Svift Blockchain Success postavlja pozornicu za Sibos | RS.democraziakmzero.org

Svift Blockchain Success postavlja pozornicu za Sibos

Svift Blockchain Success postavlja pozornicu za Sibos

Kada smatra možda najveći posrednik u opasnosti da budu poremećeni blockchain, Svift je zapaženo korak danas na putu da postane Disruptor.

Otkrila uoči njenog najvećeg godišnjeg događaja, SIBOS, platforma međubankarskom, zajedno sa još šest banaka, uključujući BNP Paribas, BNI Mellon i Vells Fargo, je smatra svoju perjanicu blockchain probnu uspeh kako sa tehničkog i poslovne perspektive. Prvi put objavio u januaru, dokaz-na-koncept testiran da li se kreće sredstva sačuvane u Nostro-Vostro računa za međunarodne transakcije na blockchain može da oslobodi ta sredstva za dalja ulaganja.

Ali, uprkos poc postizanje više ciljeva, Svift kaže da još uvek postoji dug put pre nego realizacije, pre svega jer su njeni članovi 11.000 neće imati koristi podjednako iz projekta

U razgovoru, Svift je šef R & D Damien Vanderveken je objasnio da su neke banke koje su uložili u tradicionalnim, Centralna rešenja za nostro-Vostro računa već doživljava povećanje efikasnosti, i kao takav ne može biti spremni da investiraju u rastvoru blockchain bazi.

Vanderveken rekao CoinDesk:

"PoC pokazala da može da ispuni zahteve Poslovni vrednost zavisi od stepena automatizacije učesnika.. Mi ćemo morati da se uverite za konačno rešenje da se brine o različitim nivoima investicija."

Kao rezultat toga, umesto jedna veličina odgovara svima rešenja, Vanderveken rekao je svaki Svift član će na kraju morati da analizira vrednosti koje nude blockchain i težak je protiv troškovima realizacije.

Prednosti blockchain 

Izgrađena kao deo globalnog plaćanja inovacije inicijativu Svift s (GPI) u okviru svoje novo otkrivene DLT peskom je PoC usesthe open source Hiperledger tkanina platforma za testiranje dva glavna aplikacije.

Prvi polovan pravi, anonimne proizvodni podaci iz svake od banaka da obezbede "vlasnik računa i računa servis kompletan prikaz svega nostro-Vostro računa da oni poseduju ili služe", rekao je Vanderveken.

Drugi simuliranih back-office procedure, koje su dale učesnicima čvor čiji je domaćin u oblaku za testiranje prednosti kreće sredstva iz više naloga na jednom distribuirane knjizi.

Ove dve aplikacije pod uslovom korisnici ne samo povećanje vidljivosti i pristup raspoloživim sredstvima, ali i pojednostavljen proces pomirenja, koji koristi ISO 20022 standard SVIFT je.

"Povratne informacije od svih je jednoglasno", rekao je Vanderveken. "Ono što smo izgradili u pogledu primene zapravo ne zadovoljava uslove."

Tehnička ograničenja

Dok je Nostro-Vostro blockchain PoC je smatra uspehom, Svift takođe primetio nekoliko ograničenja.

Posebno, Vanderveken rekao Svift je zabrinut zbog mogućnosti da bi kriptografska sigurnost da se hakovan sa kvantnih kompjutera. Tehnologija i dalje u poslovično petri posudu, misao je gurnuo Svift da se stvori "hibridni arhitekturu", gde su neke komponente transakcije koje se distribuiraju na blockchain, dok su drugi "upravlja neutralne treće strane."

Na vrhu liste za ovo drugo je identifikacija učesnika, ili kako Svift je opisano ranije ovog meseca u radu zajednički napisao BCG Financial, "univerzalno pouzdanog globalnog KIC registar."

Za preduzeća kao što Svift, koji rade u permissioned sistemima, ovo se smatra ključnim bezbednosna funkcija.

Vanderveken said:

"Ako želite da obezbedi poverljivost podataka, a ne želite da se oslone isključivo na šifrovanje - koji je sklon neuspeh na duži rok kao encription postaje hakovan od strane tehnologije napredak - potrebno je da imate rešenja gde podaci tada podeljeno. "

Svell za SIBOS?

Ova uspešna test Svift je blockchain poc je posebno značajan vodi do konferenciji SIBOS u Torontu, pošto finansijski službenik ima jaku konkurenciju sa distribuira knjiga pokretanje Ripple domaćin konkurentski manifestacija pod nazivom Super.

Dva puta tokom SIBOS, Svift će demo na poc pred živom publikom. Ali, dok su učesnici (oba događaja) obavljaju svoju analizu troškova i koristi blockchain, druga faza Svift je POC će već biti u toku.

Od septembra 27 finansijske institucije - uključujući ABN Amro, Deutsche Bank i JPMorgan Chase - su validaciju rezultate poc, a konačnu odluku očekuje do kraja godine.

Ali jedna stvar je sigurna, Vanderveken rekao Svift samo namerava da krene naprijed u implementaciji nove tehnologije ako njegovi članovi imaju koristi.

Rekao je:

"Moramo da vode računa o razlikama raznih banaka da se uverite takvo rešenje je uspešna."

Napomena: CoinDesk je ćerka Digital valute grupe, koja ima vlasnički udeo u Ripple. 

RippleSVIFTSibos

Slične vesti


Post Ripple

10 stvari koje trebate znati o Ripple

Post Ripple

Osnivač TechCruncha Arrington podiže $ 100 miliona KSRP Fonda

Post Ripple

KSRP cena se smanjuje na 2,5 nedelje, a očima trguje

Post Ripple

Bitcoin Opportuniti Corp ulaže 250 dolara u švedsku Ekchange Safello

Post Ripple

Annieong Bitcoin: Južna Koreja, Kanada i promena tržišta kripto

Post Ripple

Ripple KSRP najgori hit do januara na tržištu

Post Ripple

Ripple obećava da će zaključati 14 milijardi dolara u KSRP kriptokazu

Post Ripple

Ripple KSRP Token postavlja novu All-Time cijenu High

Post Ripple

Brock Pierces Blockchain Capital podiže Futher 7 miliona dolara

Post Ripple

Zašto je ovo pokrenuo deo svog poduhvata u KSRP-u

Post Ripple

Ripple čini Splash: cena KSRP-a gleda na Amek Nevs

Post Ripple

Unutar Zemljinog ponuđača da potisne banku prošlost Blockchain R & D