Ripple planira svoj softver otvorenim izvorima 26. septembra | RS.democraziakmzero.org

Ripple planira svoj softver otvorenim izvorima 26. septembra

Ripple planira svoj softver otvorenim izvorima 26. septembra

OpenCoin, kompanija iza Ripple platnom sistemu, je announcedthat treba konačno biti dostupna preko licencom otvorenog koda sledeće nedelje.

Ripple, koji karakteriše kako platnu mrežu i svoju talasanje valutu (KSRP), ranije ove godine počela circulatingsome od 100 milijardi unapred miniran talasa. Od tada, OpenCoin je privukla znatnog flakfrom zajednici za održavanje zatvorenu-source pristup sa Ripple.

Međutim, osnivači (koji su zadržali 20% od potpuno unapred miniran valuti za sebe) su dosledno rekao da planira da open source u nekom trenutku u budućnosti.

"Mi smo blizu da završim spisak pitanja koja smo želeli da imaju fiksne pred otvorenim poreklo", objasnio je OpenCoin tehnički direktor Štefan Tomas. "Ovo uključuje poboljšanja u viri kod tako da mreža može rukovati veći broj čvorova. Ako smo imali otvoreni kod, bez ovih promena, mi bismo verovatno pretrpeo značajne mreže zastoje."

Većina elementi Ripple su već dostupni pod licencom otvorenog koda, uključujući JavaScript klijenta, i sve ostale komponente. Ali kamen spoticanja je stvarna mreža čvor, koji upravlja serverima koji se koriste za Ripple prolazima.

To je ovaj softver, zvao rippled, koji će biti objavljen pod ono što je poznato kao dozvole ISC. Vritten bi Internet Sistems Consortium (ISC), kaže se da je slična licence pojednostavljeni BSD, i prihvatio je Free Softvare Foundation. Zainteresovane strane će biti u mogućnosti da preuzmete izvor iz MTK stranice na GitHub.

"OpenCoin doo je pogodan vozilo da butstrapuje ovu viziju, ali je mreža mora da na kraju stoji sama", rekao je Tomas. "Za to nam je potreban inženjerima koji mogu da nose na razvoj, mrežu validatora (gejtveji, trgovaca, trgovaca i drugih zainteresovanih strana), koji i dalje rade čvorova, i što je najvažnije, živu ekonomiju koja se koristi mrežu za obradu transakcija. "

Uzimajući Ripple sistema otvorenog koda u ovom trenutku ima dobar politički smisao za OpenCoin. Ona radi svoj prvi Developer Conference u Monei2020, u nastajanju plaćanja i finansijske usluge konferenciji u Las Vegasu 10. Oktobra Firma će biti opisuje unutrašnju organizaciju i rad Ripple, i radi demonstracije integracije sa trgovcima i kapija.

Ova integracija je možda jedan od najvećih komercijalnih izazova sa kojima se suočava Ripple u ovom trenutku, rekao je Džered Kenna Jona, direktor Tradehill, a Bitcoin i MTK zamenu za visoke neto vrednosti od pojedinaca, koji sada je off-line, zbog bankarskih problema.

"Otvori poreklo broj gradi poverenje kako u Ripple mreže i OpenCoin je upravljanje. Takođe pomaže razmene i usluge novac posao proceniti šta znači postati Ripple kapija", rekao je Kenna.

Trenutni Ripple gatevai uključuju SAD-baziran SnapSvap, Ripple Kinu i Ripplecn iz Kine, i Justcoin i Bitstampfrom Evropu.

Predstavljamo slika: Flickr-

Edit - 26-09-2013

Saopštenje open-source i Opencoin Inc menja ime u Ripple Labs Inc.
Github - rippled

OpencoinRippleOpen Izvor

Slične vesti


Post Ripple

Ripple KSRP Token postavlja novu All-Time cijenu High

Post Ripple

Profesorka Susan Athei izabrana za Ripple Board of Directors

Post Ripple

Ripple dodao 7 novih finansijskih institucija kao tehnološke partnere

Post Ripple

Partnerstvo Ripple Labs donosi transakcije u realnom vremenu globalnom Hubu za plaćanja

Post Ripple

Bill Gates: Bitcoin naglašava korisnost digitalnog novca

Post Ripple

10 stvari koje trebate znati o Ripple

Post Ripple

Ripple Labs Veliki plan za izgradnju globalnog protokola plaćanja

Post Ripple

47 banaka kompletni DLT Cloud Pilot sa Ripple Tech

Post Ripple

Lideri industrije bitkoina pokreću DATA, samoregulatorno tijelo

Post Ripple

Partner globalnih banaka da formira mrežu plaćanja blokova

Post Ripple

DCG potpisuje IBM, MasterCard i više za napore za blokiranje preduzeća

Post Ripple

Prokleta strategija: Post-Trade Pioneer Monica Singer ide u puno vrijeme Blockchain