koji će na kraju biti nazvan Hiperledger.

Samo nekoliko meseci kasnije, u februaru 2016, IBM unveiledits vlastiti blockchain strategija da pomogne širok spektar preduzeća širom industrije profita na potencijalnim efikasnost pružaju pomoću zajedničkog, zajedničku knjigu.

Do sredine 2016. Godine je DTCC podneo zahtev za predlog (RFP) za zainteresovane strane da "re-platformi" skladišta i smanjite troškove pomirenja.

Sada, IBM je primarni nosilac ugovor za realizaciju DTCC, sa "Pravljenje ugovora", održanoj između Akoni i IBM, i R3 i IBM, rekao je Gopinath.

Gopinath primetio da je u vreme kada je Akoni tehnologija u potpunosti implementiran, ceo životni ciklus kreditnog derivata će biti zarobljen kao smart ugovora ili "paket pametnih ugovora".

"Ovo je krajnji u smislu hvatanja ceo poslovni proces - kao da smo uvek govorili o - na blockchain", rekao je on.

Send in the počeci

Ali to neće biti samo divovi bankarskih uključeni.

Ubrzo pošto je kompanija IBM je predstavio svoju blockchain strategiju, malo poznati Akoni pojavila na sceni, a diskretno uzimanje vodeću ulogu u izgradnji i testingof a SVAPs servis blockchain na bazi Credit Default sa DTCC, i članovima test Bank of America, Meril Linč, Drugi, Credit Suisse i JP Morgan.

Čak i na toj ranoj fazi, Markit, koja će takođe pomoći pri izradi ovog blockchain rešenje DTCC, je takođe učestvuje.

Projekat DTCC će krenuti naprijed pod razmatranje od blockchain konzorcijuma R3CEV, koja se prvi put pojavila u julu 2015, u cilju koordinacije globalnih banaka koji žele da iskoriste blockchain i distribuiraju glavne knjige efikasnosti.

Od tada je konzorcijum je porasla da obuhvati 77 najvećih banaka u svetu, i kroz razvoj svog Corda protokola, prevazići niz od obstaclesto postati jedan od najprepoznatljivijih imena u blockchain.

Je R3 direktor i osnivač Dejvid Rutter pozicioniran ulogu svoje kompanije kao savetnik na projektu DTCC iz oba tehnološke perspektive i iz perspektive bankarskog radnog procesa.

Rutter rekao CoinDesk:

"To je kombinacija zaista pomaže potvrdi da je arhitektura je zvuk, ali vodeći računa da je povratna informacija od ovog velikog R3 globalnoj mreži čuje."

'Zbogom, blockchain turizam'

Raspoređivanje protokola AkCore će se odvijati u fazama, pa čak i nakon što ide uživo naredne godine, može se sporo usvojen samo.

U početku je distribuiran knjiga će raditi paralelno sa postojećom infrastrukturom naselja, što može da potraje dok nedelju dana da se zatvore u odnosu na gotovo instant poravnanja puta očekivanih iz rastvora blockchain.

Ali cilj je da se na kraju "povuče" postojeće tehnologije tiv, prema Childs.

Međutim, direktor derivati usluga podružnica DTCC je dodao da je jedan od najpoželjnijih potencijalnih aspekata DLT možda neće biti dostupne u ranoj fazi.

Pored pružanja jednostavniju obradu podržavajući samo-izvršenje kod, ili pametne ugovora, što je široko najavljeno kao bastion transparentnosti.

Od zapis distribuiranih Ledger je nepromenljiv, regulatorna nodehas potencijal da daju vladine posmatrači pristup u realnom vremenu podataka o transakcijama, umesto da čekaju izveštajima iz učesnika na tržištu.

Ali u DTCC trenutnom Trejd Information Varehouse, regulatori možda neće dobiti izveštaje na sve. Otkrivanje je dobrovoljno, prema Childs.

Otvaranje vatru crevo podataka vladinim kontrolora, rekao je on, ne može biti toliko privlačan za sve uključene.

"Jasno je sposobnost od njih je osnovan kao čvor na mreži postoji sa blockchain", rekao je Čajlds. "Ali, i dalje je veoma mnogo da se odredi."

Bez obzira na napredak tek treba da se izvrši, IBM Gopinath mleveno nema reči o tome šta je komplikovano, višepartijski partnerstvo znači da bilo ko gradi na distribuira knjizi.

Gopinath zaključio:

"Zbogom, blockchain turizam i zdravo blockchain sistemi koji su velikih razmera. To prekretnicu se dogodilo."

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Post-Trade Giant NSD: Blockchain Useless Ako nije pravno obavezujući

Post Trejding kriptocurrenci

Problem sa grafikama cena bitkoina (objašnjeno u dva grafikona)

Post Trejding kriptocurrenci

CoinDesk Top 10 Token trgovaca i analitičara iz 2017

Post Trejding kriptocurrenci

Iuanbao Ekchange sada omogućava kupcima hipoteku njihov Bitcoin

Post Trejding kriptocurrenci

PBoC navodno naručuje usluge plaćanja kako bi prestala da služi trgovcima Cripto

Post Trejding kriptocurrenci

Pravni tim Kanie Vest-a zauzeo je lažan spoj Coinie Altcoin

Post Trejding kriptocurrenci

Propisi za praćenje bitkeina protiv krađe razdvajaju zajednicu Bitkoina

Post Trejding kriptocurrenci

1.700 dolara? Čak i Bitcoin-ov Bear Case je mrtav

Post Trejding kriptocurrenci

Šta investitori treba znati Prije trgovanja Eterom

Post Trejding kriptocurrenci

Kanadska banka odbacuje račune za kointrader u slučaju retorike neprijateljske vlade

Post Trejding kriptocurrenci

Gde da trgujete Bitkomin? Brokerske aplikacije se pomeraju u poređenju sa tržišnim bumom

Post Trejding kriptocurrenci

Najtopliji sektori u Bitcoinu, Rangirani po protoku kapitala