Da li je Grčka stvarno iznad Bitcoinove najnovije cene? | RS.democraziakmzero.org

Da li je Grčka stvarno iznad Bitcoinove najnovije cene?

Da li je Grčka stvarno iznad Bitcoinove najnovije cene?

Nakon nekoliko meseci relativnog mira, cena Bitcoin izbili ove nedelje, ubacuje do visoke od $ 257 na 17. Juna.

Od posebnim osvrtom na mnogim posmatračima je brzina kojom je tržište je svoje dobitke, a najveći deo staze koji se javlja između 13:00 i 15:00 UTC 16. Juna. Iako takvi volatilitiis nikako nije neobično na tržištu Bitcoin, šira zajednica brzo je nastojao da poveže kretanja na tržištu sa većim trendovima.

Jedan od najpoznatijih teorija koje su se pojavile su u vezi sa vremenom na tržištu, što otprilike poklapa sa rastućim indikacije da će Grčka likelidefault na svoje dužničke obaveze. Nadimak "Grekit", neki veruju da je podrazumevani može dovesti u Grčka napusti evrozonu, čak i nemačka kancelarka Angela Merkel i drugi evropski lideri nastoje da umanje takve spekulacije.

Priča nije nova za tržište Bitcoin, s obzirom da je, kao klase sredstava, digitalni valute su jedna od retkih koja može da deluje kao zaštite od Fiat valute fluktuacije. Na primer, mnogi u Bitcoin zajednice u korelaciji diže interesovanje za Bitcoin za 2013. Sa ekonomskim pitanjima na Kipru.

Kao direktor Bitcoin-u-zlata linkove VaultoroJoshua Scigala priznaje, a uglavnom psihološki, veza je i dalje moćan imajući u vidu da na tržištu koji se kreće na osećanja.

Scigala rekao CoinDesk:

"To je ova vrsta okupljanje trenutku. Kao kada Kipar se dešavalo, nije da su svi na Kipru je kupovala je, to je da su svi će," Opa vidi, Kipar je u nevolji i vidimo vrednost predlog nešto slično Bitcoin ili privatne imovine generalno.'"

Ipak, veza je zaplenjena na strane štampe, sa ranom i istaknutog komadu od Reuterscontributing široj diskusiji.

Ali, kao što je Velika Britanija Digitalni valuta Associationboard član Pavle Gordone ističe, dok je pogodan narativa, ostaje malo dokaze da tajming je sve samo ne slučajno ili da aktivnost u Grčkoj je u stvari u korenu pokreta.

"Lepo je reći da je Grekit se dešava, a cena je porasla, naravno. Ali, mogli smo otišli ​​dole", rekao je Gordone CoinDesk.

Ipak, veći pitanje koja je nastala da li će povećanje cena označiti kraj opadanje koja je trajala od Bitcoin je sve vreme visoke 2013. Godine.

Kao što je navedeno u intervjuima, većina kaže da je prerano reći da li je najnoviji kretanje cena je zvuk Sleeping Giant buđenja ili jednostavno glasno dahtanje u još dubok san.

Linkovi za Grekit oskudni

Što se tiče da li je bilo stvarnog sveta pokazatelji se podržavaju ideju da se grčki državljani biti okretanje za Bitcoin, Scigala izgleda među nekoliko privrednika koji izgleda da su pronašli dokaze zaključka.

Vaultoro, rekao je on, nedavno videla povećanje 124% u posetioce sa grčkim IP adresa, u poređenju sa 64% rasta u Evropi i 83% u Aziji.

"Grčka se isticao u 124% rasta jer je manja zemlja i ne radimo nikakav direktan marketing u Grčkoj", nastavio je on. Istovremeno, Vaultoro videla 66% i 62% povećanje iz Nemačke i Španije, respektivno.

Međutim, pošto Vaultoro na kraju omogućava svojim klijentima da koriste Bitcoin kao sredstvo razmene između fiat valute i zlata, Scigala pojasnio da je malo verovatno da će uticati na cijenu bilo uptick u grčkim korisnicima na njegovoj službi.

Ostali digitalni valuta industrija vlasnici preduzeća, uključujući i evropske razmjene usluga kao što su LocalBitcoinsand Kraken, javili da nema promene u svom dolaznog IP saobraćaja iz Grčke.

"Ne vidim nikakvu značajan porast novih registrovanih korisnika iz Grčke osim od normalnog rasta", rekao je menadžer LocalBitcoins zajednica Maks Edina CoinDesk. "Sve u svemu trgovina u evrima je do malo prošle nedelje, ali još uvek u okviru redovnog trenda rasta vidimo."

Dalje Edin pokušao da umanji ideji da aktivnost u Grčkoj na njen razmena bio dovoljno značajan da podstakne kretanje cena.

"Obim trgovine iz Grčke je toliko mali deo našeg ukupnog obima da ne mogu imati uticaja na tržišnu cenu", dodao je on.

Direktor kraken Džesi Pauel podržao ovaj zaključak, navodeći da je pronašao nema podataka iz njegove razmene koji ukazuju interes Grčke je u porastu. Osim toga, on se ne povećanje sredstava računa ili obima trgovanja zbog aktivnosti Grčka baziranih klijentima.

"Zaista je teško znati koliko stvarna kretanja Bitcoin u Grčkoj vozi aktivnost i koliko od toga je samo izvan spekulacije", Pauel je nastavio.

Istorijski razlika

Uprkos brojkama, ideja da Grčka može da bude preovlađujući psihološki faktor u ovom trenutnom trgovanja ciklusa i dalje drži njišu na nekim trgovcima, uključujući i kripto Valuta menadžera Fonda Timothi Enneking.

"To nije 100% da je ova cena potez zbog Grčke, ali rekao bih da je 95% je", rekao je Enneking.

Enneking veruje da bi to moglo zapravo biti medvedast poređenje za tržište zbog svog zaključka da su svi dobici iz Kipra neravnina Bitcoin bile su na kraju izbrisani. U tom trenutku, on je istakao da bi bilo teško za Bitcoin da postane sve samo kratkoročno rešenje lokalnim pitanjima sa Fiatom valutama.

"Grci neće da kupi Bitcoin jer imaju dugoročni veru u Bitcoin. To znači da ćemo prodati svoje Bitcoin. Oni nisu odjednom Bitcoin pretvara, kontrole kapitala su samo privremeno", upozorio je on.

Pauel, međutim, veruje da bi mogao biti posledice u skretanju pažnje na lažne korelacije između Grčke i po ceni od Bitcoin, odnosno da, bez izazivanja incidenta, on je sugerisao da skok u tržišne aktivnosti mogu smiriti.

"Ako se ispostavi da je kretanje cena je čisto nagađanje i ne postoji realna osnovni interes materijalizuje u Grčkoj, povećanje ne može da se održi", rekao je Pauel.

Drugi, poput lidera Kit Klub zajednica BTCVIKS, sugerisao da je to put, mnogo pažnje na cenu je možda konstrukcija onih sa poverena interestsin tehnologijom.

"Da budemo iskreni ovo je samo vest u izgovorom cena akcije pokreta, ne vidim razlog da se ovaj događaj posebno povećava potražnja za BTC u tom regionu, ali, hej, ako postane BTC-cena akcije novosti hipe će možda i dobiti na voz ", rekao je on CoinDesk.

Dugoročna preokret

To ne znači da je najnovija kretanja u ceni nije značajan za trgovce.

Bez obzira da li je cena pada nazad na kraju, postoji barem neki osjećaj da je tržište možda naći stabilnu dno od kojih se može graditi. Takvo mišljenje izrazio je Enneking, koji je ukazao na to da je on smatra da je nastavio stabilnost Bitcoin možda igrao ulogu u povećanju cena.

"To je bio stabilan tako dugo, možda bi bilo vreme da se krene nagore i Grčka možda imao mali psihološki efekat", predložio je on.

BTC.sk suosnivač Džordž Samman ukazuje da je to možda bio slučaj i, što ukazuje na neki trgovci su možda osećate nastup na "prodaje umor", kao što se vidi, kako je rekao nedavno pad razmene likvidnosti.

Enneking procenjuje na plitke naredbe knjige u velikim razmene su stvorili scenario u kome onoliko malo koliko 10.000 BTC-u kupi mogla da izazove povećanje. Trebalo je tržište pogođeno maloj količini velike trgovine, međutim, on je predložio cena verovatno vratiti na prethodni nivo, brisanje nedavne dobitke.

BTCVIKS ukazao da će biti u potrazi za više konsolidaciju oko sadašnjem nivou, kao prethodnica bilo proleće ili leto skupu.

"Tržište Bitcoin je teško pokreće osećanja i technicals tako Grekit, plus cena razbijanje iznad ključnim nivoima je dovoljno da privuče pažnju ljudi, sada se postavlja pitanje," Da li je ovo countertrend miting ili početak novog trenda? ' ", Upitao je Samman , dodajući:

"To je čekanja-i-vidi pitanje."

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Kapital jedan zatvara bankarski račun kompanije pre samo pominjanja bitkoina

Post Trejding kriptocurrenci

Najtopliji sektori u Bitcoinu, Rangirani po protoku kapitala

Post Trejding kriptocurrenci

Globalni trgovinski obrt bitkoina pada na 15% pad cene

Post Trejding kriptocurrenci

Ripple ponudio socijalnu aplikaciju za 2 miliona dolara zbog povrede zaštitnog znaka

Post Trejding kriptocurrenci

Južna Koreja otkriva rok za zaustavljanje trgovine anonimnim kriptoima

Post Trejding kriptocurrenci

Inside Vhale Club: trgovačka soba koja voli Bitcoin cenu se smanjuje

Post Trejding kriptocurrenci

Prvi blokovi ETF-a pokrenuti su na Nasdak-u, NISE Todai

Post Trejding kriptocurrenci

Post-Trade Giant NSD: Blockchain Useless Ako nije pravno obavezujući

Post Trejding kriptocurrenci

Nasdak gleda nisko viseće voće u blokchain post-trgovini

Post Trejding kriptocurrenci

Koji Bitcoin trgovci trebaju znati o tehničkoj analizi

Post Trejding kriptocurrenci

State Street za Bitcoin Bull: Blockchain Boss Leaves za pokretanje Cripto startup-a

Post Trejding kriptocurrenci

Kako se bota koriste za brzo trgovanje bitkominom