Upoznajte nemačkog barona koji misli da će Blockchain pobediti srednjoškolce | RS.democraziakmzero.org

Upoznajte nemačkog barona koji misli da će Blockchain pobediti srednjoškolce

Upoznajte nemačkog barona koji misli da će Blockchain pobediti srednjoškolce

Bivši šef oružanih snaga Nemačke sada pomaže da dovede blockchain tehnologiju za neke od najvećih svetskih finansijskih institucija.

Rani advisorto distribuira finansijska tehnologija firma Ripple, da ne pominjemo Bonafide nemački baron Karl-Teodor cu Gutenberg danas igra ključnu ulogu u omogućavanju teško fundedstartup da prave prodor u bankarskom sektoru. Ali, kao ko-osnivač konsultantske Spitzberg partnera, on postavlja bacio iza finansija.

Tokom svog vremena na oba Ministarstva odbrane i ministar ekonomije i tehnologije, Gutenberg izgradila široku mrežu globalnih političara, tehnologa i bankara.

Dugo rumoredto biti potencijalni candidateto zameni svog bivšeg šefa, nemačka kancelarka Angela Merkel, cu Gutenberg je prošlog meseca revealedekclusiveli da CoinDesk da je njegova firma je partnerstvo sa državom Delavare je blockchain inicijativu da pomogne donese Global Tech kohorta na maloj američkoj državi.

Sada, kaže da je njegova firma je preuzeo na "značajan deo" blockchain kompanija kao klijenti i učvršćuje te resurse da se fokusira na usaglašene pritiskom da bi tehnologiju u svetu.

U sedištu u Njujorku Spitzberg je, Gutenberg je objasnio kako je rad da se sprovode u Delavare, sa Ripple i sa drugim blockchain firmama, je deo većeg plana.

Gutenberg je rekao CoinDesk:

"Uvek kažem The Dreamers u Bitcoin zajednice i blockchain zajednice, ne očekujem da će se to desiti u jednom trenutku i svi prosvetljeni. To će biti trnovit proces."

Tražim disruptori

Gutenberg osnovao Nev Iork-bazirane Spitzerg Partneri u avgustu 2013. Godine kao reakcija na zahteve je rekao da je dobio od lidera u SAD tech sektora za savet na navigaciju komplikovane geopolitičke probleme.

Nakon puštanja studiju o vodećim uzrocima propalih firmi, on je sužen razloge za neadekvatan geopolitičkog i kros-kulturnog znanja, kao i nesposobnost da se pravilno shvati regulatornih implikacije oba.

"Ja sam bio zainteresovan u činjenici da su gori milijarde dolara [] u njihovom pokušaju da izbace strane u potpunosti razumeli nekoliko osnovnih elemenata", rekao je on.

Trenutno, Spitzerg se fokusira na prihode proizvodnih firmi u četiri glavna industrija - Internet of Things, veštačka inteligencija, velika analitiku podataka i blockchain - sa brzim rastom kohorti blockchain startup, iako je suosnivač nije dele tačan broj.

Gutenberg definiše svoju tipičnu klijenta kao kompanija koja bi mogla postati predmet bilo da je "žestoko je vodio političke debate, surovom kontra-reakcije stare industrije ili njihovom kombinacijom."

Dodao je on:

"A ima ih mnogo."

Prvi šljunak

Gutenberg prvo uhvatio blockchain grešku u 2012. Na konferenciji gde se sastao sa suosnivač San Francisko sa sedištem Ripple, Chris Larsen i njujorške osnivač i direktor Digitalni valuta Group, Barri Silbert.

Nakon razgovora sa dva, Gutenberg rekao da je njegov interes je podstaklo, uglavnom o ideji zajedničke knjige sa moći da pusti tvoto poslovati bez posrednika.

Kupio oko $ 30 u vrednosti od Bitcoin i počeo dijalog sa Larsen koji je kulminirao u julu 2014. Godine, kada je zvanično joinedRipple je Savetodavni odbor.

U to vreme, on je radio na nizu neobjavljenih tekstova o međunarodnim tokovima kapitala i istorije dopisnika bankarstva, i raspravljali o ulozi koju talasanje je criptocurrenci, KSRP, potencijalno mogao igrati u oslobađanju do uspavanu novac u bankama širom sveta.

Sa KSRP usred eksplozivne ciclethat rasta je video da postane druga po veličini criptocurrenci po tržišnoj kapom, Gutenberg i njegov tim su nastavili da rade iza scene da pomogne u izgradnji od Ripple je mrežu.

Nedavno, Ripple je dodao 10 novih finansijskih firmi na svojoj mreži, uključujući MUFG u Japanu, BBVA u Španiji i SEB u Švedskoj, i ima completeda pilota sa 47 svetskim bankama.

Iako Ripple je postavljen za starije finansijske tehnologije čvrsto Svift kvadrat u svojim znamenitostima, Gutenberg je rekao da je Ripple je tajna rasprostranjenog usvajanja je prepoznavanje kada se igraju lepo sa drugim platformama zastarelim.

"Mnogi od ovih igrača, iako oni sede na već trule instrumente ili strukture, biće na mestu, i na vlasti", rekao je on. "[Oni će biti] dramatično osnaženi političkim krugovima već duže vreme, a oni su još uvek veoma uticajan."

Global Vision

Da bi se pomoglo modernizaciji ove nasleđene sisteme, mada, Ripple će zahtevati više od spremnosti da igraju lepo sa bankama. Podrška vlade je od ključnog značaja.

Gutenberg naveo manjih država, kao što su Estonija i Singapuru, i jurisdikcija uključujući Zug regiona Švajcarske i Delavare, kao osnovnih razloga za ispitivanje vrste propisa koji bi jednog dana poduprijelo novu finansijsku infrastrukturu.

Konkretno, on je rekao da "šarm" povećanja otvorenosti Delavare da blockchain treba da posluži kao model za jurisdikcija širom sveta.

Nedavno, Delavare State senatori introduceda zakon kojim će se eksplicitno imenuje blockchain kao priznati tehnologije za podršku posedovanje i trgovinu korporativnih akcija.

"Zašto ne bismo prevede Delavare iskustvo na druge države ili grada u Nemačkoj?" Gutenberg pitao. "Zašto ne pokušamo da uradimo isto na Bliskom istoku? Zašto ne pokušamo da uradimo isto u Latinskoj Americi negde?"

Bivši ministar je dodao da je već imao razgovore sa svojim bivšim šefom, nemačke kancelarke Angele Merkel, u kojem je izraženo je "opšti" interes u tehnologiji.

"Pitanje je da li će biti usvojen svaki odeljenje, ili će biti samo dva ili tri odeljenja to rade?" rekao je.

Dok je rekao da tema o tome kako se blockchain se usvoji vlada dolazi do organski u susretima sa liderima širom sveta, Gutenberg tvrdio da je pritisak da bi blockchain u rasprostranjenog usvajanja će zahtevati više napor.

"Ljudi [treba da] dostavi iskustva iz ovih testa radi sa drugim vladama, starom industriji i nazad u blockchain industriji."

On je zaključio:

"To se ne dešava samo od sebe, a mi smo oduševljeni da bude na toj raskrsnici."

RippleDelavareSpitzberg Partneri

Slične vesti


Post Ripple

Ripple obećava da će zaključati 14 milijardi dolara u KSRP kriptokazu

Post Ripple

Lideri industrije bitkoina pokreću DATA, samoregulatorno tijelo

Post Ripple

Santander će proširiti aplikaciju Ripple-povered u 4 zemlje

Post Ripple

Annieong Bitcoin: Južna Koreja, Kanada i promena tržišta kripto

Post Ripple

U potrazi za nate? KSRP Cene raste i padaju usled događaja Ripple

Post Ripple

Andorran Digital Currenci Summit će ujediniti svetsku finansijsku elitu

Post Ripple

Ripple KSRP: Davanje treće-najveće kriptokutnosti drugog izgleda

Post Ripple

Bitcoin Opportuniti Corp ulaže 250 dolara u švedsku Ekchange Safello

Post Ripple

Ripple KSRP najgori hit do januara na tržištu

Post Ripple

Ripple čini Splash: cena KSRP-a gleda na Amek Nevs

Post Ripple

Sibos naglašava Sviftov komplikovani odnos sa Blockchainom

Post Ripple

Ripple dodaje 10 novih finansijskih firmi na mrežu Blockchain