ACI otvara put ka blokocentima centralne banke | RS.democraziakmzero.org

ACI otvara put ka blokocentima centralne banke

ACI otvara put ka blokocentima centralne banke

Šta će izgledati kada su centralne banke na blockchain? TCI je teško na poslu modeliranja odgovor na ovo pitanje.

Međunarodni platni firma već omogućava više od 5.000 kreditne zadruge, prerađivača i banke da posluju $ 14tn svakodnevno kroz svoju ponudu softvera kao-usluga alata, a sada je pokušava da otkrije kako blockchain može igrati ulogu u njenom isporuke.

Konstruisan na mreži od pet čvora koji radi na serverima u Omaha, Nebraska, i Norcross, Gruzija, TCI je izgradio blockchain dokaz-of-koncepta posebno dizajniran da simulira kako centralna banka i četiri finansijske institucije mogu obavljati na blockchain.

Dok se to ne može biti pokazatelj sama ACI je dugo računati centralna banksamong svojim klijentima. Prošlog meseca, na primer, objavila je plan sa partnerom VocaLink za izgradnju plaćanja infrastrukture za čišćenje kuće i centralnih banaka.

Glavni arhitekta Rodžer Olifant je objasnio da je oko mesec dana da se integrišu neobjavljenog blockchain u svom realnom vremenu elektronskog plaćanja mreže, Universal plaćanja (UP). Ali, dok još ima daleko da ide, on veruje da su klijenti zainteresovani za učenje više o blockchain aplikacijama.

Olifant rekao CoinDesk:

"Naš posao, kako vidimo sebe u ACI, je da obezbedi tehnološke mehanizme našim klijentima da rade ono što najviše smisla za njih."

Pokrenut 2013. Godine, UP uplate providesretail, transakcija bankarskih usluga i plaćanja upravljanje rizicima u preko 80 zemalja, a to je u ovom okviru koje Olifant rekao TCI namerava da svoje blockchain usluge dostupne.

Na kraju, on očekuje da će integracija uključiti više blockchains, uz pomoć sprovođenja iz industrije konzorcijuma.

"Naša strategija je da ćemo pružiti više implementacije kako bi se omogućilo da razgovara sa Ripple mrežom, za rad sa Ethereum", rekao je on. "To je ono što većina naših klijenata su zainteresovani za rad sa."

Planira da integriše

Međutim, Olifant veruje ACI kupci će zahtevati Ova tehnologija drškom najmanje 2.000 transakcija u sekundi, što je cifra koja je daleko od rezultata koji je mogao da postigne danas.

U dokaz-of-concept ACI je bio u stanju da jasno i reše transakcija svakih pet do sedam sekundi, ili za red veličine brže od jedan-na-tri dana potrebnih svojom trenutnom sistemu.

Ali isto transakcija rok nije bilo dovoljno za plaćanje. Konsenzus proračuni, rekao je on, suviše sporo u odnosu na milisekundi opsegu njen postojeći sistem postiže.

Uprkos tehnoloških ograničenja, međutim, Olifant rekao tech pokazao neke od prednosti blockchain može da obezbedi centralnu banku i širi finansijski sistem.

Da test je sproveden u stvarnom svetu situaciji, Olifant tvrdi centralna banka neće moći da vidite "sve pozicije naselja i sve institucije", a praćenje transakcija.

"Mogli su da vide sve transakcije iz svake institucije", rekao je Olifant, dodajući:

"Centralna banka, Banka Engleske ili Federalne rezerve sada može videti u realnom vremenu potpuno nekih od svojih članova."

Potencijalni kupci

Komentari rasvetli kako TCI bi mogao da postane važan igrač treba da interesuje u blockchain porastu.

U prošlosti, TCI je pomogao podesite UK brži način plaćanja, Singapur brzu i predstojeća Nova plaćanja Platformin Australija, očekuje se da bude operativan u drugoj polovini 2017. Godine.

Ali je trenutni rad platnog firma je sa centralnim bankama da Olifant rekli čini prototip od posebnog značaja.

Ranije ove godine, TCI čak naručio izveštaj finansijske istraživačke firme Celent o uticaju blockchain tehnologija može imati na centralnog bankarstva. U izveštaju se predlaže centralne banke criptocurrencies-izdat može videti već 2018. Godine.

Centralna banka Push

Aci prototip takođe sledi uptick interesovanja za blockchain na globalnom centralnih banaka, što znači da je možda identifikovala pravu tržište u pravom trenutku.

Ranije ovog meseca, Federalne rezerve SAD Predsjedavajući Dženet Iellen rekao je američka centralna banka "plaća veliku pažnju" na blockchain tehnologije u vezi sa svojim potencijalnim koristima za plaćanja, kliring i saldiranje.

Ali, nema još uvek široka saglasnost o tome šta je taj interes znači, i do sada različite centralne banke imaju različite ideje.

U revealedits Holandski Centralna banka planira da vidimo da ceo finansijsko tržište može da se napiše u blockchain pametnim ugovora, dok je Banka Engleske cautionedthat bilo "ekstremnu revoluciju" neće uskoro desiti.

Na horizontu, međutim, Olifant očekuje promene.

On je istakao da je tehnologija se razvija da obećava da će biti u stanju obavljati 1 milion transakcija u sekundi, navodeći u-razvoju napredak kao Raiden mreže Ethereum je.

Olifant je zaključio:

"Mi smo čekali je takva brzine."

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Ekchange Trading Volumeovi Hit All-Time High

Post Trejding kriptocurrenci

Nije konzorcijum: banke formiraju profitne entitete za lanac snabdevanja blokovima

Post Trejding kriptocurrenci

Bucks to Bitcoin: Upoređene cene za Ekchange Ekchange platforme

Post Trejding kriptocurrenci

Zašto je novi Blockchain za mali biznis zapravo veliki posao

Post Trejding kriptocurrenci

Izgradnja Paiments Veb Event-a Shines Spotlight on Criptocurrencies

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin cena raketa do jednogodišnjeg visokog rekordnog nivoa

Post Trejding kriptocurrenci

Inside Vhale Club: trgovačka soba koja voli Bitcoin cenu se smanjuje

Post Trejding kriptocurrenci

Život u Cripto Time

Post Trejding kriptocurrenci

BTC-e MetaTrader sada nudi više valutnih računa

Post Trejding kriptocurrenci

Ekchange Strains Vožnja Cripto Ekchange Kraken na Trim trgovačke parove

Post Trejding kriptocurrenci

Politički: zašto Kina mrzi Bitcoin i voli Blockchain

Post Trejding kriptocurrenci

Unutrašnji projekat Blockchain-a sa Microsoft-om Povered bi the Bank of America