Pogled iznad revizije Bitcoin | RS.democraziakmzero.org

Pogled iznad revizije Bitcoin

Pogled iznad revizije Bitcoin

Kasno jednog popodneva u martu Stefan Tomas ušao u gladak, cigle i-zraka vrh spratu kancelarije na Market Street San Francisko. Kancelarija, tipično za prostore u procvatu tehnologije koridoru grada, naseljen od strane zaposlenih Bitcoin ekchange Kraken.

Do trenutka kada je ušla, popodne sunce je umirala, a većina zaposlenih je ostalo. Samo kompanija direktor Džesi Pauel je bio tamo, sa jednim drugom zaposlenom.

Nakon obaveznih čestitke i opšte ćaskanje, Tomas sede Povell stolu, izbio je Ubuntu virtuelnu mašinu na glatkom, srebrnom Mac računaru, i mora da radi.

On je tu da dokaže da Krakena posedovao bitcoinsit tvrdi da ima.

Nakon paniku februarskog o događajima na Mt. Gok, kada sajt japanski sedištem u imao implodedspectacularli, uzimajući 850.000 bitcoins sa njim, i ostavljajući izbezumljena korisnicima za sobom, Pauel želeo da ubedi svoje korisnike da njegova razmena nije radila je frakcijsku rezervu.

On nije mogao dobro reviziju svoju kompaniju, iako, zbog čega je Tomas je tiho kucanje daleko na njegovom privremenom stolu.

Vredne veštine

Dakle, ko je Stefan Tomas, i zašto je on osoba Pauel zove?

Tomas je tehnički direktor u Ripple Labs, kompanija koja je stvorila svoju protokol plaćanja i ponosi transparentan javni knjizi transakcija.

On je učestvovao u Bitcoin od ranoj fazi, pošto je proizvedena sada poznati Šta je Bitcoinvideo, i isproban VeUseCoins - online vodič Bitcoin. On je takođe bio pokretačka snaga iza BitcoinJS, sprovođenje JavaScript protokola Bitcoin.

Ukratko, kada je u pitanju tehnologije koja predstavlja temelj Bitcoin, Tomas zna svoj posao.

"Stefan je lokalno, on je bio dostupan na kratkom roku, on je poverenje zajednice i jedan od retkih ljudi dovoljno kompetentni da izvrši reviziju", rekao je Pauel, dodavši:

"Bio nam je potreban neko ko bi mogao da kritike procesa, ukazuju na poboljšanje (što je i uradio, i mi smo usvojili), i razbiti nas ako smo pokušavali da zafrknu na njega."

Šta Krakena potrebno

Revizija uključena dva različita seta podataka.

Prvi je bio bilans bitcoins da Krakena održana u skladištu, u svojim javno vidljivim Bitcoin adrese.

Drugi je bio skup adresa koje čine svoje račune kupaca. Možete misliti na prvo kao svoje imovine, a drugi kao svoje obaveze, jer svaka Bitcoin održan u korisničkom nalogu je u suštini bio Bitcoin da bi razmena morati da vrati u nekom trenutku.

Kraken je tražio da dokaže da poseduje više bitcoins u skladištu nego kupci su imali na svojim računima, u kojem su učestvovali provera ukupne vrednosti svakog od tih skupova adrese.

Dakle, kako je Tomas to uradio?

Merkle drveće, lišće i koren

Osnova za reviziju Kraken je bio "Merkle drvo", što je sistem za poboljšanje integriteta zbirke podataka.

U bitcoin bloku lanca, Merkle drvo se koristi za skladištenje transakcija u određenom bloku. Njegova prednost je u tome što lako može da proizvede jednu hash (poznat kao Merkle korena), koji efikasno hashes sve transakcije u drvetu.

Male grupe transakcija se heširani zajedno, a onda su rezultati tih heševa su heširani zajedno opet. Ovo se nastavlja do konačnog hash proizvodi jedinstvenog Merkle koren. Ovaj koren se može koristiti da afirmiše sadržaja bilo koju adresu u drvetu.

Postoji Merkle drvo (i odgovarajući koren) i za obaveze (bilansa korisnik) i sredstva (Kraken novčanik) strane revizije.

Dokazivanje sredstava

Da bi se proizveo hash sredstava, Tomas je dao javne adrese celog Kraken novčanika. On je tada mogao da sadržaj tih adresa iz javnog Bitcoin blockchain.

Za prikupljanje i heš da podaci, on koristi alatku napisao Majkl Grønager, Kraken je COO, pod nazivom Criptoshi, koji je dizajniran da manipuliše različitim novčanika strukture.

Criptoshi koristi libcoin, biblioteku criptocurrenci na osnovu originalnog Satoshi klijenta koji su postali Bitcoin jezgro referenca proizvoda. Tomas opisuje Criptoshi kao "švajcarski nož za criptocurrenci."

Na strani aktive, Tomas mogao pretpostaviti da je Merkle drvo za Kraken sopstvene novčaniku uključeni svi adrese pod njenom kontrolom. Ne bi imalo smisla za razmena ne da ih uključe, ako ga je želeo da uključi celokupnu ravnotežu u svojoj analizi.

Dokazivanje obaveze

Međutim, stvari su složenije na strani pasive (u bitcoins održani u Kraken je adresa klijenata), iz dva razloga.

Prvo, nepošten razmena pokušava da obmane revizora možda želeti da isključi računa klijenata iz pasive drveta, jer svaki od ovih računa dodaje na iznos koji je razmena duguje u kovanicama.

Najlakši način da dokaže da nije to jednostavno da objavi sve bilansa i adrese na drvetu, zajedno sa Merkle koren.

Na taj način, svako može jednostavno dodati sadržaj tih adresa, i proverite da li je stanje odgovara da na heširanu drveta. Onda bi mogli hash taj isti drvo, i osigurati da njen Merkle koren uparen onu objavljenu kao deo revizije.

To je mesto gde je drugi izazov dolazi u Većina razmene ne želi sve te informacije su javnosti., Rekao je Tomas.

Objavljivanje stanja i adrese predstavlja potencijalni problem privatnost, a takođe može otkriti osetljive informacije o tome kako se snalazi svoje novčanike. Suma svih vaga je takođe konkurentan osetljive informacije.

"[Krakena je] pokušava da grešiti na strani oprezom i pokušati da ne objavljuju tu informaciju", objasnio je Tomas.

Umesto toga, Tomas proverio sumu bilansa privatno i svedočio da je bilo više sredstava nego obaveza. Kraken zatim sledi preporuka prvobitno proposedbi Bitcoin jezgro programera Gregori Makvell.

"Mnogi od ovih stvari je teško potvrditi ili dokazati"

Maksvel je savetovao razmene da objavi Merkle koren javno. Zatim, kada korisnik poveže, prikazati svoje stanje na računu u vreme revizije privatno njima, zajedno sa komadima drveta koji leže između njihove adrese i korena drveta.

U stvari, to daje korisniku granu drveta, omogućavajući im da dokažu da su najmanje uključeni u ovoj oblasti kada je heširani. Na ovaj način korisnik se uverio da je njihova adresa uključena u reviziju.

To je do korisnicima da radi test, provere da je njihova adresa je uključen u ukupnom hash, a više takvi testovi koji se javljaju iz različitih grana, veća je verovatnoća da će razmena uhvate ako se izostavlja bilo kakve adrese.

Da li to znači da je ravnoteža siguran? Nažalost ne.

Slabosti u procesu

"Sa svakom revizije, postoje prilično velike rupe koje se ne mogu pokriti", kaže Tomas, objašnjavajući.

"Ako razmena pozajmljuje Bitcoin za potrebe revizije, to je teško da shvatim. Ili razmena može da kupi neke bitcoins se sa svojim fiat gazdinstava."

Kraken ukazuje na druge nedostatke u procesu na posebnoj stranici, opisujući proces revizije. Prvo, razmena ne može da dokaže da su drugi nije nezakonito prisvojio svoje privatne ključeve, što znači da ne može da dokaže nedvosmisleno da ima ekskluzivni pristup bitcoins u svom novčaniku.

Drugo, revizor mora da bude tehnički sposoban i pouzdan, jer još uvijek postoje neke oblasti u procesu gde nepošten razmena mogla da ih dovesti u zabludu, ili za revizora dovodi u zabludu javnost, verovatno u saradnji sa razmene.

"Mnogi od ovih stvari je teško potvrditi ili dokazati", rekao je Tomas, dodajući:

"Ali, što se tiče revizija ide, to vam uverenje da je razmena vodi dobro, i svi napadi revizije imaju šansu da budu otkriveni."

U suštini, ova vrsta revizije je "bolje išta nego ništa", objasnio je Tomas, koji je potom obavlja drugu reviziju na sličan način za Bitcoin trgovinski platformi Bitfinek.

Ova vrsta revizije ne može biti vodonepropusni, ali je najbolje napor u okruženju se brzo menja, i razmene kao Kraken i Bitfinek su vodeći na putu u koji kupce uverava uzdrmana Mt. Gok afera.

Koliko bi trebalo da provere ide, mada, i šta još može da se uradi kako bi se osiguralo da se razmene pravilno radi?

Ispostavilo se da ima mnogo više da bi se uradi. U drugom delu ovog istraživanja (uskoro), mi ćemo o tim opcijama, a neki od razmene koji ih istražuju.

KrakenAuditsRipple laboratorije

Slične vesti


Post Ripple

Kako MIT koristi Ripple da istisne istraživanje Blockchain Beiond Theori

Post Ripple

Brock Pierces Blockchain Capital podiže Futher 7 miliona dolara

Post Ripple

FinCEN Fines Ripple Labs za kršenje zakona o tajnosti banaka

Post Ripple

Može li se KSRP-ov Frenzied Rise objaviti budućem rastu?

Post Ripple

Kako Standard Chartered koristi Ripple za preispitivanje trgovinskih finansija

Post Ripple

Ripple Eies Retreat nakon rekordne cene Highs

Post Ripple

Upoznajte nemačkog barona koji misli da će Blockchain pobediti srednjoškolce

Post Ripple

47 banaka kompletni DLT Cloud Pilot sa Ripple Tech

Post Ripple

Bitcoin: Vruća tema na Plug and Plai Vinter Ekpu

Post Ripple

LakeBTC Ekchange omogućava korisnicima prebacivanje banaka sa Ripple-om

Post Ripple

Stellar uvodi pravni spor sa Bitstamp-om, Ripple Labs-om i Jed McCaleb-om

Post Ripple

Ripple Creator donira $ 500k u KSRP za Chariti Research za inteligencijalnu inteligenciju