Case for Ripple u doba Big Bank Blockchains | RS.democraziakmzero.org

Case for Ripple u doba Big Bank Blockchains

Case for Ripple u doba Big Bank Blockchains

S obzirom na svoju rano naglasak na distribuiranih knjigama u onome što je tada široko opisuje kao digitalna valute ekosistema, Ripple je dugo održala jedinstvenu tržišnu poziciju u industriji. U doba "blockchain", za pokretanje ostaje jedan od retkih se dvoume da opiše svoju ponudu kao "distribuira finansijske tehnologije".

Budući da je osnovan 2012. Godine, Ripplehas izazvalo evidenciju o uspehu sa velikim bankama, koje su videli Bitcoin i njegovi uglavnom anonimni transakcije validatori (rudari), kao potencijalne obaveze. Talasanje i njegova permissioned mreža, sa svoje strane, pojavio kao "bezbedan" alternativa za aktuelne firmi, onaj koji nije bio obojen sa visokim nivoima više negativnih štampi.

Pozitivna tržište momenat će pomoći pokretanje podigne $ 38.6m od investitora, uključujući Andresen Horovic, CME Group i Santander InnoVentures.

Majkl O'Loughlin, koji vodi blockchain razvoj na IT konsalting firmu i Ripple partnerCGI Group, rekao CoinDesk da on smatra da je pokretanje pomogao očistiti reputaciju tehnologija je u ključnom ranoj fazi.

"Ripple je bio tamo, od onoga što smatramo početak, do tačke u kojoj banke je postao svestan, a Ripple je viđen kao prijateljski", rekao je on.

Međutim, mogu postojati znaci da Ripple sada pate od slične promene u perspektivi, i da se može ispadanje korist u svojoj ciljnog tržišta kao razumevanje blockchain tehnologija napreduje u redovnom finansiranju.

Na kraju 2015. Godine, finansijski izvršioca počeo nastoji da izgradi privatne blockchain rešenja i konzorcijum modelsto dalje ispita tehnologiju iza talasanje ponudama. U tom procesu, neki veruju se podiže zabrinutost o Ripple ciljnog tržišta i da li će nastaviti da pronađe vrednost u Ripple konsenzusa knjizi.

Gartner, istraživanje potpredsednik Rej Valdez objasnio:

"Svakako da su oni rano pokretač u ovom talasu pokušavaju da preuzmu Bitcoin tehnologiju i da je prijatnije sa tradicionalnim finansijskim institucijama, i mislim da su bili uspešni u dobijanju neke Mindshare. Ali, sada ljudi pričaju o R3 i ne govori toliko o ripple. "

Ipak, postoje znaci Ripple je još od interesa za ovo tržište, čak i broj učesnika množi.

Tehnologija za pokretanje je sada koristi u dokazima koncepta (Pocs) sudi u Roial Bank of Canada, koji se Oslanjajući se na tehnologiju za doznake. Standard Chartered razvojna banka Singapore (DBS) takođe su počele da koriste Ripple je tehnologiju za trgovinu finansijskim aplikacijama.

Viši menadžer operacija na provajdera bankarske tehnologije rešenja, čak toliko daleko da očekuje da Ripple je na putu da se pojavi kao blockchain ekvivalent PaiPal, a kompanija uspe kao prvi blockchain alternativa svetskim motora naselja kao što su SVIFT je.

Prekogranična Push

Međutim, s obzirom da je Ripple nudi konsenzus protokol koji je kao široko prilagodljivo kao Bitcoin blockchain, za pokretanje ponekad borila da artikulišu i poboljšati svoje ciljeve.

"Banke poverenje Ripple", objasnio je CGI je O'Loughlin. "[Ali] je povratna informacija su dobili od banaka prestati da bude sve u svima."

Ove godine, Ripple je pokazala spremnost da daju prioritet dva napore The Interledger protokola (ILP), napor za pokretanje predvodi kao deo V3Cthat smatra da je koriste escrovs da se kreće vrednost između distribuiranih i ne distribuiraju knjigama; i The Ripple konsenzus knjiga, njena originalna permissioned mreža koja olakšava kretanje digitalne KSRP imovine.

U poslednje vreme, to je ova druga napor koji je video najviše napredak, sa Ripple naglašavajući kako i njegova knjiga i digitalnih sredstva se mogu koristiti u prekogranična plaćanja.

Ali, Ripple ne rade svoj konsenzus knjigu kao otvorenu mrežu, što znači da u izvesnoj meri, to ne mora da razmotri različite zainteresovane strane u svojoj strategiji. Ni u pitanju je ovo bila verovatno očiglednije nego u nastajanju narativa o KSRP, javno trguje znak koji služi za kretanje vrednosti na Ripple mreži.

Uprkos koracima koje Ripple da se distancira od sličnosti (i na promociji i danas), KSRP i Bitcoin (i druge digitalne valute) služe slične namene za svoje knjigama. Oba su trguje otvoreno na javnim tržištima i podležu špekulativnih hirovima trgovaca, (cena KSRP jednom pao 40% na jednom saopštenju).

Komplikuje stvari, Ripple And podružnica su kažnjeni u Maiof prošle godine zbog Bankarska tajna Act povrede u vezi sa prodajom KSRP.

Za vreme čak i izgledalo je kao da je kompanija je prešla od KSRP i algoritma Ripple konsenzus da se više fokusiraju na Interledger. Tokom nedavnog intervjua, međutim, Ripple direktor Kris Larsen odbacio ideju da je stav kompanije je evoluirala na sopstvenoj tehnologiji, ili što je još važnije, za investitore, na KSRP.

Larsen rekao CoinDesk:

"Mi smo mogli da urade bolji posao komunikacije koji KSRP je od suštinskog značaja za Internet vrednosti. U Connector Solutions, jednostavno on-rampama za banke, zatim KSRP i Ripple konsenzus knjige, ideš da sve vidi da je deo jednačine. "

Od tada, Larsen pratio kroz njegovu izjavu, oslobađajući izveštaj koji je smatrao da je upotreba KSRP kao deo Ripple integracije mogao spasiti institucionalnim korisnicima više novca.

Ova firma je objavio procene izjavljujući da, koristeći KSRP, banke bi uštedeli 42% u prekogranična plaćanja troškova, što je iznos koji je veći od 33% koji koriste Ripple bez KSRP bi sačuvali.

Ekosistem uticaj

Dok Ripple zarađuje novac za licenciranje tehnologije otvorenog koda i pomaže svojim klijentima integrišu svoja rešenja, za pokretanje se oslanjaju na brojnim trećih lica da upravlja svojim distribuiraju finansijsku mrežu, a ove stranke imaju više interes da KSRP biti korisna investicija.

Ripple ima dve vrste Gatevai usluga koji pomažu uspeti svoje tržište. To uključuje izdavanje kapije, da uvedu nove tokene na mrežu i privatnih centrala, koje služe kao način za korisnike mreže da kupuju i prodaju KSRP i trgovinu između valute.

Na primer, digitalni menjačnica provajder Bitstamp je takođe Ripple Gatevai znači korisnici mogu da kupe i prodaju KSRP između ostalih digitalnih valutama na servis.

Brazil-based Rippekis još jednu takvu provajder. Suosnivač Rafael Olaio priznao da Ripple mogao prebaciti podršku daleko od Ripple konsenzusa knjige i KSRP, poteza koji bi mogli eventualno povredi digitalni sredstva, "možda fatalno".

Međutim, Olaio smatra da kompanija nije pokazao spremnost da to učine.

"Umesto toga, oni su ponovo potvrđujući svoju podršku oslobađajući novi papir kvantifikovanje potvrde da KSRP može da smanji troškove isplate, i priprema programskog distribuciju KSRPs za one koji poveća likvidnost", rekao je on. "To je veoma fina ideja."

Olaio rekao CoinDesk da je pokretanje protokola Interledger početku "izrazila zabrinutost" s obzirom da nije koristio KSRP, ali da veruje da je tehnologija će podržati širi misiju za pokretanje je da omogući u realnom vremenu poravnanje.

"Spajanjem da Interledger, finansijske institucije koje su otporne na [digitalne imovine] su tehnološki i operativno bliže KSRP i na bilo koji protokol koji je 'Interledger-omogućena'", rekao je on.

Izjave Olaio je predložiti potez da se uvedu Interledger je sličan dobro primljena od strane drugih ključnih operatora na mreži.

Partneri prigrliti KSRP

Jedan od interesantnih odnosa u vezi sa KSRP do sada obradivog od Ripple je partnerstvo sa specijaliste prekograničnog plaćanja Earthport.

Kao što je profilisan u CoinDesk, Earthport sada nudi svoj pristup klijentima da Ripple tehnologiji kao deo svoje Distributed Ledger platni Hub. Partnerstvo nalazi Earthport služi kao servis dodatu vrednost za Ripple, upravljanje Ripple novčanike i odnose sa KSRP market mejkera, tako da klijenti mogu koristiti svoju tehnologiju za prekograničnu.

Earthport, na primer, posvećuje svoje napore za uspostavljanje odnosa sa KSRP trgovaca, tako da su valute vlada izdala klijenti su u potrazi za transfer u inostranstvo može da se kupi i brzo prodat na obe strane trgovine.

Larsen razgovarao na ovu korist Ripple, navodeći da je u svakom slučaju upotrebe distribuiranih knjigama za prekogranična plaćanja, takva razmena bi bilo potrebno.

"Trebaće više mostova, ako imaju samo da jednu stranu trgovine. To će biti efikasnije", rekao je on.

Earthport je materijali takođe postavljen KSRP kao "digitalne imovine" koji nije povezan sa Bitcoin ili druge "criptocurrencies". Larsen nastojao da prikaže ove opise kao semantičkih razlika, iako je rekao "digitalni sredstvo" se pojavljuje kao najpovoljniji termin kada opisuje korišćenje predmeta poslovno-to-business za tehnologiju.

"Criptocurrenci, virtuelna valuta, digitalni sredstva, na neki način je ista stvar, oni su stvar vrednosti koji nema podmiri", objasnio je Larsen.

Earthport nije jedini partner sada angažovan u poboljšanju Ripple je KSRP ponudu, međutim.

29. Februara, Ripple objavila je imao partneredvith Cripto Ustanove za pokretanje tržište za KSRP derivate kako bi se omogućilo "hedžing i spekulativno pozicioniranje u KSRP" i dalje razvijati robusnost tržišta KSRP.

Drugde, Ripple radi vithJapan je SBI Holdings u naporu da se spisku KSRP na azijskim online brokerskih kuća u nastojanju bolje olakša trgovanja aktivnost, a samim tim, performanse svog permissioned glavne knjige ponude.

Naglasak na diverzifikaciju

U tom svetlu, Ripple je nedavno pomeranja na tržištu može se posmatrati kao prefinjenost svoje prošlosti strategije, onaj koji, iako sužava svoje napore, je takođe utvrdio da je jasnije pod prismotrom tvrdnju o oblastima u kojima je veruje da može da pruži vrednost finansijske industrije.

Za neke partnera, pitanja Ripple je imala, kao što su Bankarska tajna Act povrede, čak pozitivno vidi među svojim finansijskim partnerima, sa CGI je O'Loughlin kaže da je procenjeni u redu je pokretanje više kredibiliteta među glavnim bankama.

Komentari ukazuju na to da, čak i Bitcoin zadržava stigme za korišćenje nevladine valuti u rad svog distribuira knjige, Ripple je bio u stanju da promeni način razmišljanja tržištu o KSRP.

Što se tiče kako će Ripple krenuti napred, Larsen, predložio bi banke verovatno nastaviti da koriste tehnologiju na različite načine, i da Ripple će nastojati da ohrabri sve upotrebe svojih raspoloživih ponude.

Larsen said:

"The Ripple konsenzus knjiga, koja omogućava KSRP, mi ne vidimo to kao uslov za sve koji žele da koriste, već kao faktor koji omogućava gde ima smisla. Mislimo gde se uklapa u je u oblasti tržišne odluka i premošćavanje jednu vrstu od vrednosti za drugu vrstu vrednosti. "

Napomena: CoinDesk je ćerka Digital valute grupe, koja ima vlasnički udeo u Ripple.

Slične vesti


Post Ripple

Korišćenje ili Špekulacija: Koja je cena vožnje od Ripple do All-Time Highs?

Post Ripple

Izveštaj pokazuje područja zabrinutosti u dizajnu protokola Ripple

Post Ripple

Ripple Rebound? KSRP cena Skoro 7 nedelje

Post Ripple

Kako Standard Chartered koristi Ripple za preispitivanje trgovinskih finansija

Post Ripple

Bitcoin u Headlines-u: Geminis Stellar Debut

Post Ripple

LakeBTC Ekchange omogućava korisnicima prebacivanje banaka sa Ripple-om

Post Ripple

Bullion Ekchange vraća Ripple u Fizički svet

Post Ripple

Ek-Rugbi zvezda: pametni ugovori mogu spriječiti legalne sporove u sportu

Post Ripple

Andorran Digital Currenci Summit će ujediniti svetsku finansijsku elitu

Post Ripple

Bitcoin Opportuniti Corp ulaže 250 dolara u švedsku Ekchange Safello

Post Ripple

Bernanke, Berners-Lee u Headline Ripple-ovu Sibos-Killer konferenciju

Post Ripple

KSRP cena se smanjuje na 2,5 nedelje, a očima trguje