Kako Standard Chartered koristi Ripple za preispitivanje trgovinskih finansija | RS.democraziakmzero.org

Kako Standard Chartered koristi Ripple za preispitivanje trgovinskih finansija

Kako Standard Chartered koristi Ripple za preispitivanje trgovinskih finansija

Kako se prašina slegne oko stalni tok pozitivne blockchain baz velikih banaka, konsenzus o slučajevima upotrebe da glavne institucije veruju da tehnologija može da se primeni na počinje da se pojavljuje.

Jedan od često najavio slučajeva upotrebe je međunarodnu trgovinu, sa institucijama koji su predstavili spremnost da podrži napore vezane za snabdevanje lanac, koristeći tehnologiju da obezbedi lanac pritvora za fizičke robe, kao i trgovine finansija - proces kojim kretanje tih dobara finansira kao deo procesa isporuke.

Do sada, HP je otvoreno toutedthe upotrebu u lancu snabdevanja slučaj, dok blockchain pokretanje talas radi sa Barclaison suđenje koje će naći veliki UK banku da eksperimentiše sa digitalizacije procesa olovke i papir lanca snabdevanja.

Prvi je otkrio u decembru, Standardni ovlašćenih nedavno announcedit radi sa Razvojnom bankom Singapura (DBS) u borbi protiv trgovine finansiranja. Sada, dve kompanije pokušavaju da prošire svoj rad uključiti Infocomm Development Authoriti of Singapore (IDA), vlade IT i komunikacije ruku, i druge banke.

Gautam Jain Standard Chartered globalni šef digitalizacije, pristupa klijenta i razvoj proizvoda, ukazao da je dokaz-o-koncepta (PoC) kreće napred i da su banke rade ka "punom komercijalizacije" proizvoda.

Jain rekao CoinDesk:

"Počevši od Singapura, planiramo da pozovemo više banaka da nam se pridruže i proceni ove tehnologije za širok komercijalizaciju i samim tim poboljšati, kao zajedničko tijelo, Singapur je položaj kao globalnog trgovačkog centra."

Ipak Jain upozorio da visoka očekivanja, ukazujući da je sama banka nema posebnu strategiju blockchain tehnologije, sama po sebi.

Umesto Jain rekao, Standardni ovlašćenih vievs tehnologiju kao sredstvo za dalje svoje trgovine finansijske usluge, kao i da odgovori na zahteve kupaca koji žele poboljšanja ovih ponuda.

"Mi i dalje inovacije i razvoj rešenja za rešavanje stvarnom svetu pitanja, i što je još važnije, da doprinese ukupnom digitalizacije trgovini i finansijama", rekao je Jain.

Jain nagovestio, ali nije potvrdio, da je Standard Chartered se radi na dodatnim ispitivanjima, kao deo napora da se "inovira i digitalizuju" svoje operacije. Međutim, on je predložio da ovaj projekat je onaj na kome je radio najviše intenzivno.

Uklanjanje viškova

Kao i drugi blockchain industrije startup Jain rekao je Standard Chartered i DBS se fokusiraju svoje napore na poboljšanju otpremnice (BLS) - isprava izdatih od strane prevoznika koji definišu ono što je sadržano u određenom pošiljci, a zatim preneti naslov sa tom robom na primaoca.

Izdavanja Jain ukazao je da je danas, uobičajeno je da stranke finansiraju isti BL više od jednom, što znači kupci su u mogućnosti da dobiju sredstva od više banaka za iste fakture.

"Trenutno, je sposobnost banke da otkriju duple finansiranje istog skupa faktura ili BL je ograničen na svojoj bazi podataka", objasnio je on. "Banke mogu detektovati samo ako se ista faktura je finansiran od strane sami u propisanom roku, ali nisu u stanju da to uradi ako se ista faktura je finansiran od strane druge banke."

Jain je rekla da ne postoji zajednički način da banke razmenjuju informacije o detaljima faktura, kao poverljivost je briga za uključenih strana.

Ovde, međutim, Standardni ovlašćenih i DBS su u cilju primjene distribuirane knjige u nastojanju da olakša provere da sprečavaju duplog finansiranja.

Jain said:

"Izazov mi je bio," Da li mi imamo razmenu informacija iniciran od strane zainteresovanih strana, uz očuvanje komercijalnog tajnost samog osnovnog trgovini? ' "

Ripple pogon

Dok velike globalne banke povećavaju Posljednji na 'blockchain ", bilo je manje jasno šta specifična tehnologija ove institucije su mislili kada oni koriste termin.

Do danas, velike finansijske institucije su uglavnom eksperimentiše sa tehnologijom u podešavanjima konzorcijuma iza zatvorenih vrata, pa čak i kada su se saopštenja, često je naglasak na korišćenju caserather od osnovnog tehnologije omogućavaju rad suđenje.

Međutim, izgleda da raste priznanje među velikim finansijskim firmama da distribuira knjiga tehnologija nudi Ripple dobija žalbu, sa Standard Chartered otkriva da se koristi kako za pokretanje je tehnologije i njegove konsultantske usluge.

"Iako možemo da poseduje interne eksperte, otvoreni smo za usklađivanje sposobnosti industrijskih stručnjaka i učeći iz svog iskustva", rekao je Jain.

Takođe, učestvovao je globalna informacione tehnologije firma CDI grupa, koja je najavila partnerskih odnosa Ripple u oktobru 2015.

Vijest sledi saopštenje prošlog četvrtka iz Roial Bank of Canada, koji unveiledit je trialing Ripple tehnologiju za doznake uz pomoć "velike četvorke 'profesionalne usluge firmi Deloitte.

Uštede

Jain je takođe uveren da primeni blockchain tehnologiju za finansiranje trgovine, moglo bi značajne nagrade.

Na kraju krajeva Jain je rekao da je POC, ako se primeni, može da obezbedi uštedu smanjenjem rizika korisničku prevare i gubitka, ali on vidi i druge potencijalno korisne uticaje kao dobro.

"Manje opipljivi Uštede bi poboljaane vreme obrta i povećanje produktivnosti od unapređeni i automatizovanog procesa verifikacije", rekao je on.

Ipak Jain izrazio uverenje da će projekat treba da otvoren pristup, kao veći svoje mreže, to je veća vidljivost svih učesnika u potencijalne prevare.

Jain zaključio:

"Što više banaka da nam se pridruže, bolje ćemo dobiti u zaštiti industriji."

Slične vesti


Post Ripple

Bernanke, Berners-Lee u Headline Ripple-ovu Sibos-Killer konferenciju

Post Ripple

Bullion Bitcoin za pokretanje Gold-Bitcoin Ekchange

Post Ripple

Ripple dodao 7 novih finansijskih institucija kao tehnološke partnere

Post Ripple

KSRP cena se smanjuje na 2,5 nedelje, a očima trguje

Post Ripple

Svift Blockchain Success postavlja pozornicu za Sibos

Post Ripple

Nazad na $ 1: Ripple KSRP se povlači na tržište

Post Ripple

Zašto je ovo pokrenuo deo svog poduhvata u KSRP-u

Post Ripple

Veb Creator Tim Berners-Lee: Builders Blockchain treba da se čuvaju zloupotrebom

Post Ripple

Bitcoin Opportuniti Corp ulaže 250 dolara u švedsku Ekchange Safello

Post Ripple

Bitcoin: Vruća tema na Plug and Plai Vinter Ekpu

Post Ripple

Kada vlada guši na vrata

Post Ripple

Bernanke na Ripple Eventu: Blockchain ima jasne prednosti u isplatama