Loša krv između Ripple i zvezdanog zraka u izveštaju Tell-All | RS.democraziakmzero.org

Loša krv između Ripple i zvezdanog zraka u izveštaju Tell-All

Loša krv između Ripple i zvezdanog zraka u izveštaju Tell-All

Ažuriranje (17. Februar, 2015, 14:15 GMT): Ovaj članak je ažuriran sa novim kritika izveštaja Nev Iork Observer.

TheNev Jork Observerhas objavio blizu 15.000 reči priču koja ima detaljan pogled na navodne istorijske "zle krvi" između decentralizovanih plaćanje mreža startup Ripple Labs i zvezdanih, kao i uticaj tog odnosa o događajima u širem Bitcoin ekosistema.

"Međuljudskih Priča o Stellarand Ripple Labsis simbol previranja roiling celu industriju", članak, napisao Michael Craig, čita. "To je sve:. Seks, ogroman novac, prevara, genije, izdaja, međunarodne spletke i vlade racije"

Od posebnog značaja su glavni učesnici Priča je Džed McCaleb, osnivač sada Mrtav Bitcoin ekchange Mt Gok, Ripple Labs i Stellar, a Zvezdani izvršni direktor Džojs Kim koji nose glavni teret zubaca članka.

U Observerreports da McCaleb je i Kim su dugo imali lični odnos koji komplikovanu McCaleb je odnos sa drugim visokim rukovodiocima i članovima odbora u Ripple Labs, i na kraju dovesti McCaleb da napuste tu kompaniju i naći takmičara Stellar.

Takođe uključena u izveštaju su tvrdnje koje su pogodile kuće daleko izvan preduzeća sebe, jer ukazuje na sukob na dve kompanije je imala implikacije za mobilno plaćanje pokretanja Stripe i bankarskog giganta Vells Fargo, između ostalih.

Vells Fargo Bitcoin jedinica kolaps

Od svih detalja uključenih u izveštaju, međutim, niko verovatno ima veći značaj nego otkrićem da je američki bankarski gigant Vells Fargo je okupio radnu snagu kompromitujuci 20 svojih "direktorima i savetnicima", koji je u cilju pronalaženja načina da bi mogla da postane prva banka da prihvate criptocurrenci.

U izveštaju se tvrdi da zbog kombinacije Mt Gok kolapsa, zatvaranje Silk Road i lični rekord staze McCaleb-a, jedinica je rasformirana 2014. Godine.

"Moglo i očekivati, Vels ima hladne noge", piše Kreg. "U banci, kripto pomračenje je toliko ozbiljna da ne produži samo da zatvaraju račune koji ocarinjenu sredstva za kripto preduzeća, ali operativni računi čak i one kompanija. Su zatvorena."

Ovo uključuje račun držao Ripple Labs, čiji direktor Kris Larsen navodi list, imao je odnos više od 20 godina kod banke pre donošenja odluke.

"Problem je vaša veza sa g McCalebu", rečeno Larsen navodi se u izveštaju. "Momak osnovao mt Gok co. Moraš da tog momka napolje ili ćemo vas neće banci."

U to vreme, McCaleb je bilo više sa kompanijom, ali se u izveštaju ukazuje čak i njegovo udruženje kao član upravnog odbora je "dovoljno da Vels Fargo uzbudljivih" i krene napred sa rasturanjem njene novonastale criptocurrenci inicijativu.

Turbulentnim vremenima u Ripple

Obraćajući se Observer, Krakena CEO i Ripple laboratorije investitor Džesi Povellindicated da je prvi uveo McCaleb i Kim i da, pre nego što dug, Ripple je kupio kompaniju Kim SimpleHoneiand je doveo u tim.

Observerdescribed njenog mandata kao onaj koji nije bio samo kamenita, ali je videla pokušava da igra joj značaj i da je od McCaleb. Na kraju, u izveštaju tvrdi da Larsen treba da interveniše.

"Kris je seo i bio je kao," Joice si direktor. To će biti teško uklapam. Očigledno si izveštavanje mene. Dve kulture dolaze zajedno je uvek teško stvar. Hajde da pričamo o svemu pre nego što radimo to samo da se uverite da je sve dobro. " I Džojs samo naravno ne bi cuo za njega ", rekao je insajder.

Kim je navodno kao da ima ulogu "Ioko Ono" u kompaniji, prema onima koji su govorili u izveštaju.

"Ovo je Jed stvar, kad si u privatnom razgovoru sa njim odjednom Joice je CC'd na ovom privatnom razgovoru, čak i kada je razgovor uključuje osobu govoreći," Ja ne želim da podelim ovo sa Džojs. " Dakle, ne samo da je zanemari taj zahtev, ali on je pustio znate da zna da je ne vole ", rekao je jedan izvor.

Kim mandat trajao samo šest nedelja. McCaleb je, u izveštaju tvrdi, uskoro "izgubio interesovanje" u projektu.

Traka dogovor zgnječen

Krajnji rezultat je usledio previranja je da je dogovor koji bi videla Ripple Labs kupljene od Stripe za $ 13 miliona u gotovini nije došao da prođe. TheObserverindicated nije bio u stanju da otkrije tačan razlog za propasti dogovor.

Ipak, jedna sporna tačka, međutim, bio je da se većina vođstva tima u Ripple Labs održati značajne posede svog altcoin, KSRP. McCaleb je i Larsen na primer, obe u vlasništvu 9BN KSRP, faktor koji obeshrabrila mnoge na širem tržištu Bitcoin od poverenja kompaniju.

U to vreme, Pauel je takođe nastojao da interveniše da popravi ono što je opisao kao tekuće PR problem kompanije.

Svi problemi su došli zajedno, navodi se u izveštaju, na sastanku u kojem McCaleb je pokušao da Larsen ukloniti iz društva iz razloga nije otkriven.

Larsen zadržao svoju ulogu, međutim, po 5-1 glasa, sa McCaleb je pružanje glas neslaganja.

"Svaki čovek je molio Jed ne da nas izabrati između njega i Chrisa," rekao je Rodžer ver, A VC investitor u Ripple Labs. "Na kraju, glasanje je jednoglasno da Kris treba da ostane. Jedina osoba koja se ne slažu je Džed."

Napadi na Zvezdani

McCaleb je da pređemo na pronađeni Stellar, uzimajući investicije $ 3m od Stripe, iako članku pitanja priroda odnosa između kompanija.

Na primer, Stellar bivši šef zajednice rekao je publikaciju da su dve kompanije su sasvim blizu, sa sve Zvezdani ne moraju da prolaze kroz Stripe.

Ipak, odnos Stripe so Vells Fargo, izveštaj je predložio, stavio ograničenja o tome kako blizu dve kompanije javno da se pojavi.

U izveštaju se navodi one bliske suosnivač Patrik Collison kako ga opisuje kao privatno odbacuje banaka, dok naglašavajući oslanjanje uplate kompanija San Francisko sa sedištem u ima na institucije kao što je Vells Fargo.

Članak je na pitanje Stellar je oznaka kao neprofitna, tvrdeći da poreski stručnjaci veruju ova tvrdnja neće držati pod nadzorom regulatornog.

"Kada se IRS komada zajedno kako Zvezdani koristi McCaleb je, Patrik Kolison i bilo koji drugi insajderi primaju strs ili ugoje u početnoj raspodeli, verovatno će naći poduhvat u suprotnosti sa dobrotvorne svrhe za 501 (c) (3) izuzeće," stoji u izvještaju.

Tačnost članka pitanje

Nakon objavljivanja članka, CoinDesk posegnuo za uključenih strana za njihovo preuzimaju izveštaja i njenih implikacija.

Možda ne iznenađuje, McCaleb je ukazao da je članak nije uspeo da uhvati činjenice priče.

"S obzirom na ogromna količina nepreciznosti i insinuacije u članku, ne vredi Komentarišući pristrasnost u članku je tako očigledno., Niko ne može uzeti ozbiljno", rekao je on.

Još jedan pritužba podneta Frank, Rimerman + Co TOO, koji tvrdi citate iz intervjua sa reprezentativnim Lisa Henderson je izvučeno iz konteksta.

"Duboko smo zabrinuti komentari opšte prirode su navedene bez odgovarajućeg konteksta, stvarajući utisak da je gospođa Las Vegas je imao pristup relevantnim dokumentima ili je bio u poziciji da sudim Zvezdani da određene transakcije ili poslovni model kada to nije slučaj," rekao je agencija.

Dodatne kritika usmerena na prikazivanju u članka o Kim, sa suosnivač Freestile Josh Felser težine u svojim iskustvom kao i njen kolega i zapošljavanje menadžera.

"[Kim] radio u Freestile duže od šest meseci i ode na odličnim uslovima. Ova informacija je veoma lako proveriti, jer je ona upoznala sa stotinama preduzetnika u tom periodu", rekao je on.

VK investitor Džeremi Liju, generalni direktor Lightspeed Venture Partners, je izjavio da ima "ne seća" od komentara je dao u vezi Kim u članku.

CoinDesk posegnuo za Kim i Ripple Labs za komentar, ali nije dobio odmah odgovor.

Correction (11:18 6. Februar 2015): Ovaj članak je prethodno pokazuje da Stripe bio 501 (c) (3) non-profit. U stvari, Zvezdani je neprofitni. Greška je sada ispravljena.

Slične vesti


Post Ripple

Digitalna valuta Global Banks Test Ripple-a u novom testiranju Blockchain-a

Post Ripple

FinCEN Fines Ripple Labs za kršenje zakona o tajnosti banaka

Post Ripple

Annieong Bitcoin: Južna Koreja, Kanada i promena tržišta kripto

Post Ripple

Kada vlada guši na vrata

Post Ripple

Zašto se CGI udvostručio na tehniku distribuirane knjige Ripplea?

Post Ripple

Federal Reserve Bank VP: Mi smo protokol samo kao Bitcoin

Post Ripple

Bitcoin Opportuniti Corp ulaže 250 dolara u švedsku Ekchange Safello

Post Ripple

Unutar Zemljinog ponuđača da potisne banku prošlost Blockchain R & D

Post Ripple

Ripple Eies Retreat nakon rekordne cene Highs

Post Ripple

100 milijardi kontroverzi: KSRP Surge pokreće teška pitanja za Ripple

Post Ripple

Izveštaj pokazuje područja zabrinutosti u dizajnu protokola Ripple

Post Ripple

Ripple KSRP Token postavlja novu All-Time cijenu High