Analitičar Deutsche Bank: Blockchain mogao bi spriječiti Soros Leaks | RS.democraziakmzero.org

Analitičar Deutsche Bank: Blockchain mogao bi spriječiti Soros Leaks

Analitičar Deutsche Bank: Blockchain mogao bi spriječiti Soros Leaks

Regulatori nisu jedini koji bi mogli imati koristi od kreće globalne finansijske transakcije u zajedničkom, nepromenljivog knjige, u skladu sa jednog analitičara Deutsche Bank.

Investitori, takođe, može da bude sigurniji.

Slučaj u tački: prošlog meseca, Holandski finansijski regulatori AFM-kratko, slučajno publishedprivate zapisi kratkih trgovina vraća četiri godine. Među vrijednih podataka o tome kako su vodeći investitori klađenje protiv kompanija, bili su niz odluka legendarni investitor Džordž Soroš.

Da su podaci trgovinski biti čuvani na blockchain, međutim, curenje verovatno nikada ne bi dogodilo, prema analitičar, Jamal Simpson.

Simpson rekao CoinDesk:

"To je bio slučaj kada. Distribuirati knjiga tehnologije ili blockchain tehnologija može imati zaista prestao da se to dogodi na prvom mestu."

Kao rezultat greške (koje kratko objavio stotine kratak prodaje koji su neophodni da se javi, ali su vidljivi samo sa regulatorom), te informacije su u javnost, što dovodi do potencijalno vredne uvida u odluke investiranja većeg broja investitora , uključujući i Soroša.

Dok regulator je brzo ukloniti podatke, potencijalni damagevas već učinjeno. Među gaćice otkrila su opklade protiv više holandskih banaka i pozicije Renaissance Technologies ekskluzivnom Medaljon fonda.

Da bi shvatili potencijalne vrednosti odluka investiranja Sorosa, Forbesestimates SAD investitor trenutno ima neto vrednosti od $ 25.2bn.

"Prilično sam siguran da, ako je iko sada naslutiti", rekao je Simpson deljenje svoje lične stavove. "Oni su u stanju da izgradi bolju sliku o tome ko šta poseduje, koji poseduje koje dele, a možda moći da trguju ili se veoma strateški na položaje kao što je to."

Potencijal kreće finansijskih transakcija u zajedničkom distribuirane knjizi je često razgovarali članovi industrije koji se zalažu za stvaranje takozvanih 'regulatornih čvorova "koji bi mogao da vladine agencije pristup u realnom vremenu podataka.

Ali komentari Simpson otkrije potencijalne prednosti tehnologije za investitore, takođe. Efikasno, stavljajući informacije na blockchain mogao svesti na minimum mogućnost da dođe do curenja zaštitom podataka u tranzitu.

Zabrinutost zbog bezbednosti kreće finansijske transakcije u zajedničkom knjizi su uobičajena među institucijama koji istražuju tehnologiju. Ali Simpson kaže Soros curi otkrivaju rizik svojstvenu u sadašnjem sistemu.

Povećana kontrola

Simpson je takođe brzo da istaknem da bi takve javne obelodanjivanja kao što su zakon nalaže da se automatizovan. Na primer, u junu prošle godine, Soroš je i sam kratak Deutsche Bank u ispadanje okružuje izlaz u Velikoj Britaniji od Evropske unije.

U tom slučaju, Sorosa investicija je preko minimalnog iznosa potrebnog da traži javno objavljivanje, još jedan primer kako se oba zaštite investitora i zahtevima obelodanjivanja biti kodirani u ugovore o a blockchain samo-izvršenja.

Da bi skeptici potencijala blockchain tehnologije u finansijskim transakcijama, Simpson je rekao:

"Postoji više načina da se obezbedi informaciju, čak i ako ne koristite blockchain tehnologije. Ali ono što ja bih se ako ćeš da se koriste blockchain tehnologije onda je definitivno moguće. To je tehnički moguće da bude sigurnije. "

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

Zašto je novi Blockchain za mali biznis zapravo veliki posao

Post Trejding kriptocurrenci

Izgradnja Paiments Veb Event-a Shines Spotlight on Criptocurrencies

Post Trejding kriptocurrenci

Koji Bitcoin trgovci trebaju znati o tehničkoj analizi

Post Trejding kriptocurrenci

Kredit za Criptos: trgovanje leveridom dolazi u Bitcoin

Post Trejding kriptocurrenci

BTC.sk oživljava trgovanje bitkominom marginom

Post Trejding kriptocurrenci

Da li Bitcoin predstavlja pretnju ekonomskoj sigurnosti Kine?

Post Trejding kriptocurrenci

Coinapult, Bitstamp, LocalBitcoins, Tradehill i Kipochi #BTCLondon

Post Trejding kriptocurrenci

Šta investitori treba znati Prije trgovanja Eterom

Post Trejding kriptocurrenci

Preko 800 Terminala za Plaćanje u Rumuniji Sada Prodajte Bitcoin

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin trader Korisnici gubici lica nakon menadžmenta nestaju

Post Trejding kriptocurrenci

Početni koraci u Londonu pokušavaju da oslobode Bitcoin trading bote na tržištima

Post Trejding kriptocurrenci

Uspostavljanje Bitcoinove infrastrukture za zamućenu razmjenu