Ripple predstavlja sistem sledeće generacije za konsenzus o digitalnoj transakciji | RS.democraziakmzero.org

Ripple predstavlja sistem sledeće generacije za konsenzus o digitalnoj transakciji

Ripple predstavlja sistem sledeće generacije za konsenzus o digitalnoj transakciji

Decentralizovani sistemi kao što su digitalne valute oslanjaju na konsenzusu. Ovo omogućava mrežu za složiti da su neki događaji - transakcije, u slučaju Bitcoin - su se desili.

Rudari su svakako potrebne za stvaranje novih bitcoins. Ipak, njihova uloga je daleko važnija potvrđuje da su bitcoins poslala sa jednog mesta na drugo, tako održava dogovorenom "istinu" u mreži. Ovo održava blok lanac pouzdan i, verovatno, podupire i njen opstanak.

Međutim, održavanje konsenzus u decentralizovanoj mreži nije jednostavno. Rizik od loših glumaca remeti transakcija ili izmišljate nove je stari problem i predmet mnogih rasprava i studija. Neki, međutim, tvrde da je veličina i mehanizama kompenzacije u Bitcoin mreže čine ovu mogućnost.

Nedavno objavljena beli paperfrom Ripple Labsekamines kako decentralizovana mehanizmi mogu sprečiti loše aktera u platnom sistemu lanca blok od stvaranja lažne transakcije. Algoritam Ripple Protokol Konsenzus (RPCA) koristi izborni sistem čvora utvrditi istinitost novih transakcija, dodajući ih kontinuiranom lancu zaključenih transakcija koje se smatraju apsolutno.

Dejvid Švarc, glavni kriptograf za Ripple, rekao CoinDesk da je RPCA je još jedan korak u dugom evoluciji digitalni novac i transakcijskih sistema.

Objasnio je:

"Satoši [su Nakamoto], sa Bitcoin, došao do prvog rešenje dvostrukom problemu potrošnje koja ne zahtevaju centralni organ. I to šema radi, a to dozvoljeno Bitcoin da bude tako fenomenalno uspešan. Ali, to je bio prvi takav šema, i verovatno neće biti najbolje što šema i tu će biti inovacija u toj oblasti. "

Švarc je predložio da sledeće generacije konsenzus mehanizmi, kao što su one uvedene od strane Ripple, guraju Bitcoin tvorca Satoshi Nakamoto rada još više.

Pronalaženje istine brže

Cilj je RPCA je da je moguće da globalno prekinuta mreža da se dogovore bez oslanjanja na dokaz-of-rada infrastrukture.

Svaki server u Ripple mreži ima zadatak glasanja o novom turom kandidata transakcija tokom ciklusa koji se dešavaju svakih nekoliko sekundi. Transakcije dogovoreni od strane mreže su potvrdili i napravio stalni kada je kolo zatvara.

Ovaj pristup je drugačiji od Bitcoin-ih, za koje se često potrebne nekoliko potvrde od rudarskog mreži pre bitcoins mogu da se koriste i ponovo potrošen. Sistemi Izborni node su korišćeni u drugim blok lanca aplikacija u prošlosti, uključujući i projekte kao što darkcointhat mik transakcije preko mreže master čvorova.

Verujući generale

Osnovni koncept - održavanje istine u mreži u kojoj je potencijal za prevare postoji - već je ranije već decenijama.

Prvo označen kao "vizantijski generali problem" u 1982. Studiji, problem čuvanja grupu povezanih ali posebnih delova poštenih je slično kao u vojsci napada gradski boluje od infiltracije špijuna. Jer su kuriri nosili poruke između generala ne može verovati, način mora se naći kako bi se osiguralo da informacije dolaze iz različitih delova za vojska je istina.

Kako se to odnosi na decentralizovana platnog sistema, kao što su Bitcoin i Ripple? U cilju održavanja mreže integritet, većina učesnika mora biti prihvaćena kao istinita. Treba neko ili grupa loših aktera preuzme kontrolu nad mrežom, imaju potencijal da ga poremete. U najmanju ruku, ovaj rizik preti sveukupnu legitimnost samog sistema.

Bitcoin rešava ovaj problem stvaranjem nagradu podsticaj, promovišući dobro ponašanje među učesnicima mreže. Primena podsticaja u procesu potvrđivanja transakcija čini rudari žele da doprinesu uspešnom - i javno - knjizi.

Pristup globalni novac

Kao što je objašnjeno Švarc, postojeća infrastruktura za slanje plaćanja širom sveta je previše opterećujući i skup za mnoge da iskoriste. Rezultat toga je da mnogi su zaključane iz pristupačne novca i prinuđeni da se oslanjaju na skupe usluge.

Pronalaženje načina da se brzo utvrdi istina za transakcije, onda bi omogućilo nove metode slanja novca u inostranstvo da se utvrdi. Dajući serveri mogućnost da uspostavi transakcija istinitost bez napornog memorijom-intenzivne kalkulacije, rekao je on, Ripple otvara vrata jeftinije puteve širom sveta pristup novca.

Švarc rekao CoinDesk:

"Mislim da svi u industriji zna da su međunarodne doznake slomljena, ne postoji dobar tehnički razlog zašto neko ne bi trebalo da imaju pristup veliko deviznih kurseva. To je samo način na koji sistem razvijen."

RippleRipple LabsDavid Švarc

Slične vesti


Post Ripple

Partnerstvo Ripple Labs donosi transakcije u realnom vremenu globalnom Hubu za plaćanja

Post Ripple

U potrazi za nate? KSRP Cene raste i padaju usled događaja Ripple

Post Ripple

Digitalna valuta Global Banks Test Ripple-a u novom testiranju Blockchain-a

Post Ripple

Ripple KSRP Token postavlja novu All-Time cijenu High

Post Ripple

Prokleta strategija: Post-Trade Pioneer Monica Singer ide u puno vrijeme Blockchain

Post Ripple

Bullion Ekchange vraća Ripple u Fizički svet

Post Ripple

Ripple Labs imenuje bivšeg zvaničnika američkog Stejt departmenta kao savjetnika

Post Ripple

Zašto Bitcoin doznake još uvijek uzgajaju Svift

Post Ripple

Ripple planira svoj softver otvorenim izvorima 26. septembra

Post Ripple

Ripple dodao 7 novih finansijskih institucija kao tehnološke partnere

Post Ripple

Andorran Digital Currenci Summit će ujediniti svetsku finansijsku elitu

Post Ripple

KSRP cena se smanjuje na 2,5 nedelje, a očima trguje