Bullion on Blockchain: novi standard zlata? | RS.democraziakmzero.org

Bullion on Blockchain: novi standard zlata?

Bullion on Blockchain: novi standard zlata?

Noel Acheson je veteran 10-godišnje analize preduzeća, korporativne finansije i upravljanje fondovima, i član tima proizvoda CoinDesk je.

Sledeći članak je prvobitno pojavio u CoinDesk Veekli, običaj-kustos bilten dostavlja svake nedelje, isključivo našim korisnicima.

Teško je poverovati da je cena zlata je fiksirana dva puta dnevno putem konferencijske veze kao što je nedavno kao pre dve godine.

U 2015. U Londonu tržište zlata (najveći na svetu) prebaci na elektronskom sistemu cenama, širenje učešća i, u teoriji, zaključno decenije pokrivanja, neefikasnosti i occasionalmanipulation. Međutim, cena je uvek fiksna samo dva puta dnevno, a većina trgovina fizičke polugama i dalje javlja na pazari, produžava nedostatak transparentnosti i glomazne pomirenja.

Ovo delimično objašnjava nedavni nalet aktivnosti u zlato trgovanja tehnologiji.

Ostali razmena se gleda ne blockchain kliring rešenja.

Iako svaki projekat ima različite specifikacije, zajednički cilj je da se poboljša cena otkriće, glatka naselje, manji rizik ugovorne strane, lakše da potvrdi vlasništvo nad osnovnog polugama i nude trgovci i investitorima više tečnosti tržište na kome se kupuju i prodaju.

Ipak, magnituda predstojeće promene na tržištu zlata je u velikoj meri pogrešno shvaćena. To nije samo mehanika da menjaju - to je ceo ekosistem.

Dalekosežne prednosti

Hajde da pogledamo šta više tečnosti i verifikovati tržište za fizičku zlata mogla.

Za početak, više poverenja u "digitalizovani zlata" je verovatno dodatno povećati tražnju za snižavanje skepticismabout fiksiranje cena i uklanjanje doubtsabout autentičnost osnovnog sredstva.

Osim toga, krajem prošle godine, šerijatski zakon je clarifiedto omogućiti digitalni zlatnu investicija za islamske finansije ifphisicalli podržala, otvarajući potencijalno veliko tržište.

Isto tako, to bi omogućilo stvaranje novih vrsta hartija od vrednosti. Umesto da "papir zlata 'i' Gold Reserve bankarstvo" (u kojoj derivati i sredstva su samo delimično na osnovu posedovanja prave stvari), investitori će imati izbor instrumenata sa čvrstim podlozi.

Povećana potražnja i veći izbor vozila je verovatno dodatno poveća likvidnost, što bi zauzvrat povećati cirkulaciju. Time bi se unaprijedila funkcionalnost zlato je kao zalog ili čak kao sredstvo razmene.

Što je veća "korisnost", to je veća vrednost.

Nove mogućnosti

Pod pretpostavkom da svi trgovinski zlato na kraju seli u sistemima sa verifikovanih rezervi i trenutne naselja, konačno smo bi dobili bolju ideju o tome kako muchgold se zapravo čuva u trezorima.

To bi moglo da stvori priliku za nove aplikacije, ili čak starim aplikacijama revisited. Na primer, kao osnova za novu vrstu digitalnog novca.

Dok je verovatno za najvećih svetskih ekonomija povratak na zlatni standard (ako samo za veličine operacije), rastuća interestof centralna banksin digitalni currenciesis istine.

Bitcoin se često pominje kao "dobre" novca zbog ograničene ponude, relativno fungibiliti i lako razmene. Ako zlato može početi da zadovolji ove zahteve, seizmogenu pomak od Fiata do digitalnog može biti lakše 'prodaju' - javnost je predispoziciju da veruju zlato, svakako više nego kriptografije.

To takođe može otvoriti vrata ka stvaranju nove globalne valute kao alternativu dolaru, nešto što Rusija i Kina su rumoredto se gleda.

Tako, sistem koji je započeo od strane prateći kripto predstavljanje i distribuciju sa čvrstim osnovnim vrednost mogla završiti taj način mnogo više nego povećanje transparentnosti, efikasnosti i potražnje.

Gledajući unapred, moglo bi se čak stvarajući uslove za novo doba u monetarnoj politici.

Kliknite ovde da nikada nećete propustiti Veekli Email Opet

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Kapital jedan zatvara bankarski račun kompanije pre samo pominjanja bitkoina

Post Trejding kriptocurrenci

Kanadska banka odbacuje račune za kointrader u slučaju retorike neprijateljske vlade

Post Trejding kriptocurrenci

Celerija pokreće servis za kupovinu Bitcoin i Dogecoin

Post Trejding kriptocurrenci

2018: druga godina rasta za Blockchain

Post Trejding kriptocurrenci

Najtopliji sektori u Bitcoinu, Rangirani po protoku kapitala

Post Trejding kriptocurrenci

Švedska kompanija Nasdak Ekchange odobrila je ETN baziran na bitsuinima

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Cash Price: pitanja, odgovori i još pitanja

Post Trejding kriptocurrenci

Analiza: Bitcoin cena koriguje na kineskim vestima, ali Uptrend još uvek neaktivan

Post Trejding kriptocurrenci

CFTC-ova ne-skrivena poruka: trgovci se čuvaju

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Cene stabilne kao subvencija prepolovljena

Post Trejding kriptocurrenci

Bljesak cena Fluktuacija mirna usred kineske regulatorne suspenzije

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin je Emerging Sistemic Risk