Hints and Rumors? Kako Ripple možda zaista ulazi u tržište Kine | RS.democraziakmzero.org

Hints and Rumors? Kako Ripple možda zaista ulazi u tržište Kine

Hints and Rumors? Kako Ripple možda zaista ulazi u tržište Kine

Noel Acheson je veteran 10-godišnje analize preduzeća i autor CoinDesk Veekli, prilagođeni-kustos nevsletterdelivered svake nedelje, isključivo CoinDesk pretplatnika.

U ovom mišljenju komadu, Aheson razmatra jednu od startup najbolje finansiranih industrije, Ripple, i kako mogu da traže da uđu u kinesko tržište.

Kada reč je počela kruži prošle nedelje da alibaba može biti pokretanje Ripple validator čvor, ključno pitanje pojavila - da li je ovo put u blockchain kompanije u Kini?

Odgovor je, čini se, i da i ne. Dok Ripple demantovao glasine, to je potvrdio da je u potrazi da se probije na kinesko tržište.

Na površini, niti izjava je iznenađujuća. Naravno, Ripple želi da se probije u Kinu. Svaki biznis Fintech u vezi bi, s obzirom na njegovu masovnu veličinu i visoku povezanost. A ako Alibaba (ili, verovatnije, podela) vererunning čvor, to bi imalo smisla da ćutim o tome da se izbegne spekulativni ludilo koje bi povećale cenu tokena, što bi zauzvrat moglo da utiče na uslove svakog dogovora.

Stvar je u tome, samo zato alibaba nije pokrenut čvor, ne znači da su kompanije ne govori.

U stvari, partnerstvo između Ripple i Alibaba ima puno smisla - i to ne samo za dve kompanije koje će biti uključeni.

Kako Ripple prednosti

Za Ripple, pokretanja San Francisko sa sjedištem u koji je pokrenuo skoro 100 miliona $ da poremeti globalni poruka konzorcijum Svift, meta je primamljiva.

Kao Kine gurnuti u globalnoj trgovini intenzivira, tako je i bol bodova za prekogranična plaćanja, uključujući i kontrole kapitala, brzo menja regulacije i relativno visoke troškove. Šta više, snažan rast kineskog prekogranične e-trgovine - sada na almost20% ukupne spoljne trgovine - dodatno potpiruje potražnje za jeftinom i brzom valuti tokova.

Falsifikovanje odnos sa bilo kineskih velikih banaka, međutim, neće biti teško, s obzirom na teška uticaj države i njena nespremnost da se uključe foreignersin svog finansijskog sistema. Povezanost sa jednim od internet giganata, sa svojom tehnologijom i prvi fokus i njihov pristup znatan korisničke baze, bilo bi mnogo efikasniji ulazak na tržište.

Ipak, dok su velike internet kompanije imaju svoje finansijske ruke (i može se smatrati banke), njihovi poslovi su uglavnom potrošača za noge, dok operacije Ripple je vrte oko banka-u-banke transfera.

Međutim, direktor Bred Garlinghouse nedavno saidthat da očekuje Ripple da se probije na tržište potrošača u roku od pet godina.

Gde bolje nego najveće potrošačko tržište na svetu? Partnerstvo za istraživanje efikasnije obračun u jednoj podeli može biti samo vrh ledenog brega.

Šta Alibaba dobici

S obzirom Alibaba je izvaljen strukturu i globalne ambicije, blockchain tehnologija ima potencijalne primene u mnogim oblastima svog poslovanja, i detaljnu vorkis već dešava.

Od svih preduzeća konglomerata je, međutim, možda je partner Mrav Finansijski koji nudi najočigledniji kratkoročna prilika za Ripple.

U nedavnom intervjuu, njegova direktor je potvrdio da razmatra blockchain tehnologiju koja bi podstakla Alipai, koji dominira $ 5.5 triliona sektor mobilnih plaćanja Kine.

Drugi potencijalni fokus saradnje može biti elektronski globalna platforma trgovinski Alibaba, saopštili su prošle godine. Počevši od Maleziji, cilj je da se izgradi mrežu bilateralnih veza između Kine i suverenih trgovinskih partnera, olakšavanje logistiku, pregovara povoljne tarife i (obratite pažnju) pružaju platformu za kros-valutnih elektronskog plaćanja.

Gde regulatori mogu stajati

Ali, druge stranke takođe može pojaviti kao šampioni takav dogovor. Na primer, potezi kineskih regulatora otkrivaju hitnu potrebu za transparentnost.

Prošle nedelje, Narodna banka Kine mandat da se svi mobilni uplate nezavisnih izbacila kroz centralnu platformu do sledećeg juna, kako bi se omogućilo veći pristup plaćanja podacima i da pazi za nedozvoljene pokrete.

Ovaj trend je verovatno da će se preokrenuti u doglednoj budućnosti - naprotiv. Ona, međutim, dodati slojeve troškova da blockchain platforma mogla ublažiti.

Ripple rešenje može ponuditi sredstva za izmirenje koji bajpasovana centralni kliring, a ipak omogućava regulatori za praćenje tokova.

S obzirom na očigledno strateški korist, verovatno je da su glavne stranke uključene su najmanje govori. Bez obzira da li kulturne, ekonomske i tehnološke barijere mogu prevazići, međutim, to je druga stvar.

Treba da istraživanje samo napred, to bi bio veliki korak napred u razvoju blockchain globalno. To bi takođe pojačati prekograničnih transakcija. I odnosi.

Slične vesti


Post Ripple

Federalna banka VP: Bitkainske pretnje Sredstva Banke se moraju prilagoditi ili umrijeti

Post Ripple

Santander će proširiti aplikaciju Ripple-povered u 4 zemlje

Post Ripple

Izveštaj pokazuje područja zabrinutosti u dizajnu protokola Ripple

Post Ripple

Osnivač TechCruncha Arrington podiže $ 100 miliona KSRP Fonda

Post Ripple

Prokleta strategija: Post-Trade Pioneer Monica Singer ide u puno vrijeme Blockchain

Post Ripple

Ripple predstavlja sistem sledeće generacije za konsenzus o digitalnoj transakciji

Post Ripple

Zašto Bitcoin doznake još uvijek uzgajaju Svift

Post Ripple

Dole nije izašlo? Ripple Bulls Mai Regain Momentum

Post Ripple

Ripple porazi $ 1 milion tužbe sa bivšim izvršnim i osnivačem

Post Ripple

Blockchain Firms Ripple, R3 File Dueling Tužbe protiv Kripto ugovora

Post Ripple

Santander UK će otvoriti aplikaciju za plaćanje na Ripple-povered u 2018. godini

Post Ripple

Svift Blockchain Success postavlja pozornicu za Sibos