Australijska bitkoinska industrija reaguje na poreske predloge | RS.democraziakmzero.org

Australijska bitkoinska industrija reaguje na poreske predloge

Australijska bitkoinska industrija reaguje na poreske predloge

Australijska Poreska uprava (ATO) danas objavila dugo očekivani smernice o tome kako Bitcoin preduzeća i individualni korisnici će biti oporezovana u Australiji.

Smernice su slične prirode onima koje izdaju Singaporein januara, koji je dobio mešoviti odgovor od Bitcoin zajednice.

Ukratko, bitcoins neće se smatrati kao "novca", i da će se oporezovati na sličan način kao i druge ne-gotovinske ili barter transakcija. Kao što je u Singapuru, postavlja se spektar dvostrukog oporezivanja-za neke Bitcoin transakcija.

Verovatno biti pod uticajem su većina preduzeća koja su trans-u Bitcoin i tretiranjem jednako na nacionalne valute, australijski dolar (AUD).

Pod nazivom Poreski tretman kripto-valuta u Australiji - konkretno Bitcoin, smernica documentis je "opšte prirode" nacrt samo, a još nije pravosnažna.

U ATOhas takođe nije navedeno kada će se pravila početi da se primenjuje, ili da li je (u slučaju smernica IRS u SAD-u) će se primenjivati retroaktivno.

Definisanje uslove i utvrđuju pravila

"Transakcijama sa Bitcoin je slično barter aranžmana, sa sličnim poreskim posledicama", navodi list.

"ATO je stav da Bitcoin nije ni novac ni devizni, a snabdevanje Bitcoin nije finansijski napajanje za robe i usluga porez (GST) svrhe. Bitcoin je, međutim, prednost za Porez na kapitalnu dobit (CGT) svrhe."

Predmeti kao što su akcije, obveznice, kredite, derivata i stranoj valuti smatra se da su "novac 'ili' finansijske snabdevanje" pod postojećim propisima, i ne podleže GST (sličan poreza na promet i PDV-a u drugim pravnim sistemima).

Ove definicije su dužni da izazove neke kontroverze. Bitcoin industrija je tvrdila da je široka definicija novca može takođe uključuju Bitcoin, i zatražio da se definiše kao takve.

Su Bitcoin da se definiše kao "novca", "deviza" ili čak "finansijske snabdevanja ', razmena ne bi dovelo GST. To može, međutim, zahtevaju zakonodavne promene i da će verovatno imati šire implikacije za druge oblike ne-novca jedinica, kao što su lojalnost bodova.

Većina poreski organi i regulatori širom sveta su do sada izrazili nespremnost da se obrati Bitcoin kao "novca", uprkos nekim jurisdictionsrekuiring Bitcoin rukovanja kompanije da se prijave za "novac usluge poslovnim" licenci.

Lični i poslovni usklađenost

U skladu, Australian preduzeća poreske-prebivalište i pojedinci koji se bave Bitcoin transakcija će biti u obavezi da vodi evidenciju o: (a) datum transakcije; (B) vrednost u australijskim dolarima koje su navedene na "uglednog onlajn razmene"; (C) svrha transakcije; i (d), koji je na drugoj strani je (a Bitcoin adresa će biti dovoljan).

Neradni lični transakcije koriste Bitcoin neće biti predmet poreza na dobit ili GST. U takvim transakcijama, bilo glavni dobitak ili gubitak od prodaje od bitcoins će se uzeti u obzir ukoliko je vrednost ispod AUD $ 10.000 (USD $ 9,300).

Poslovni ili preduzeće prima Bitcoin kao plaćanje robe ili usluga, međutim, bi trebalo da se snima vrednosti dolara u okviru redovnog prihoda (kao i sa bilo kojim drugim bezgotovinskog plaćanja).

Preduzeća će takođe biti optužen GST na toj transakciji, iako su neki povraćaj sredstava može biti primenljiva.

Zarade, naknade, rudari i razmene

Zaposleni još uvek može da izabere da imaju plate isplaćene u bitcoins umesto dolara, ali njihovi poslodavci će biti predmet odredbama beneficija poreza (koji pokriva ne plate privilegije poput kompanije automobila, Frekuent Flier tačke, članarina, itd).

Poslodavci će i dalje biti u obavezi da odbije "plati-i-ti-go" poreza na prihod od Bitcoin plata.

Oni u poslovanju rudarskih bitcoins (ne pojedinačne rudara) da plati porez na vrednosti bitcoins prenete na trećoj strani, sa gubicima dozvoljenim kao poreski odbitak. Bitcoins će se smatrati "trgovanja skladištu" i njihova ukupna vrednost bi trebalo da bude proglašen na kraju svake poreske godine.

Razmene i Bitcoin bankomati će biti oporezovani u zavisnosti od toga da li su sticanje / snabdevanje bitcoins kao deo redovne poslovne transakcije, ili kao investicija. Primenom GST (trenutno 10%) da bilo šta prodaje od strane razmjene moglo videti Australijanci plaćaju više za lokalno stečena bitcoins.

Reakcije iz Australije Bitcoin industriji

Bitcoin Udruženje Australije (BAA) je rekao da je "razočaran" sa rukovodstvom i da "može biti bolje", iako je cenio ATO je nivo konsultacije sa stručnjacima u okviru zajednice.

Predsednik Džejson Vilijams navodi se u saopštenju.

"BAA smatra da kao Bitcoin se koristi kao novac, treba oporezovati kao novac. Primena dvostruko GST nekim Bitcoin transakcija će negativno dejstvo investicija u Bitcoin privredi i može gurnuti Bitcoin preduzeća da se presele u druge, povoljnije nadležnosti."

U saopštenju opisao Ato smernice kao "teškog administrativnog tereta" na Bitcoin preduzeća, i bi stavio Australiju "iza krivine" potencijalno revolucionarne tehnologije.

Ashlei Kralj, direktor Bitcoin novčanik provajdera CoinJelli, bio veći optimista, rekavši da su smjernice mogu zaista pomoći Bitcoin više učestvuju u mejnstrim ekonomiji.

"Oslobađanje smernica ato konačno daje Australian Bitcoin zajednicu neku jasnoću. Smo očekivali ovakav odgovor od njih, tako da ne iznenađen. Nadamo se da legitimitet zajednice i naših kolega Bitcoin preduzeća i čini jednostavnim stvarima kao što su uzimajući u banci lakše. Znamo da će svi biti srećni, ali sada svi znamo na čemu smo. "

Jon Garnei od ShopJoi da je našao nacrt razočaravajuće, ali uopšte ne iznenađuje.

"Politike ato su uvek bili na konzervativnoj strani. Pošteno ako žele da zatvore rupu i uverite se da je prihod od Bitcoin se oporezuje kao i svaki drugi prihod. Oni žele da sve bude pravilno, i nema ništa loše u tome. "

On je dodao da se on nadao ATO će pomoći australijske startapima, koji su obično vremenski siromašne sa ograničenim resursima za komplikovanom knjigovodstva, jer se borila da dobije sa zemlje i takmiče na globalnom tržištu.

CoinTree, servis za kupovinu i prodaju Bitcoin, rekao je da će biti posla, kao što je uobičajeno za većinu svojih korisnika. Direktor Šejn Stivenson rekao da će kompanija sprovoditi dodatne funkcije da pomogne korisnicima u podnošenja poreske prijave i bavi GST implikacijama.

Preduzeća će ići od obale, upozorava commerce udruženje

Ron Taker, predsednik delegat digitalne valute komore Udruženja australijskom (ADCCA) i direktor Sidnej pokretanje Bit Trade Australiji, izjavio je pristup ATO da uticaju GST Bitcoin transakcija "nepraktično" i uzeo liniju koja je već odbijen od strane pravni sistemi, kao što je Velika Britanija.

"ATO je angažovan u procesu konsultacija, ali nema dokaza u ATO novinama da su odgovorili na pitanja koja su pokrenuta od strane Bitcoin industrije i praktičnim problemima ukazao na njih. Zaista, pristup na ATO odbacuje međunarodne trend. "

Umesto da postane regionalni centar za inovacije, nova pravila bi verovatno vidi Bitcoin vođen pod zemljom i startup kreću od obale. Nekoliko vlasnici, Taker nastavio, već izrazio da će razmotriti premeštanje.

On je dodao da je sada bilo na vladi da odgovori sa izmjenama kako bi se izbeglo gušenje i pupoljak industriju.

"Ovo je početak, a ne kraj diskusije o ovom pitanju i ADCCA očekuje kontinuirani dijalog sa ATO."

Konsultacije pozitivan znak

Amor Sekton vodeća digitalna valuta fokusiran advokat sa spretan Laviersin Sidneju, izjavio je za CoinDesk reakcija Bitcoin industrije će verovatno da se mešaju, ali je bio zadovoljan sa ATO nivou konsultacija.

Ona je rekla:

"Sama činjenica da je Poreska uprava je uzimanje vremena da prođe kroz proces konsultacija, i ovako daleko, pokazuje da postoji neka legitimitet konceptu Bitcoin je novac."

Bitcoin cene usvajanje su još uvek relativno mala u odnosu na ostatak privrede, dodala je ona.

"Činjenica da je to dobila ovu veliku pažnju u poreskoj upravi je stvarno dobra stvar, čak i ako se ne završe dobiti odgovor koji želite u kratkom roku. Mislim da postavlja pozornicu za proces konsultacija koji će vidjeti promeniti kasnije. "

Crkvenjak koautor istraživački rad na ime Bitcoin Udruženja Australije sa recommendationson kako ATO treba da oporezuje Bitcoin, koja je predstavljena agencije početkom juna. Taj papir je preporučeno Bitcoin biti tretirani kao novac da se izbegne dvostruko oporezivanje kroz GST.

ATO objavio svoju nameru da izda Bitcoin poreske odluke u februaru, u početku sa namerom da releasedetailed smernice do kraja fiskalne godine 2013/14 30. Juna. Kasnije, međutim, odlučio da delaiits najavi kako bi se obezbedio "sveobuhvatan i robustan" presudu i traži dodatne pravne savete o tom pitanju.

CoinDesk će nastaviti da ažurira ovu priču razvija kao više informacija bude dostupno.

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

ACI otvara put ka blokocentima centralne banke

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Cene stabilne kao subvencija prepolovljena

Post Trejding kriptocurrenci

BitVC Svaps je socijalizovane gubitke fjučera za novi sistem rizika

Post Trejding kriptocurrenci

Milioni su nestali? Broker preuzima vatru za Bitcoin Cash Freeze

Post Trejding kriptocurrenci

Inside Vhale Club: trgovačka soba koja voli Bitcoin cenu se smanjuje

Post Trejding kriptocurrenci

Bucks to Bitcoin: Upoređene cene za Ekchange Ekchange platforme

Post Trejding kriptocurrenci

Bitstamp za pokretanje novih Ripple trgovinskih parova

Post Trejding kriptocurrenci

Coinigi podiže $ 100k u Boost Bitcoin trading Suite

Post Trejding kriptocurrenci

Post-Trade Giant NSD: Blockchain Useless Ako nije pravno obavezujući

Post Trejding kriptocurrenci

Nije konzorcijum: banke formiraju profitne entitete za lanac snabdevanja blokovima

Post Trejding kriptocurrenci

BTC.sk oživljava trgovanje bitkominom marginom

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Ekchange Trading Volumeovi Hit All-Time High