Stellar Netvork Fork poziva se na protuzakonski protokol | RS.democraziakmzero.org

Stellar Netvork Fork poziva se na protuzakonski protokol

Stellar Netvork Fork poziva se na protuzakonski protokol

Nedavno nenamerno knjiga viljuška u Stellar mreži dovelo do privremenog prekida svog transakcija sistema i širu debatu o integritetu Ripple konsenzusa protokola.

Debata je počela 5. Decembra, kada Zvezdani fondacija za razvoj (SDF) izvršni direktor Džojs Kim objavio blog postoutlining A Fork in the Stellar mreže koja je kompanija koja se pripisuje problema u Ripple konsenzusa protokola.

Oba Ripple Labsand Stellaruse protokol otvorenog koda da se obezbedi takmiči transakcija mreže koje omogućavaju fiat novac koji se šalje preko blockchain. Razvoj dovodi u pitanje održivost tehnologije obe kompanije nadaju da će uložiti žalbu na pojedince i preduzeća traže snažan način da smanji troškove prelaska novac, iako je incident prošle nedelje samo uticala na Stellar mrežu.

Jezgro pitanje koje je rezultiralo je bilo da li je moguće problema sa mrežom Stellar u Ripple je, kao, ili da li su pitanja koja proizilazi iz promena u kodu konsenzus protokola. Stellar sama je modifikovana fork Ripple, inicijative koju je predvodio Jed McCalebu nakon njegovog izlaska u 2013. Godini od Ripple Labs, koja je suosnivač.

Ne iznenađuje s obzirom na istoriju disputesbetveen organizacije, Ripple Labs je osporila zaključke Stellar tima u blogu odgovor postpenned od Ripple laboratorije tehnološki direktor Stefan Thomas. Tomas tvrdi da su problemi leže u zvezdanom je promena u protokolu konsenzus prije implementacije i rekao da The Ripple mreža nije iskusio te probleme u prošlosti.

Novi protokol je potrebno?

Prema prvim izveštaju Stellar je, mrežni čvorovi nisu uspeli da se dogovore o zajedničkom knjizi, u suštini stvara blizanac istoriju transakcija da je razvojni tim kasnije ispravljena u periodu od nekoliko sati. Ovaj proces je rezultirao gubitkom sredstava korisničkih parametara na najmanje jednoj razmeni koja nudi tržište za zvezdanu je token sredstava, stellars i brisanje transakcija koje su uključene na kraju izmenjenom lanca.

Ag McCaleb, koji je osnovao sada Mrtav Bitcoin ekchange Mt Gok, kasnije pušten tehničku procenu koji je ukazao na pitanje upornog stabilnosti u zvezdanu mreže.

McCaleb je napisao:

"Videli smo čvorovi pokazuju tendenciju da izađu iz sinhronizacije od najmanje septembra. Mreža će podeliti tri ili četiri načina, a onda na kraju vratiti zajedno, ali da će učiniti relativno brzo i bez gubitka. Prošle nedelje je viljuška je slučaj će se to desiti, ali knjizi nije mogao da se zajedno brzo. "

On je ponovio da The Ripple konsenzus protokol je kriv, što ukazuje na greške kojim čvorovima proveri transakcije na osnovu podataka iz manjeg bazena čvorova nego što je prvobitno planirano. McCaleb je dodao da je Zvezdani tim radi na tome da "se kod bezbedno".

Kao rezultat ovog incidenta, SDF će udvostručiti napore na protokol zamena konsenzusa koji predvodi David Mazieres na Stanford univerzitetu Secure Computing Group.

U međuvremenu, Zvezdani transakcija mreža će raditi na jednoj verifikaciju čvor, kako bi se izbegli slične probleme dok se razvija novi protokol.

Kritika se usredsređuje na bezbednost protokola

Konsenzus protocolforms osnov za koliko su transakcije utvrdi u oba Stellar i ripple mreža, sa čvorovi koji učestvuju dogovor o rundi transakcija koje su tada teško-kodirani u odgovarajućim knjigama tih mreža.

U Stellar početnu poruku na viljušku Kim je naveo da The Ripple protokol ima dva primarna pitanja: minimiziranje sigurnosti transakcija u korist aktivnosti sistema i integriteta čvora, a da je sposobnost algoritma konsenzusa da se postigne ispravnost.

Kim je napisao:

". Postojeći Ripple / Zvezdani algoritam konsenzus sprovodi na način koji favorizuje toleranciju grešaka i prestanak o bezbednosti To znači da prioritet knjiga zatvara i dostupnost preko svih stvari dogovora o tome šta je knjiga je -. Što otvara nekoliko potencijalnih scenarija rizika"

Kim je dodao da je istraživanje koje je sproveo Mazieres "došao do zaključka da je malo verovatno da bi bili sigurni pod svim okolnostima postojeći algoritam". Novi beli papir sadrži predlog konsenzusa protokol, kao i njegov broj se očekuje da će biti pušten u narednih nekoliko meseci, nastavila je.

Ripple Responds

Ripple laboratorije tehnički direktor Tomas napisao u replici kompanije da su neke od tvrdnji u zvezdanih blog postova su pogrešne ili netačne, pozivajući se na svoju Belu knjigu kao dovoljan dokaz da je njena konsenzus protokol je sigurno.

Napisao je:

"Mi nismo pregledali Stellar je modifikovanu verziju Ripple konsenzusa, ali što se tiče algoritam Ripple konsenzus, protokol obezbeđuje sigurnost i robusnost pod pretpostavkom da validatori su ispravno konfigurisani."

Tomas takođe osporio mehanizam kojim čvorova u mreži postigne konsenzus o transakciji rundi, i rekao da The Ripple tim očekuje razmatranje zaključke pripremio Mazieres.

Ripple glavni kriptograf Dejvid Švarc kasnije CoinDesk rekao u izjavi koju sistemi poput Ripple konsenzusa protokola "samo radi pouzdano kada je dovoljno veliki procenat validatora ili rudari rade ispravno".

"Na osnovu raspoloživih informacija, mi sumnjamo veliki procenat Stellar je validatora propale, što je izazvalo glavne knjige viljušku", rekao je on.

RippleStellar

Slične vesti


Post Ripple

Korišćenje ili Špekulacija: Koja je cena vožnje od Ripple do All-Time Highs?

Post Ripple

Blockchain Firms Ripple, R3 File Dueling Tužbe protiv Kripto ugovora

Post Ripple

Lideri industrije bitkoina pokreću DATA, samoregulatorno tijelo

Post Ripple

Chris Larsen: Ripple je HTTP za novac

Post Ripple

Digitalna valuta Global Banks Test Ripple-a u novom testiranju Blockchain-a

Post Ripple

DCG potpisuje IBM, MasterCard i više za napore za blokiranje preduzeća

Post Ripple

Federalna banka VP: Bitkainske pretnje Sredstva Banke se moraju prilagoditi ili umrijeti

Post Ripple

Bernanke, Berners-Lee u Headline Ripple-ovu Sibos-Killer konferenciju

Post Ripple

Plaćanje Firma CGI Najnovije Dodajte Ripple Tech na liniju proizvoda

Post Ripple

Dovnplaiing Digital Assets: Blockchain vlada na Ripples Svell događaju

Post Ripple

Santander će proširiti aplikaciju Ripple-povered u 4 zemlje

Post Ripple

Loša krv između Ripple i zvezdanog zraka u izveštaju Tell-All