2017: Godina Cripto postala nova klasa imovine | RS.democraziakmzero.org

2017: Godina Cripto postala nova klasa imovine

2017: Godina Cripto postala nova klasa imovine

Lovac Horslei je suosnivač i direktor BITVISE Asset Management, menadžera specijaliste criptocurrenci imovinom koja je ranije ove godine pokrenuo prvi criptocurrenci Indek Fund. 

Sledeći članak je ekskluzivni doprinos CoinDesk je 2017. U pregledu.

2017 je bila prekretnica za kripto sredstva.

Kombinovani tržišna kapitalizacija skočila od 15 milijardi $ u januaru na preko 600 milijardi $ do kraja godine. I na taj način, kripto sredstva prešla još jednu vrstu praga, transformiše iz nečega lako odbaciti nešto teško ignorisati.

Višestruka hiljada procenata cena priznanje je praćen obima trgovine i preko $ 1 milijardu od maja, nastavio nisku korelaciju sa drugim sredstvima i Sharpe odnosima koje porede povoljno uprkos visokoj nestabilnosti. Ne iznenađuje, ovo je sada privlači interesovanje novih učesnika na tržištu, maloprodajne i institucionalnih sl.

Spektar novih investitora kreće široko - tech-pamet tinejdžere, zauzet majke razmišljaju o tome kako da investiraju svoju ušteđevinu, pojedince razočaran centralne institucije, sa visokim neto vrednosti od profesionalaca, okretna porodice kancelarijama, finansijskim savetnicima u ime klijenata, pa čak i sofisticiran hedge fondova i institucija. Ljudi uzimaju u obzir povratka, naslovi u medijima i priče novih milionera se preko noći iskovan.

Ali su takođe ohrabreni niske korelacije, Bitcoin je osam godina dosadašnjeg bezbednosti, tehničkog razvoja oko protokola i nastajanju ekosistem kompanija koje rade na kripto sredstva.

Da bi bili sigurni, kripto sredstva su još uvek u ranoj, nezrele, razvija fazi svog postojanja.

Ali ove godine je bila prekretnica. Kao što smo glavu u novoj godini i sabere 2017, mislim da ćemo ga smatramo godinu koja je zvanično kripto imovina postala novi mainstream klase imovine, jedan sa jasnim setom mogućnosti i izazova.

Fragmentacija

Kako ovaj novi set aktera predviđa ulaganje, je uvučena u fokus izazove za pristup tržištu danas. 2017 je bila godina ogromnog rasta za kripto sredstava, ali i povećanje složenosti i fragmentacije.

Fragmentacija je velika stvar. Od njegovog uvođenja 2009. Godine, Bitcoin je uvek bio 85% ukupnog tržišta kape svih kripto sredstava, koji je do ove godine. Od maja, Bitcoin je procenat opao na oko 50%. Ne zato što je izgubila vrednost --IT je bilo preko 1.000% na Iear-- nego zbog niza drugih sredstava cenio do značajnih veličina.

Sada ima više od 10 kripto sredstva sa ukupnom snabdevanju vrednosti od više od 5 milijardi $. Neki se takmiče sa Bitcoin, dok drugi nastoje da rade različite stvari, svaki sa svojim zajednicama, saradnika, advokata i kritičara.

Implikacija za investitore je da postoji mnogo više istraživanja koja treba da se uradi da shvate predeo.

Pre ove godine, investitor koji su želeli da ulažu u kripto sredstva kao klasa sredstvo može feasibli samo kupiti Bitcoin. Ali danas, da se klade na klasu sredstava nego biranja pobjednika koje morate da kupi portfelj i aktivno upravljaju ga kako se stvari menjaju. Oba koji su sve teško.

Šta sredstva treba da investitor drži, u šta izdvajanja, gde ih možete kupiti, i kakve informacije oni moraju da prate? Svi su nove i relevantne pitanja za one koji žele izlaganje na prostoru.

Složenost

To nas dovodi do druge tačke, a to je da složenost prostora je ogromna i ima izuzetno povećan ove godine.

Različiti kovanice borbi protiv različitih slučajeva korišćenja: neke novčiće su fokusirani na čuvanje vrednosti kao zlato, neke na privatnim transakcijama, neke na brze transakcije, neke na alokaciju resursa kao što su računanje, itd Metode za fundamentalne analize na sredstvima vrednosti još uvek nisu dogovorili ili dobro razvijena, a pristupi koje postoje variraju u zavisnosti od vrste kripto sredstva.

Morate uzeti u obzir u pouzdanost ugovornih kao što su razmena, javne ličnosti u medijima, informativne sajtove i novčanike.

I česti su, relativno nagle događaji koje moraju da rade da ostanu u toku sa: hard viljuške, airdrops, regulatorni razvoj (domaći i međunarodni), partnerstva, novi oglas na berzi, promene algoritama i sigurnosnih propusta.

Kretanje kroz sve ovo je neverovatno težak i rizičan.

Dok mnogi entuzijasti smer ove detalje, bilo profesionalno ili kao strast, to je velika prepreka za većinu. Ako ste u potrazi za napraviti raspodjelu svoj portfolio 1 do 5 procenata u kripto, kao mnogi novi na prostoru sada su, to jednostavno nije izvodljivo.

Povraćaj

To ne znači da ne postoje rešenja. Kao odgovor na ovu kombinaciju interesa i prepreka, 2017 je bio bez premca godina novih investicionih vozila i usluga koji žele da izdvoje daleko kompleksnost.

Nova vozila su trajala je skalu: aktivno upravlja kripto hedž sredstva sredstva, budućnost, single coin investicione fondove, pasivni indeks fondova, sredstva fondova i desetine aplikacija za razmenu-trguje proizvodima. Nekoliko Čuvari rade da pomognu ne kripto sredstava samo sredstva kupiti i čuvati kripto sredstva. I mnogi novčanici i razmene sada nudi mogućnost da trguju dodatne novčiće.

Iznad svega, ipak, 2017 je bila godina novih aktivno upravlja kripto imovine hedž fondova.

Morgan Stenli Istraživanje procenjuje u 2016. Bilo je više od 84 novih fondova formiranih ove godine, u odnosu na 11, upravljanje se procenjuje milijardi $ 2 u glavnom gradu. Neki kripto hedž fondovi sredstva su usmerena na Icos, neke na aktivnu trgovinu, neki na branje najbolje duge pozicije. Na visokom nivou, svi su fokusirani na pružanje izloženost kripto sredstava i stvaranju daleko složenost učestvuju direktno.

Prema HFR Criptocurrenci indeksa, koji prati performanse aktivnih kripto hedž fondova sredstva, ta sredstva u proseku više od 1.600% prinosa na godinu dana od novembra, pre takse. Ovo se poredi sa preko 850% za Bitcoin, preko 6.500% etar i preko 1.200% za poseduje 10 Indek, naš proizvod koji nudi izlaganje na 10 najvećih kovanica u istom periodu.

Gledajući unapred do 2018. Godine, ukoliko se potražnja održava, mi ćemo nastaviti da vide rast u broju i raznovrsnosti vozila i usluga koji žele da obezbede izloženost kripto sredstava pri rukovanju složenost za investitore.

To će značiti i više vozila i usluga koje smo već videli, kao i novim pristupima.

Think određena kripto sredstvo je vezana za uspeh u 2018.? CoinDesk prihvata argumente za svoje 2017. U pregledu. Email [email protected] da nauče više.

Slične vesti


Post Trejding kriptocurrenci

State Street za Bitcoin Bull: Blockchain Boss Leaves za pokretanje Cripto startup-a

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin trader Korisnici gubici lica nakon menadžmenta nestaju

Post Trejding kriptocurrenci

Kako se bota koriste za brzo trgovanje bitkominom

Post Trejding kriptocurrenci

Preko 800 Terminala za Plaćanje u Rumuniji Sada Prodajte Bitcoin

Post Trejding kriptocurrenci

Prvi blokovi ETF-a pokrenuti su na Nasdak-u, NISE Todai

Post Trejding kriptocurrenci

Bitcoin Cene stabilne kao subvencija prepolovljena

Post Trejding kriptocurrenci

Celerija pokreće servis za kupovinu Bitcoin i Dogecoin

Post Trejding kriptocurrenci

Coinigi podiže $ 100k u Boost Bitcoin trading Suite

Post Trejding kriptocurrenci

Novi pokretanje Blockchain-a donosi ugovore u digitalno doba

Post Trejding kriptocurrenci

Bitstamp za pokretanje novih Ripple trgovinskih parova

Post Trejding kriptocurrenci

Najveća rudarska kompanija u svijetu koristi Blockchain za lanac snabdevanja

Post Trejding kriptocurrenci

Coinbase ima za cilj postati Gmail bitkoina