Izveštaj pokazuje područja zabrinutosti u dizajnu protokola Ripple | RS.democraziakmzero.org

Izveštaj pokazuje područja zabrinutosti u dizajnu protokola Ripple

Izveštaj pokazuje područja zabrinutosti u dizajnu protokola Ripple

U izveštaju je naručila tajanstven distribuira knjiga Consulting Group R3CEV i autor Bitcoin programera Peter Todd je pokrenuo pitanja o sposobnosti Ripple protokola služiti za potrebe globalnih finansijskih institucija u svom sadašnjem iteraciji.

U izveštaju, R3CEVresearcher Džo Vibor tvrdi da je namera napora je da se obezbedi jasnoća finansijskim institucijama kao što su sprovodi dužnu pažnju kompanija i rešenja u povoju industriji.

Iako kritičan prema nekim aspektima pristupa kompanije Lang konačno našli da se problemi identifikovani u algoritmu konsenzusa Ripple a nisu jedinstveni u svom protokola, pisanja:

"Kada se uzme u celini, rizici i indirektni podsticaji se navode u ovom i pratilac papir ima potencijal za pozicioniranje Ripple Labs kao novi pouzdanom trećom stranom u okviru globalnog plaćanja pejzaž."

Tekst izveštaja ukazuje na to da će i ostali ocjene uskoro slede, sve sa namerom da obezbedi duboka skok pogledati u tehnološkim mogućnostima najpoznatijih blockchains i knjigama u industriji.

R3CEV tim predvodi bivši Vall Street stručnjak za finansijska tržišta i upravljanje partner David Rateru, a grupa ima Perkins Coie viša savetnica Jacob Farber, otvoreno Senf semena glavni arhitekta Patrick Deegan i Bitcoin industrije kritičara i učenjak Tim Svanson kao savetnici.

Oblasti interesovanja

Iako to uključuje pohvale za Ripple Labs, pratilac izveštaj da R3 istraživanja Todd identifikovali brojne "oblastima od interesa" za velike finansijske institucije u pogledu tehnologije otvorenog koda koje nudi kompanije.

Konkretno R3 je istakao svoje uverenje da ako više od 20% od mrežnih čvorova Ripple-a ne slaže, knjiga u sistema bi efikasno viljuška. Ovo pitanje, navodi se u izveštaju, da se komplikuje na skali zbog potrebama različitih poravnanje finansijskih institucija potencijalno žele da koriste svoje plaćanje mrežu.

Možda najviše uznemirava s obzirom na decentralizaciju prirodu tehnologije R3 zaključio Ripple ne bi verovatno rezultat u svim značajnim promenama u trenutno centralizovanog modela naselja.

"Visoko centralizovani model koji The Ripple Mreža podstiče ne otkloni bilo kakvu potrebu za pouzdanom treće strane, već stvara novu vrstu trećeg lica", stoji u izvještaju.

Je R3 je sugerisao i da upotreba kriptografskih tokena (KSRP) od algoritma konsenzus praktično stvara "incentive krivljenje" da ga stavlja u suprotnosti sa čvorovima deluju na Ripple mreži.

"Ripple još uvek drži većinu KSRP, a to je u njihovu korist za njegova vrednost da se poveća", navodi se nastavlja. "Ripple opravdava KSRP kao" anti-spam mehanizam "da odvrati transakcija. Međutim, kako je obim transakcija povećava rad servera, brzina transakcija je usporen, dok su troškovi transakcije i iznos potrebnih KSRP nastavlja da raste."

Ripple originalni osnivač Jed McCaleb je, je posebno bio uključen u velikom broju visokog profila borbe u njegovoj sposobnosti da proda KSRP građe.

Dalje R3 je predložio da Ripple nedostaje "jasno definisan validator podsticaj" da bi ohrabrio broj čvorova u mreži nadgleda transakcije. Na kraju krajeva, u izveštaju dodaje, finansijske institucije bi trebalo da teži ove prednosti i nedostatke kada žele da iskoriste rešenja kompanije.

Todd analizira Ripple

U svojoj analizi 16-page, Tod počinje objašnjenjem ukupnu arhitekturu Ripple, pružajući pregled kako je evoluirao od svog prvobitnog koncepta pokušaja da snimi odnosa duga prema globalnoj knjizi transakcija i stanja računa.

Nakon objašnjenja arhitekturu MTK je knjige, Tod uranja u listu otvorenih pitanja koja ostaju u vezi sa pristupom kompanije na mrežu konsenzus.

Konkretno, on tvrdi da nije jasno kako salda računa na Ripple mreži može da bude negativan, da li podržava jedinstvenu potvrdu plaćanja (SPV) ili ako postoji mogućnost da se Shard The Ripple blockchain tako da postaje niz nezavisnih, još interoperabilnih blockchains, atribut tvrdio bi bilo korisno za skalabilnost Protokola je.

Embedded širom su uvide u to kako Ripple razlikuje od Bitcoin blockchain, njene distribuira plaćanja mreže, kao što je način na koji mreža zahteva promene u bazu kodova za tehnologiju koja može da se realizuje preko softvera na drugom mestu.

"Na primer, dok je na Bitcoin sprovođenja multisig je bilo moguće bez modifikacija na protokola u Ripple nedostatak savetodavnih mogućnosti poput skripti zahtevaju promenu konsenzusa kritične", piše Todd.

Tod zaključuje da blockchain tehnologija podupire Ripple je "relativno nezanimljiva", ali da je trenutno nejasno da li je pravilno usklađivanje podsticaja za mrežu da dođe do globalnog konsenzusa o aktivnostima koje se sprovode na knjizi.

"Ključno pitanje koje treba da se odgovori u budućem radu ako su ciljevi Ripple sistema treba globalni konsenzus na sve? Ako globalni konsenzus može da se izbegne, ili bar njegova upotreba sveden na minimum, mnoga od ovih pitanja može nestati", dodaje on.

Attack scenarija

Tod pored šetnje čitaoce kroz niz teorijskih napada koji bi se odvijaju protiv Ripple protokola, razmatra svoje procene troškova, obima, trajanja i verovatnoće scenarija.

One razmatrane uključuju rizik od "konsenzusa podele", pri čemu Ripple nije u stanju da obradi transakcija ili viljuška se kreira koji omogućava napadaču da izvrši nevažeće transakcije. Todd projekti koji Ripple može opstati konsenzus podelu koja je ili zlonameran ili slučajno "prilično brzo", zbog sposobnosti Bitcoin mreže prevazilaženja scenario u 2013. Godine.

"Transakcija poplava" je takođe raspravlja, ali Tod detalje o tome kako koristiti The Ripple protokola o rodnoj token, KSRP, može da odvrati takve napore. Svaki napadač želi da poplavi mrežu bi trebalo da kupite KSRP da izvrši transakcije, povećavajući troškove u kratkom roku.

Možda je najočigledniji, Todd je pisanje zaključuje, je šteta koja može da se uradi zbog "softvera backdoor", jer je smatra da je Ripple "ne obezbijedi siguran način za preuzimanje bilo kog njihovog softvera".

"Ovo je ozbiljan propust koji je doveo do značajnih novčanih gubitaka u prošlosti. Ripple laboratorije bi trebalo da sledi industrija najbolje prakse potpisivanjem git obavezuje i oznake, kao i PGP potpisivanje svojih Ubuntu pakete", dodao je Tod.

Tod završava naglašavajući potencijalne realnog sveta implikacije ovih napada u složenoj scenariju koji uključuje spor između ruske vlade i Shell Oil, predviđanje kako ove stranke mogu pokušati da ostvare svoje ciljeve kroz prinudu na mreži.

Reakcija

Reakcija papira, objavljenom u subotu, do sada je pokorena, uz neke kritike se izrazio na KSRP Talk, forum zajednice posvećen Ripple protokolu.

Dok su podignute zabrinutost, međutim, izveštaj je pregledan od strane nekih saradnika kao "prvi ozbiljan, ne zlonamernim pokušaj ističući uočene slabosti u sistemu".

Drugi komentatori su problem sa kritikama da je nejasno šta je podsticaj za čvorovi da učestvuju u ekosistemu i ukazao na potencijalne problematičnim oblastima koje su radile na razvojem zajednice.

U vreme štampanja, Ripple laboratorije nije izdao odgovor na papiru na svom zvaničnom blogu.

Ripple Protokol Konsenzus Algoritam Reviev_Peter Todd_Mai 2015

Slične vesti


Post Ripple

Brock Pierces Blockchain Capital podiže Futher 7 miliona dolara

Post Ripple

RBS Trials Ripple kao deo od 3,5 milijardi funti Tech Revamp

Post Ripple

Ripple Rebound? KSRP cena Skoro 7 nedelje

Post Ripple

Bitcoin: Vruća tema na Plug and Plai Vinter Ekpu

Post Ripple

KSRP cena se smanjuje na 2,5 nedelje, a očima trguje

Post Ripple

U potrazi za nate? KSRP Cene raste i padaju usled događaja Ripple

Post Ripple

Old Flames, Nev Code: Ripple i Hiperledger ponovo se udružuju za napore interlidera

Post Ripple

Unutar Zemljinog ponuđača da potisne banku prošlost Blockchain R & D

Post Ripple

Ripple dodao 7 novih finansijskih institucija kao tehnološke partnere

Post Ripple

Upoznajte nemačkog barona koji misli da će Blockchain pobediti srednjoškolce

Post Ripple

Partner globalnih banaka da formira mrežu plaćanja blokova

Post Ripple

Svift Blockchain Success postavlja pozornicu za Sibos