Milioni su nestali? Broker preuzima vatru za Bitcoin Cash Freeze | RS.democraziakmzero.org

Milioni su nestali? Broker preuzima vatru za Bitcoin Cash Freeze

Milioni su nestali? Broker preuzima vatru za Bitcoin Cash Freeze

Napomena urednika: Autor, pisac u Velikoj Britaniji, ima račun u trgovini 212, a bio je na tržištu BCH on Oct. 12.

Kako je criptocurrenci Bitcoin gotovini surgedto visok od $ 2.500 prošlog vikenda, klijenti Trading 212, a posredovanje sa sedištem u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Bugarskoj, sedeli na debele zarade, au nekim slučajevima i stotine hiljada funti.

To je, do nedelje, kada je criptocurrenci se strmoglavo srozala - i firma suspendovan trgovinu.

Ne mogu da zatvore svoje pozicije, pogođena kupci mogu da gledaju samo kao cena Bitcoin gotovine pala više od $ 800 za manje od sat vremena. Trading 212 kaže da je suspenzija trajala samo 10 minuta, ali prema trgovcima, to je bilo sve što je izbrisati u nekim slučajevima prilično velike dobitke.

Ne uzimajući u ležećem položaju, 54 kupaca je otišao toliko daleko da se uspostavi VhatsApp grupu pod nazivom "Narod protiv 212", gde su u odnosu beleške o tome kako da povrate svoje navodne nedostaju dobitke.

Sve u svemu, u trgovanju 212 klijenata - od kojih su mnogi opisani svoje frustracije u intervjuima ili e-mailova - kažu da su izgubili procenjena 10 miliona £ ($ 13.2 miliona dolara), mada neki su se naselili svoje žalbe kompanije. Na primer, grupa trgovaca iz Kardifu, Vels, prihvatio je ponudu da isplati proporciju, oko 10 odsto, od profita Oni kažu da su duguje.

Pored privremeno sprečavanje klijentima koji su akumulirana dobit od unovčavanja se, neki su rekli Trgovine 212 propustio da izvrši svoju stop-gubitak ili take-profitne naređenja. Kompanija, sa svoje strane, tvrdi korisnicima čiji nalozi su otkazani su prekršila svoje uslove ugovora.

"Danas smo naselili sa najviše pogođenih klijenata," Borislava Nedialkov, ko-osnivač Trading 212, izjavio je u petak.

Justin Galvin jedan od trgovanja 212 kupci se bore da dobiju ono što vide kao njihovi zakoniti profit, okrivio je kompaniju za situaciju, međutim. U izjavama, on je tvrdio firma jednostavno je previše rizično strategiju u ponudi proizvod u povoju tržištu.

Galvin, said:

"Po mom mišljenju, oni ostvaruju previše rizika nudeći Bitcoin gotovinu da privuku nove klijente samo da trgovci pobedi tržište 100 puta."

CFD-Emptor

Ali dok Prethodna loša gubici nisu ništa novo u kripto prostoru, ovi trgovci nisu zapravo kupio Bitcoin gotovini. Umesto toga, oni su ušli u ugovorima za razliku (CFD) s Trading 212. U CFD, trgovci ne kupuju imovinu direktno, ali zauzima stavove o kretanju cena. (CFD su zabranjene u SAD).

Dobici i gubici se pojačavaju, jer su brokeri omogućiti trgovanje na 30k do 150k margine.

Ukratko, ovi entiteti ne drže neki od sredstava koja su klijenti trgovanja na. U tom smislu tada, CFD brokeri deluju u svetu koji je više liči na klađenje. (Zaista, mnogi od kompanija u sektoru takođe nude usluge klađenje, iako ne u trgovini 212 Slučaj.)

Ove kompanije ponekad zamrznuti pozicije za kratke periode za upravljanje nestabilnost, kao Trgovine 212 uradio sa Bitcoin gotovinom u nedelju. U takvim situacijama, postoji mali klijenti mogu učiniti ako ih broker sprečava prilagođavanja svoje pozicije na tržištu.

The dešavanja u trgovini 212, onda, možda predstavlja sudar svetova, gde kripto trgovci ispunjavaju stare školske posrednika.

"U kripto, ja izlaz sa svojim Bitcoin dobiti odmah. Nikada ne ostavljajte svoje pobedničke čipove na stolu za diler da vidi", rekao je Klem vijeća, izvršni direktor kompanije Stock Analiza sajta ADVFN.com.

Trgovanje 212, međutim, relativno nova na CFD posredovanje igre, lansira Share-postupanje i kripto usluga u junu ove godine. Ipak, ona je uspela da privuče veliki broj mladih investitori i trgovci. Njegov dodatak od osam criptocurrenci tržišta pomogla je da se širi.

Ipak, mnogi investitori možda bili skloni da deluju emotivno, možda ni ne shvatajući, ili je namerno nesvesni, u smislu investicija u kojima su ušli. Može biti da je kompanija zaključila trgovci Kardif-bazirani su bili "trgovanje koncertu" s obzirom da su se poznavali, iako je kompanija do sada iznio nikakve dokaze.

Ne koristi u prirodi šema trgovanja koji su nastajali oko tržištu, mnogi su bili iznenađeni, a zatim, zbog mera je kompanija preduzela.

Ricketi tržišta

Ali Trgovine 212 nije jedina oblast tržišta kripto da se pod stresom zbog vikenda uspona i padova Bitcoin Cash je.

Bitcoin cash cena povlacenje dogodilo u isto vreme kao i korejski razmena Bithumb počeo da se prekide. Kao odgovor, autora industrija CoinMarketCap prestao da uzima cene sa razmene, što znači 50 odsto obima trgovanja širom sveta nije prikazan u svojim kartama.

Tri hiljade Korean kupci Bithumb pokrenuli su zajedničku tužbu protiv razmene tvrdi da pretrpela gubitke kao rezultat dva sata prekida u.

Cena ljuljaške na razmera vidi na tržištu Bitcoin u nedelju će verovatno pokrenulo obustavi trgovanja na berzama, ali ovo je kripto, gde ne postoje takvi mehanizmi. Imajući je rekao da je tržište pokazuje znake sazrevanja.

Uvođenje Bitcoin budućnosti od derivata na tržištu džinovski CME Group će na neki način imajući dole na Bitcoin nestabilnosti - iako su neki izvršioca u fjučersa brinuti da kripto "virusa" može preskočiti barijeru prema vrsti i pokrenuti pandemiju u "realnu ekonomiju. " Izbijanje gripa u trgovini 212 može biti rani znak upozorenja.

Regulatori, čini se, uzimaju pažnju, mada je njihova glavna poruka je "kupac oprez."

Nakon incidenta, ponašanje organ Finansijski (FCA) izdao je statementon rizike criptocurrenci CFD. Ali malo je verovatno da pronađe neku utehu u svojim rečima Trading 212 kupci.

Dok FCA reguliše CFD brokera, to je upozorio:

"Ovi zaštite neće nadoknaditi za gubitke od trgovine."

Od tada, Trgovine 212 izgleda da preduzima korake da obezbedi sličnu situaciju ne ponovi, najavio je podizanje nivoa depozita potrebno da trguju na margini.

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Najveća rudarska kompanija u svijetu koristi Blockchain za lanac snabdevanja

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Cene stabilne kao subvencija prepolovljena

Post Trejding kriptocurrenci

Unutrašnji projekat Blockchain-a sa Microsoft-om Povered bi the Bank of America

Post Trejding kriptocurrenci

CGI pokreće Blockchain Lab za trgovinske finansije

Post Trejding kriptocurrenci

Nije konzorcijum: banke formiraju profitne entitete za lanac snabdevanja blokovima

Post Trejding kriptocurrenci

Inside Vhale Club: trgovačka soba koja voli Bitcoin cenu se smanjuje

Post Trejding kriptocurrenci

Preko 800 Terminala za Plaćanje u Rumuniji Sada Prodajte Bitcoin

Post Trejding kriptocurrenci

BTC.sk oživljava trgovanje bitkominom marginom

Post Trejding kriptocurrenci

Politički: zašto Kina mrzi Bitcoin i voli Blockchain

Post Trejding kriptocurrenci

Ekchange Strains Vožnja Cripto Ekchange Kraken na Trim trgovačke parove

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Ekchange Trading Volumeovi Hit All-Time High

Post Trejding kriptocurrenci

Coinigi podiže $ 100k u Boost Bitcoin trading Suite