CFTC-ova ne-skrivena poruka: trgovci se čuvaju | RS.democraziakmzero.org

CFTC-ova ne-skrivena poruka: trgovci se čuvaju

CFTC-ova ne-skrivena poruka: trgovci se čuvaju

Džefri Aronov je partner u Sidlei Austin LLP u Vašingtonu. On je pružio savete usklađenosti i predstavlja klijente u istragama i postupcima na CFTC i DIK za više od 30 godina.

Aronov koautor ovaj komad sa Brian Klein, partner u parničnom butika Bejker Markuartand bivši američki savezni tužilac. On predstavlja klijente koji su uključeni sa digitalnim valute i blockchain tehnologije. Ovaj članak istražuje nedavne odluke od strane SAD robnih Futures Trading komisije i kako oni utiču na Bitcoin trgovaca širom sveta.

Američki robne fjučers trgovine komisija (član CFTC) je nedavno objavio naselja sa dva digitalna valuti preduzeća, koji, na prvi pogled, može da se pojavi da utiče samo preduzeća, a ne pojedinačne trgovce. Ali implikacije za svako trgovanje digitalne valute, kao bitcoins, bez obzira na to gde žive i trgovine su značajni i potrebno je da se pažljivo razmotriti.

CFTC može se očekivati da bi buduće izvršne radnje ne samo protiv preduzeća koja posluju u SAD, bez obzira na to da li imaju li fizičko prisustvo, već i protiv pojedinih trgovaca širom sveta. To je zbog toga što CFTC tvrdi nadležnosti, u najmanju ruku, preko bilo koje transakcije, gde god da se pojavi, i ko god može biti trgovanja, koji ima vezu da sprovede u SAD ili uticaj na privredu u SAD.

Da podsetimo, 17. Septembra 2015. Godine, CFTC objavio dogovor sa Coinflipfor marketing Bitcoin derivata bez propisno registrovan sa CFTC. Nedelju dana kasnije, 24. Septembra 24, agencija objavila je naselje optužbi protiv TeraEkchange, a član CFTC-registrovani Svopovi Ekecution Faciliti (SEF), dozvolio je digitalni valuta svap trgovini koji je istovremeno i "trgovina pranje" i "unapred dogovoreno trgovini , "u suprotnosti sa zakonima i propisima.

Iako ni u jednom slučaju su kazne ocenio ili ozbiljne sankcije izrečene, sama činjenica da CFTC doneo slučajeve bez traženja takve kazne i javno objavio ih da se zatvore u vreme pokazuje da želi dati "fer upozorenje" učesnicima na tržištu da, u budućnost, oni su bolje pridržavaju CFTC pravilima i propisima, inače.

Trgovci nisu imune

Činjenica da CFTC delovao protiv platformama trgovanja u ovim slučajevima ne znači da sami trgovci su imuni od rizika. Daleko od toga. Postoji veliki broj američkih regulatornih zahtjeva da svako trgovanju digitalne valute svopovi ili drugi derivati - i čak, u nekim slučajevima, trgovanju bilo digitalne valute proizvoda - treba da bude pažljiv da i imati na umu dok oni trguju takve proizvode. Ovo je istina, čak i ako trgovac ne živi u SAD zbog dugog dometa američkog zakona.

Evo nekih od ključnih mina:

  1. Dok jednostavno trgovanju digitalnu valutu (kao bitcoins) na berzi ne zahteva CFTC registraciju, ako dajemo savete drugima ili na drugi način uključe se u proces stavljanja zanate drugih, možda ćete morati da se registrujete sa CFTC.
  2. Ugovor digitalni valuta koja se utvrdi da je derivat (npr budućnost ili svap) ili opcija može se trgovati na platformi ili na drugi način, na način koji je u skladu sa zahtevima CFTC ili možete da krši zakon samo za angažovanje u transakciji.
  3. Kao što je istaknuto u slučaju TeraEkchange, SAD propisi zabranjuju transakciju koja se može okarakterisati kao "trgovina pranje", na "smeštaj trgovine", a "fiktivnih prodaju", ili trgovinu koja "se koristi da izazove bilo cena se prijavio, registrovan, ili zabeleženo da nije istinita ili verodostojna cena ". Ove odredbe su široko primenjen u bilo kojoj situaciji u kojoj CFTC veruje proces kojim se transakcija nastaje nije fer, otvoreno i konkurentno (osim ako nije drugačije predviđeno pod njegovim pravilima). I oni stvaraju potencijalnu odgovornost za trgovce, ne samo razmenu.
  4. Za trgovina radili na član CFTC registrovanom platformi, kao što je SEF kao TeraEkchange ili tržištu ugovora, postoje specifični zabrane (1) kršenje ponude ili ponude, (2) namerno ili nepažnjom zanemario za uredno izvršenje transakcija tokom perioda zatvaranja , ili (3) "Varka", koji je definisan u statutu kao "nadmetanja ili ponude sa namerom da poništi pre izvršenja ponudu ili ponudu". Spoofing je oblast od posebnog CFTC pažnje nedavno.
  5. Postoje zabrane koje se odnose na krađe ili konverziju i korišćenje nejavne informacija iz američke vlade.
  6. CFTC propisi široko zabrani prevare u vezi sa bilo kojim transakcije pod njenom nadležnošću. Tehnički, jezik jednog od odredaba dostigne bilo novca robu transakciju u međudržavnim trgovini, iako je malo verovatno CFTC želi da postane generalni nadzornik prevare u svim komercijalnim pijacama. Ali to ne znači CFTC moći da iskoristi svoje diskreciono pravo da pokrene postupak ako je drugačije postane fokusiran na problem na tržištu. Osim toga, relevantni zakon izričito zabranjuje osobu ulazak u svop transakcije "znajući, ili postupa u bezobzirnom nemaru zbog činjenice da će njegova podmiri koristiti zamenu kao deo. Prevare protiv treće strane". CFTC generalno ne treba da pokažu stvarnu nameru da prevare, ali može da pokrene postupak na osnovu bezobzirnom ponašanju.
  7. CFTC ima široka ovlašćenja za policiju za manipulaciju. Ovde, CFTC će izgledati na manipulacije ne samo direktno na tržištu derivata, ali i na "keš" tržištu gde veruje da postoji potencijal za efekat cena distorzije na vezi tržištu, a derivata. CFTC ne mora da dokazuje stvarnu nameru da manipuliše, ali jednostavno bezobzirnosti. I to ima nadležnost da traži ozbiljne sankcije, uključujući novčane kazne $ 1M po povrede, a za pokušaj manipulacije, koja zahteva samo dokaz potrebnog stanja uma (namerama ili nemarnost) i čin da mogu reći je uzeta u cilju ostvarenja manipulacija.

Potencijalni troškovi

U većini slučajeva pod CFTC statutom, pravilima i propisima, osoba može biti građanski optužen da pomagacite ili pomagača, a može da se suoči Principal-agent odgovornost za bilo koji od kršenja zakona da CFTC nadgleda. I, s obzirom na prevare i manipulacije, preterana predmeti mogu dobro izvući nadzor iz krivičnih tužilaca.

Pored značajnih državnih novčanih kazni, CFTC može tražiti prekid i-odustajanje naredbe ili naredbe protiv daljeg ponašanja, disgorgement prihoda i / ili povraćaja oštećenim stranama, i registraciju i trgovinskim zabrane i suspenzije.

Ovo poslednje je važno istaći jer, za razliku od DIK na tržištima hartija od vrednosti, CFTC zapravo može da suspenduje ili zabrani ljudima iz trgovine u tržišta derivata, bez obzira da li je ta osoba registrant.

Suština je da digitalni valuta trgovci, bez obzira na to gde žive i trgovine, treba da se nastavi sa širom otvorenih očiju na regulatorne strukture da CFTC sada izričito upozorio će se primenjivati na trgovinu u digitalnim valutnim tržištima.

Neuspeh da se obrati pažnja na ove trgovinske ograničenja može dovesti ne samo u akcijama protiv platforme na kojoj se odvija trgovanje, ali protiv trgovaca sami. Dalje, odgovor ne može biti samo građanske parnice, ali i gonjenje od strane kriminalnih vlasti. Trgovci svuda treba da se čuvaju.

CFTCRegulationBitcoin trgovanje

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Visoka frekvencijska trgovina na berzi Coinbase

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin cena raketa do jednogodišnjeg visokog rekordnog nivoa

Post Trejding kriptocurrenci

Problem sa grafikama cena bitkoina (objašnjeno u dva grafikona)

Post Trejding kriptocurrenci

Pregled: Haasbot 2.0 donosi automatsku trgovinu na sledeći nivo

Post Trejding kriptocurrenci

Šta treba znati pre trgovanja Monerom

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Cash Price: pitanja, odgovori i još pitanja

Post Trejding kriptocurrenci

Pogađanje Altcoin Storm (i investiranje za Nekt)

Post Trejding kriptocurrenci

Kapital jedan zatvara bankarski račun kompanije pre samo pominjanja bitkoina

Post Trejding kriptocurrenci

Nasdak gleda nisko viseće voće u blokchain post-trgovini

Post Trejding kriptocurrenci

1.700 dolara? Čak i Bitcoin-ov Bear Case je mrtav

Post Trejding kriptocurrenci

Početni koraci u Londonu pokušavaju da oslobode Bitcoin trading bote na tržištima

Post Trejding kriptocurrenci

CGI pokreće Blockchain Lab za trgovinske finansije