Unutar Zemljinog ponuđača da potisne banku prošlost Blockchain R & D | RS.democraziakmzero.org

Unutar Zemljinog ponuđača da potisne banku prošlost Blockchain R & D

Unutar Zemljinog ponuđača da potisne banku prošlost Blockchain R & D

Blockchain i distribuirani glavna knjiga tehnologije (DLTs) često označen kao disruptori - novoosnovane tehnologija koje imaju za cilj da "jedu ručak" finansijskih izvršilaca.

Kao i kod većine uopšteno, međutim, ova ideja se raspadne na posmatranju. Startup nisu jedini subjekti istraživanjima tehnologiju mogućnosti mogao otključati i ulaze u sada rastućoj tržište za blockchain rešenja - uspostavljene kompanije ulaze u prostor, takođe.

Na primer, sa sedištem u Londonu Earthport, dobavljač plaćanje internet infrastruktura osnovana 1997. Godine, već odlučili da prihvate DLT tehnologije ako ga dodate u postojeće proizvodne linije. Stručnjak za prekogranične uplate sada koristi Ripple protokola kao deo novog rešenja koja daje uvid u probleme velike banke kojima se suočavaju u dovođenju njihova tehnologija iz laboratorije i na tržište.

U novom intervjuu, Earthport Daniel Marovitz - u kancelarije u kući stručnjak blockchain i predsednik njene evropske podele - objašnjava da je firma je novi Distributed Ledger Plaćanje Hubis rezultat njegovog uverenja da bi se tehnologija poboljša ili dopuni svoje postojeće usluge, i da je i sama tehnologija je sekundarno za pružanje boljih usluga klijentima.

"Tradicionalne dopisnik šine se jednostavno ne uklapaju u cilju Niko ne želi da potroši $ 40 za kretanje $ 50.", Rekao je Marovitz. "Kada smo ušli u DLT, to videli smo kao organski nastavak iste teme. Ovo je nova isplata šina možemo isporučiti kroz istu API."

Kompanija, koja je već povezuje banaka i plaćanja agregatore, identifikovala nedostatke sa aktuelnim ponudama - na primer, da je "tradicionalna dopisnik bankarstvo" je suviše spor, a da je potreba da sačeka tri dana za sredstva izazvala "kupaca frustraciju".

Imajući ovo u vidu, Earthport se uputite na testiranje svoje hipoteze na tržištu, pokreće njena služba DLT zajedno sa vrstom brošura biste očekivali od kompanije sa zrelim poslovnim linijama.

Da bi Marovitz, Earthport mogu da koriste distribuirano glavne knjige tehnologiju da iskoristi potencijalno unosno tržište: finansijskim institucijama koje su čuli o prednostima blockchain, ali nisu sigurni šta korake da ili kako da integrišu u svoje usluge.

Marovitz rekao CoinDesk:

"Razgovor ide ovako. Vi govorite da velike banke i kažu da su zainteresovani za DLT. Pitate," Pa, radiš nešto o tome? " [Kažu], pa imamo novina laboratorija, imamo Ripple And Ethereum radi. [Tražimo] "Da li ste shvatili kako da se ta beta i pretvoriti ga u proizvodnom sistemu?" Mi smo dobili prazan pogled i nespretno mrmljao reči. "

Deo koji nedostaje

Marovitz veruje da postoje dva razloga finansijske institucije nisu uzimaju svoje proizvode iz laboratorija - strah od nepoznatog i saglasnosti.

"Oni vide velika većina centralnih banaka i regulatora su tihi [o blockchain]. Banke su se bojim da kao obećavajući kako izgleda, oni će imati problema", dodao je Marovitz.

U tom cilju, Marovitz vidi Distributed Ledger plaćanja Hub kao karika koja nedostaje - proizvod koji može da iskoristila utvrđenog poverenja u stanju da isporučuje od strane kompanije koja ima istoriju koja povezuje banke u tehnologijama plaćanja.

Earthport jednostavno vidi vrednost u služi kao poslovni i poštovanja sloja izgrađen na vrhu novonastale tehnologije, obavlja prikupljanje podataka za knov-iour-kupca (KIC), anti-pranja novca (AML) i politički izložena lica (PEP), skrining.

Earthport ne vidi ove usluge, kao konkurentan Ripple, ali komplementarni sa svojim tech-prvi pristup tržištu.

"Ripple nema nameru da radi one vrste dela. Oni žele da upravljaju knjigu i kripto složenost", rekao je Marovitz.

Apetit za DLT

Earthport nudi tri modela za koliko banke i finansijske intuicije mogu koristiti svoj servis DLT u zavisnosti od njihovog nivoa komfora sa interakciji sa Ripple protokolom.

Za početak, nudi da integriše klijenta direktno sa Ripple. U ovom slučaju, klijent će uspostaviti Ripple novčanik, domaćin svoje "DL server" i započeli proces uplate direktno preko Ripple protokola.

Nivo pomoći pod uslovom povećava odatle.

Kada se ponaša kao "distribuira glavne knjige servis biro", Earthport se slaže da bude domaćin servera koji će povezati sa protokolom i pokrenu bilo prenosa sredstava preko API.

Firma je takođe nudi "indirektno" povezati klijentima da Ripple, s Earthport čak poseduje novčanik u skladu sa ovim treću opciju.

Kao dodao Upgrade, Earthport pohvaliti da korisnici ne moraju da komuniciraju sa tržišnim odluka o Ripple mreži uopšte. Earthport je marketinški materijal tout da je kompanija odobrava i ekrani market odluka koje onda mogu da steknu i istovar potrebne KSRP (maternji tokena na Ripple mreži) za prenos vrednosti iz jedne valute u drugu.

Ako samo jedna strana "Ripple omogućeno", Earthport kaže, transakcija je tada završena preko tradicionalnih šine, ali sa poboljšanim ukupnoj efikasnosti.

Ipak, Marovitz kaže da je kompanija vidi neki interes i ima razloga da veruje da "sve njene partnerske banke" će integrisati tehnologiju, kao njen Često list na temu sugeriše.

"Postoje 10 do 15 banke koje žele da pokrenu dokaz koncepta (Pocs) sa nama, i nadamo se da ćemo imati evropsku banku u POC sa nama", dodao je Marovitz.

Bitcoin pod autobus

Jasno tema je evidentna od pristupa Earthport, u to njena prodaja literatura aktivno distancira proizvod iz Bitcoin i criptocurrencies.

Materijali glasi:

"Iako distribuira knjiga model služi kao noseći sloj, ili protokola na kome criptocurrencies (Bitcoin, 'dogecoin', 'litecoin, itd) funkcija, ovi criptocurrencies se ne koriste u bilo kom svojstvu u vezi sa Earthport DL Gatevai."

To je uprkos činjenici da je ovaj proizvod koristi KSRP, koji, iako brendiranih različito zbog upotrebe The Ripple mreže pouzdanih transakcionih validatora, predstavlja javno trguje kriptografska znak koji radi na sistemu blockchain nalik.

U delovima koji se odnose na tržištu odluka, tekst nagoveštava da The Ripple mreža zahteva javno trguje sredstvo, ali omekšava jezik.

"Trenutno ima 45 institucije koje su tržišta odluka, što znači da su pokrenuti aukcije da se utvrdi pitati / ponudu stopa za transakcije u datom skupu valute", piše.

Marovitz potvrđuje da Earthport namerava da proširi broj blockchains da nudi pristup kao proizvod sazreva, ali što se tiče da li Bitcoin blockchain mogla da postane jedna od tih opcija, kompanija predlaže da veruje da je to malo verovatno.

Na temu da li je ponuda se "odnosi na Bitcoin", marketinški materijal je tupa, pružajući samo dva reči odgovor:

"Apsolutno ne."

Slične vesti


Post Ripple

Lideri industrije bitkoina pokreću DATA, samoregulatorno tijelo

Post Ripple

Ripple čini Splash: cena KSRP-a gleda na Amek Nevs

Post Ripple

Ripple obećava da će zaključati 14 milijardi dolara u KSRP kriptokazu

Post Ripple

American Ekpress otvara prvi Blockchain koridor sa Ripple Tech

Post Ripple

KSRP cena se smanjuje na 2,5 nedelje, a očima trguje

Post Ripple

Plaćanje Firma CGI Najnovije Dodajte Ripple Tech na liniju proizvoda

Post Ripple

Bullion Ekchange vraća Ripple u Fizički svet

Post Ripple

Old Flames, Nev Code: Ripple i Hiperledger ponovo se udružuju za napore interlidera

Post Ripple

Brock Pierces Blockchain Capital podiže Futher 7 miliona dolara

Post Ripple

Ripple Eies Retreat nakon rekordne cene Highs

Post Ripple

U potrazi za nate? KSRP Cene raste i padaju usled događaja Ripple

Post Ripple

Zašto je ovo pokrenuo deo svog poduhvata u KSRP-u