Koji Bitcoin trgovci trebaju znati o tehničkoj analizi | RS.democraziakmzero.org

Koji Bitcoin trgovci trebaju znati o tehničkoj analizi

Koji Bitcoin trgovci trebaju znati o tehničkoj analizi

Dok Bitcoin trgovci imaju mnogo alata mogu koristiti za procenu tržišta criptocurrenci, jedan od najvećih isprobanih i istinitih metodologija je ono što se zove tehnička analiza. Koristeći ovaj pristup, trgovci mogu da dobiju bolji uvid u tržišne sentimenta i identifikuju ključne trendove, i, sa tom informacijom, bolje informisane predviđanja.

Tehničara (ponekad nazivaju "chartisti") da praktičan pristup, gledajući istoriju sigurnosni je (koristeći grafikone cena) i primjenom različitih analitičkih alata da biste dobili bolji osećaj kako je tržište misli o tom bezbednosti.

Dok 'fundamentalna analiza "- pandan na tehničke analize - više interesuje u određivanju šta je bezbednosna' treba 'da vredi, tehničari su zabrinuti samo sa aktuelnim kretanjima cena hartija od vrednosti je. Gledajući istoriju cena Bitcoin je, tehničari pokušavaju da identifikuju dobro poznate modele kao što su "podrška" i "otpor".

Polaganje temelja

Da bi se dobio bolji uvid u tehničke analize, važno je shvatiti osnovne koncepte Dov teorije, koja je dala temelj za praktičnu metoda za vrednovanje hartija od vrednosti.

Dau teorija predviđa nekoliko osnovnih pretpostavki:

1. Tržištu popusti sve. Sva prošlost, sadašnji i budući čak informacije već uračunat u postojeće cene imovine. U slučaju Bitcoin, to bi uključivalo varijable kao što su prošlost, sadašnji i budući potražnje, kao i svih propisa koji utiču na digitalnu valutu.

Trenutna cena odražava sve postojeće podatke, uključujući i znanja i očekivanja svih učesnika na tržištu. Kao rezultat toga, tehničari traže da interpretira ono što je cena govori o tržišnoj sentimenta da bi obrazovane predviđanja o tome šta će cene da ide napred.

2. Cene pokreti nisu u potpunosti slučajni. Umesto toga, oni su često prate trendove, koje mogu biti kratkoročni ili dugoročni. Kada je sigurnost predstavlja trend, to je veća verovatnoća da prati taj trend, nego protiv njega. Kroz tehničku analizu, tehničari traže da identifikuje trendove i profit od njih.

3. 'Šta je važnije od' zašto '. Tehničari više fokusirati na istoriju cena hartije od vrednosti je u odnosu na specifične varijable koje su stvorile ovu kretanje cena. Dok bilo koji broj faktora mogao da izazove cenu bezbednosni da krene na određeni način, tehničari imaju više direktan pristup gledajući ponude i potražnje.

4. Istorija ima tendenciju da se ponovi. Tržište psihologija je predvidiv, i trgovci često reaguju na isti način kada je to predviđeno sa sličnim stimulansa. Digitalni valuta tržišta, na primer, često pod uslovom Posljednji odgovor na ključne događaje, kao što su vesti dokazuje rastući usvajanje ili veću vidljivost.

Identifikaciju trendova

Identifikaciju trendova ili opšti pravac u kome bezbednosti se kreće, može biti veoma korisno za Bitcoin trgovaca. Međutim, izdvajajući ove trendove iz može biti izazov. Digitalni valute mogu biti veoma nestabilna, i gleda na grafikonu od Bitcoin kretanju cena će verovatno pokazati niz uspona i padova.

Međutim, tehničari znaju da mogu da izgledaju pored volatilnosti i identifikaciju uzlazni trend kada vide niz viših uspone i padove višim. Nasuprot tome, oni mogu izdvojiti opadanje kada su identifikovali niz nižih padove i niže visine.

Tu su Sidevais trendovi, u kojima bezbednosni doživljava malo na putu naviše ili naniže pokret.

Trgovci treba da znaju da trendovi dolaze u mnogim dužine, uključujući i kratkoročno, srednji i dugi rok.

Pokretni proseci

Jedna od tehnika Bitcoin trgovci mogu koristiti da se lakše identifikuju trendove je da koristite 'pokretnih proseka', koji čine lakšim cena oscilacije digitalnog valuti, tako učesnici na tržištu mogu dobiti bolji osećaj gde je cena traje.

Najosnovnija vrsta pokretni prosek je "jednostavno pokretni prosek", koji se određuje izračunavanjem prosečne cene hartije od vrednosti je u određenom vremenskom periodu. Trgovci mogu pogledati šta Bitcoin je uradio tokom perioda od pet dana ili 20 dana, na primer.

Sličan alat koji Bitcoin trgovci mogu koristiti je "eksponencijalni pokretni prosek", koja daje veći naglasak na novije vrednosti cena prilikom izračunavanja u proseku.

Analizirajući pokretnih proseka, trgovci mogu dobiti bolji osećaj kada impuls pomera. Na primer, ako pokretni prosek pet dana pada ispod pokretni prosek 20 dana, ovakav razvoj može ukazati na tržištu bik okretanje medvedast. Treba suprotno odvija, uz kraći prosek diže iznad duže proseku, obrnuto je istina.

Grafikon 1: petodnevni pokretni prosek (SMA 5) više puta nadmašuje pokretni prosek 20 dana (SMA 20):

Podrška i otpor

Drugi presudan alat je analiza nivoa podrške i otpora. Identifikovanjem ovih nivoa, Bitcoin trgovci mogu pomoći da bolje osećaj ponude i potražnje koja okružuje digitalnu valutu.

Podrška nivo je efektivno cena po kojoj su spremni da kupe sigurnost, jer smatraju da je "oversold" (tj prodaje po ceni ispod njene percepcije prave vrednosti) veliki broj trgovaca. Kako se bezbednosna približava ovu cenu, učesnici na tržištu korak u i kupite ga, stvarajući "pod".

Na primer, ako Bitcoin cene trgovine iznad 1.000 $ za nekoliko dana, bilo povlačenje na ovom nivou cena može podstaći učesnike na tržištu da veruju valuta oversold i samim tim početi kupovinu.

Grafikon 2: Nivo podrške (zeleno):

Pandan da podrže otpor, što je nivo cena gde su motivisani da proda sigurnost jer smatraju da je "overbought" veliki broj trgovaca (tj precenjen zbog mnogih trgovaca kupuju po izuzetno visokim cenama).

Na primer, ako cene Bitcoin trgovini ispod $ 1,000 za nekoliko sesija, kreće ka $ 1,000 može navesti veliki broj trgovaca da uđu prodaje naloge za bezbednost, čime se stvara otpor.

Grafikon 3: Otpor (zeleno):

Bitcoin ponekad varira između nivoa podrške i otpora, koji rade zajedno da bi stvorili niz. Ovo se zove "rangebound trading, i stvara mogućnosti za trgovce da kupi Bitcoin kada je pri dnu opsega i prodavati kada je blizu vrha.

Grafikon 4: Opseg podrške i otpora:

Međutim, treba Bitcoin cene izlazak opsegu trgovanja, to može dovesti do snažne aktivnosti trgovanja, značajan nestabilnost i novi trend.

Na primer, ako Bitcoin cene probiju nivoa cena koje su ranije služio kao otpor, ova cena često završava služi kao podršku nivou. Alternativno, suprotno bi se moglo desiti, sa cenom digitalnog valute pada ispod podrške, što dovodi do ovog nivoa postane novi otpor nivo.

Ključna uloga Volume s

Bitcoin trgovci treba imati na umu da je obim igra važnu ulogu u proceni kretanja cena. Visok obim ukazuje na jake kretanja cena, a nizak obim ukazuje na slabije trendove. Ako Bitcoin cene doživljavaju veliki dobitak ili gubitak, trgovci bi trebalo da bude siguran da ispita volumen.

Na primer, ako Bitcoin ima dugu uzlazni trend, a zatim opada naglo jednog dana, to vredi proveriti jačinu da biste dobili bolji osećaj da li je ovo dole pokret predstavlja novi trend ili samo privremeni povlačenje.

Generalno, rast cijena poklapaju sa povećanjem zapremine. Ako Bitcoin cene uživati u uzlazni trend, ali nagore pokreti valute odvija usred slabe obima, to bi moglo da znači da je trend ponestaje gasa i uskoro bi mogao biti gotov.

Grafikon 5: Tom raste kao cena penje:

Kritike tehničke analize

Dok tehnička analiza može biti dragoceno oruđe u arsenalu a Bitcoin trgovca, koji s obzirom pomoću njega mogu imati koristi od toga da bude svestan kritika je protiv ovog konkretnog pristupa. Veći deo ove kritike potiče od "efikasnom tržištu" hipoteze, a to je ideja da tržišne cene odražavaju sve dostupne informacije.

Ako ova tvrdnja je važeća, onda ne postoji vrednost koja se ima od sprovođenja analize u nastojanju da se utvrdi kada su hartije od vrednosti potcenjene ili precenjene. Hipoteza efikasnog tržišta ima i svoje kritičare i advokate, a argumenti mogu biti za ili protiv te ideje.

Na kraju krajeva, to je na svakom pojedinačnom Bitcoin trgovca da razmotri obe strane i utvrdilo šta oni veruju.

Ključna razmatranja

Korišćenjem tehničku analizu, Bitcoin trgovci mogu proceniti na tržištu sentiment, identifikuje trendove i potencijalno bolje informisane investicione odluke. Međutim, postoji nekoliko ključnih promenljivih treba imati na umu.

Za početak, tehnička analiza je veoma praktičan pristup, gledajući samo na cene i obima hartije.

Kao rezultat toga, oslanjajući se na tehničku analizu bi potencijalno mogla da izazove trgovac ili da propustite mogućnosti da kupi Bitcoin kada je potcenjen ili, alternativno, kupiti digitalni valutu kada je cena može biti naduvan, barem prema osnovnim.

Da biste upravljali ovim rizikom, Bitcoin trgovci mogu potencijalno kombinovati fundamentalnu analizu sa tehničke analize. Na primer, ako Bitcoin trgovac zaključuje da su tehnički indikatori i obrasci govoreći mu da kupi, on može da pomogne potvrdi ovo procenom nekih osnovnih podataka, kao što je približava SEC rulingon u Vinklevos ETF u.

Alternativno, Bitcoin trgovac može da iskoristi fundamentalnu analizu da se utvrdi da li Bitcoin je potcenjena ili precenjena, a zatim iskoristi tehničku analizu za izračunavanje najbolji tačku na bilo kupi ili proda digitalni valutu.

Bitcoin TradingTechnical Analiza

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

BTC.sk oživljava trgovanje bitkominom marginom

Post Trejding kriptocurrenci

LakeBTC Ekchange pokreće aplikaciju za trgovanje na bazi brza pretraživača

Post Trejding kriptocurrenci

Post-Trade Giant NSD: Blockchain Useless Ako nije pravno obavezujući

Post Trejding kriptocurrenci

Kako se bota koriste za brzo trgovanje bitkominom

Post Trejding kriptocurrenci

Da li je Margin trgovala s padom cene bitkoina?

Post Trejding kriptocurrenci

Početni koraci u Londonu pokušavaju da oslobode Bitcoin trading bote na tržištima

Post Trejding kriptocurrenci

Propisi za praćenje bitkeina protiv krađe razdvajaju zajednicu Bitkoina

Post Trejding kriptocurrenci

Milioni su nestali? Broker preuzima vatru za Bitcoin Cash Freeze

Post Trejding kriptocurrenci

Visoka frekvencijska trgovina na berzi Coinbase

Post Trejding kriptocurrenci

CGI pokreće Blockchain Lab za trgovinske finansije

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Ekchange Trading Volumeovi Hit All-Time High

Post Trejding kriptocurrenci

Andreessen Horovitz vodi finansiranje od $ 2.8 miliona od TradeBlock-a