Zašto Bitcoin doznake još uvijek uzgajaju Svift | RS.democraziakmzero.org

Zašto Bitcoin doznake još uvijek uzgajaju Svift

Zašto Bitcoin doznake još uvijek uzgajaju Svift

Moglo bi se reći da je Svift je pod napadom.

U menja Global Paiments zajednice, Svift- jedan od najvećih svetskih finansijskih transakcija za razmenu poruka medija - suočila nove kritike od onih koji kažu da nije uspela da održi korak sa potrebama globalnog finansijskog tržišta.

Naime, neki veruju Svift dokazuje da je neefikasna u naselju prekogranična plaćanja, zbog svoje nesposobnosti da upravlja u realnom vremenu rešenje za bilo koji iznos transakcije i zbog nedostatka transparentnosti u riziku poravnanja i statusu plaćanja.

Da bi se ovo rešilo, Svift je predstavio svoj Global Paiments inovacije (GPI) Inicijative, koji - prema Svift - će omogućiti istog dana dostupnosti sredstava za business-to-business transfera u istoj vremenskoj zoni, praćenje uplata end-to kraj, zaštićene informacije doznaka i poboljšanje transparentnosti naknada.

Prva faza, koja je živi u januaru 2017, a u upotrebi sa 12 banaka - uključujući banke Kine, Citi, Danske Bank i ING - će se fokusirati isključivo na business-to-business plaćanja. Svift je takođe obećao dodatna poboljšanja svog prekograničnog sistema plaćanja, verovatno uključujući i ugrađivanje distribuirana knjiga tehnologije dokaz koncepta, u budućim rollouts.

Ovaj potez da reformiše svoj globalni servis ćaskanja, međutim, može biti premalo, prekasno, u pokušaju da se uhvati korak ka rešavanju globalne carinjenja plaćanja, likvidacije i isplate usko grlo, posebno za klijente bez banaka.

Jedan demografski već rade na ovim pitanjima je sadašnje i bivše Bitcoin doznaka, startup koji su danas koristeći različite blockchains da se kreće novac na međunarodnom nivou.

Jedna takva firma, poravnat trgovina, je izveo impressionin na Fintech svetu zbog svoje $ 20.25m u finansiranju.

Generalni direktor tog preduzeća, Marvan Forzlei, rekao je on vidi blockchain i distribuira knjige kao "nove generacije" prilika - auto u odnosu na stare bankarski konja i bagije.

Forzlei rekao CoinDesk:

"Naša tehnologija je izgrađena na dovođenju prednosti nove tehnologije direktno do potrošača, za razliku od čeka na promenu da se desi kroz usvajanje globalnog banke."

Poslovanje malih transakcija

Prekogranična plaćanja su tradicionalno bila slaba karika u globalnom finansijskom lancu.

U ukupnom iznosu od $ 26tn u 2014. Godini, globalne isplate su ekvivalentni na više od jedne trećine globalnog bruto domaćeg proizvoda. Međutim, bez doslednosti ili standardizacije između lokalnih infrastruktura, većina ovih sredstava su zaključani u modernoj ekvivalent sistema poruku-po-bocu.

Da biste poslali plaćanja prekogranične, kupac mora da pronađe i angažuje predajnik za rukovanje transfer, koji će imati kontakte sa finansijskim institucijama u obe zemlje propuštaju i primalaca. Dodatno komplikuje proces, ove banke mogu da imaju svoje posrednike.

Svaki od ustanove koje se bave transfer naplaćuje svoje naknade za tu uslugu. Ceo proces može da potraje i do nedelju dana.

Iako je korporativni deo globalnog tržišta - procenjena na $ 15.7tn 2014. Godine - može pregovarati troškove do 1% do 2% od ukupnog iznosa uplate, mala i srednja preduzeća i osoba-osoba transakcije mogao da vidi doplatu do 15%.

Ova serija "skrivenih taksi" može da utiče na one najmanje u stanju da se nosi sa tim najteže.

Ukoliko tuča kupac iz nedovoljno ili underbanked zajednice, on ili ona ne može imati pristup puteve koji bi inače omogućiti pojednostavljene prekogranična plaćanja, kao što je korišćenje transnacionalne banku da prebaci plaćanje koristi njihovu infrastrukturu.

Ovo ostavlja kupcima i malim preduzećima sklone sa međunarodnim novčanim predajnika, kao što su Vestern Union i SviftPai, čiji transakcija naknade može biti i previsoke i nepredvidiv.

Pojava Bitcoin doznaka kompanija - koja omogućava korisnicima da margina transakcije na niskom, pod kontrolom troškova - je pomogao da se ublaži ovaj problem na maloj skali. Dok Svift je obećao da će pomoći da prekograničnih plaćanja više transparentna sa GPI, nudi nikakvo olakšanje u pogledu troškova za klijente koji nemaju pristup naknade pregovora.

"Ogromna većina svetskih doznaka se ne radi preko banaka, ali gotovinskih transfera novca prodavnicama", rekao je Džordž Harrap, direktor Bitspark CoinDesk. "To neće uticati na to kako oni upravljaju svoje poslovanje ili transakcija."

Hong Kong, zasnovan na Bitspark je jedan od najvećih Bitcoin doznaka usluga služe Jugoistočna Azija, i uprkos nedostatku vuče, i dalje oseća da ima najbolju dugoročnu ruku, ako za posebnom tržištu.

"Troškovi će u svakom slučaju ostati isti kao i isplate doznaka kompanije serije, tako da - potencijalno - smanjenje žičanih naknada ne utiče na kompanije koje prenose $ 10m po prenosu i povući na ovom bilansu za mala područja rada", rekao je on, dodajući:

"Naknada žice na 10 miliona dolara je nebitno."

Problem koji se nastavlja

Zbog ove podele, kao što je danas, Svift IPE je malo verovatno da će uticati Bitcoin doznaka na značajan način.

Alan Safahi, direktor zipzap, koji je podigao $ 1.1m u 2014. Godini za finansiranje širenja gotovine na-Bitcoin službi kompanije, slaže.

"Zipzap koristi kombinaciju tradicionalnih (Svift) Bank šinama plaćanja i blockchain tehnologija da pronađu opciju najjeftinija i najefikasniji transfer. Svift IPE je prvenstveno za B2B plaćanja, tako da neće uticati na trenutnu poslovnu protok zipzap", rekao je on.

To, međutim, može da se menja jednom fazu tri GPI pokreće.

Dok Svift namerava proizvod za poboljšanje globalnog transakcija plaćanja snimanje za njene institucije članice, to je izvodljivo da GPI inspirisane inovacije mogu pojavljivati u drugim aplikacijama Fintech blockchain-omogućena.

Na primer, Svift je član HiperLedger projekta, čija tkanina projekat može formirati potporu za buduće prekogranične okvirima.

Međutim, kao što je Svift IPE ne nudi obradu u realnom vremenu, ali pruža u realnom vremenu pomirenje njenih stanja na računima "nostro", IPE ne bavi potrebne promene u prekogranična plaćanja - posebno, za kupce nebankarskih.

Kao Ripple navodi na svom Insight blogu, IPE je više pokušaja finansijskog giganta da ostane relevantan nego pravi napor ka modernizaciji.

Kompanija navodi:

"Svift je GPII se ne bavi zastarelom infrastrukturom koja čini realnom vremenu naselje stalni izazov. To samo čini manju prilagođavanje svojim trenutnim zahtevima naselja."

Slične vesti


Post Ripple

Bitcoin: Vruća tema na Plug and Plai Vinter Ekpu

Post Ripple

Ripple Eies Retreat nakon rekordne cene Highs

Post Ripple

Ek-Rugbi zvezda: pametni ugovori mogu spriječiti legalne sporove u sportu

Post Ripple

American Ekpress otvara prvi Blockchain koridor sa Ripple Tech

Post Ripple

10 stvari koje trebate znati o Ripple

Post Ripple

KSRP cena se smanjuje na 2,5 nedelje, a očima trguje

Post Ripple

Bullion Bitcoin za pokretanje Gold-Bitcoin Ekchange

Post Ripple

Andorran Digital Currenci Summit će ujediniti svetsku finansijsku elitu

Post Ripple

Može li se KSRP-ov Frenzied Rise objaviti budućem rastu?

Post Ripple

Kako MIT koristi Ripple da istisne istraživanje Blockchain Beiond Theori

Post Ripple

Bernanke na Ripple Eventu: Blockchain ima jasne prednosti u isplatama

Post Ripple

Upoznajte nemačkog barona koji misli da će Blockchain pobediti srednjoškolce