Enterprise Blockchain može biti spreman za njegovo razbijanje | RS.democraziakmzero.org

Enterprise Blockchain može biti spreman za njegovo razbijanje

Enterprise Blockchain može biti spreman za njegovo razbijanje

Ispostavilo se, prošlogodišnji mantru "da blockchain pravi" je nešto više od maštanje.

Umesto povećanja efikasnosti, preduzeća su naišli nepraktično spore zapremine transakcija; umesto transparentan svetu sa krajnjom odgovornošću, kompanija drže osetljive podatke o klijentima sa kojima se suočavaju regulatorne zabrinutost.

Ipak, postoji razlog da se veruje isto ružičaste boje vremena samo bi ove godine ostvariti.

Razlog za to optimizam, ispostavilo se, da čak i ako blockchains nije postao pravi za preduzeća u 2017., oni nisu postali opipljiv u tehnološkom smislu. I sada kada je softver je napravljen, oni koji rade u blizini na razvoju kažu živi suđenja su odmah iza ugla.

"Svi ovi eksperimenti i dokazi-of-concept nisu uradili u vakuumu, a oni nisu uradili za zabavu", rekao je Čarli Kuper, generalni direktor je R3 distribuira glavne knjige konzorcijuma, koji ima svoju seriju živih aplikacija u završnoj fazi od lansiranja.

On je rekao CoinDesk:

"Oni su uradili da nosi šta može i ne može biti efektivno vrši na tehnologiji, a ono što smo osetili bi bilo značajnih privrednih prilika."

Ukratko, što blockchain stvarno nije više apstraktna, ona je na ivici da bude dobar posao.

1. Softver je spreman

Ali, da shvate kako je apstraktna utopija criptocurrenci postaje više od samo jednog poslovnog interesa, potrebno je ponovo mnoštvo uspeha koji su leteli ispod radara.

Nedavno, grupa finansijskih institucija i preduzeća (R3, Linuk-led Hiperledger konzorcijuma i preduzeće Ethereum Alliance) su svi videli glavne softverske prekretnice.

Na primer, kompjuterski hardver gigant AMD je prošle nedelje pokrenuta Hiperledger Zubastolistni 1.0 do Hiperledger kod spremišta. Napravljen u saradnji sa više od 50 kodere predstavljaju desetine preduzeća, softver pridružuje IBM-doprineo Hiperledger tkanina i R3 je Corda kao najnovije blockchain rešenja za objaviti verziju za cilj da daju programerima osećaj samopouzdanja.

Na osnovu ovih rešenja, verzije softvera platformi otvorenog koda koji se može nim su takođe hit na tržištu.

Prošle godine, IBM-pokrenuo IBM Blockchain, što je na nivou preduzeća verziju softvera, a kasnije u ovom kvartalu R3 će učiniti isto sa svojim Corda platformi, pod nazivom preduzeća Ćorda.

Ove komercijalizuje verzije softvera otvorenog koda će, zauzvrat, omogućiti niz blockchain aplikacija industrije specifična. Prošle godine, Ualmart, Krogera, i Nestle pomogao launcha mreže za praćenje hrane koristeći IBM Blockchain, a očekuje se nova rešenja da se istraži ove godine, u skladu sa predstavnik kompanije.

Na sličan način, R3 je Ćorda Enterprise je već u ograničenoj upotrebi sa živim aplikacije iz oba Finastraand HKLAk. Oba se očekuje da bude dostupan u prvoj polovini 2018. Godine, u skladu sa Kuperom.

Isto tako, JPMorgan je Kvorum - što je bio najveći javni rešenje u vezi sa Ethereum Alijanse preduzeća - lansiran u verziji 2.0 novembru prošle godine, i za snage teambehind sa softverom, vredi drži na oku.

2. Međusobna napreduje

Uz softver propisuje, takođe je sigurna opklada da će biti napredak na ideju da blockchains može i treba da poveže kako bi se ublaži preduzeća oprezni ulaganja u pogrešnom tehnologije, ili su zabrinuti o tome da se u kutiji od budućih poslovnih mogućnosti.

Kao rani primer, u avgustu prošle godine Monak integratedvith Hiperledger Savtooth da omogući Ethereum pametne ugovore o platformi, a nekoliko meseci kasnije Deloitte spin-off-Nuco helpedgather grupu kompanija posebno da se obrati interoperabilnosti.

U potezu koji stoji da ubrza sličan integracije, verziju Interledger, prvobitno createdbi Ripple posebno bi se olakšala interoperabilnost, već contributedto na Hiperledger konzorcijum.

Za ideju šta bi to moglo značiti u većem kontekstu, u junu prošle godine, Interledger je successfullitested preko sedam različitih knjigama, uključujući i više blockchains.

Predsednik odbora tehničkog upravnog Hiperledger, i CTO kompanije IBM otvorene tehnologije, Kris Feris rekao CoinDesk interoperabilnost će igrati ključnu ulogu u 2018:

"Bilo da je tkanina i Zubastolistni rad sa jazbinu, ili da li je tkanina i Savtooth projekti rade sa Indi, i saradnju na tim različitih tehnologija, to su vrsta stvari počinjemo da vidimo."

3. Ripple And Svift će promeniti igru

Takođe, verovatno pojačati poslovni interes će biti blockchain je uočljive uticaj.

Zaista, jedan od najznačajnijih trendova ove godine mogao završiti uključuju Svift, platformu za razmenu poruka međubankarski koja je ranije identifikovan kao krajnji posrednika.

Prošle godine, mreža član vlasništvu banaka i drugih finansijskih institucija pokazala je uspešno dokaz-of-koncept čiji je cilj reimagining na nostro-Vostro računa koriste preduzeća za skladištenje gotovinu širom sveta, i u januaru, ona signedan sporazum sa sedam centralna ostave hartija od vrednosti da se razvija na način na koji su centralizovani organizacije mogu iskoriste blockchain.

Ali, dok će to možda izgledati inovativni u svom pravu, Svift potezi su zanimljiviji ako uzmete u obzir Ripple, na blockchain Startup da će u 2012. Odlučio da ga poremeti.

Dok Ripple je bio borben Silikonska dolina pokretanje godinama, to je jedinstven - i controversial- pristup nudi javni i privatni tehnologiju blockchain ga je pretvorila u gigantu. Na današnjoj KSRP ceni od $ 0.84 je 61 milijardi KSRP Ripple vlasnik vredi oko 51 milijardi $, iako je mnogo toga je zaključan UPIN pametne ugovore namenjene da ograniče pristup kompanije.

To je verovatno da Ripple je rukovodioci neće gubiti vreme tako da sredstva mogu da pristupe na posao, jer su već pokazali da su spremni da potroše novac da bi slučaj distribuirana knjiga rešenje može da spase klijentima novac - čak i bacanje conferencesto dokazati to.

Da li će Ripple evoluirati da ospori Svift na poruke? Će nastaviti da naglasi svoju sposobnost da obezbedi bolju likvidnost tržišta? Ili će to učiniti jedno i drugo? Ostaje da bude viđeno.

Vreme će reći, takođe, kako Svift reaguje, ali budite sigurni da će verovatno da se ugledaju preduzeća ako se svađa nastavlja da privlači globalne naslove.

4. Banke Pocs će evoluirati

Dok mreže kompanija i dalje u centru, gde većina ljudi u blockchain da je tehnologija čelu, nekoliko lidera iz oba firmi legaci i počeci verovatno će nastaviti da kreda sopstvenu teritoriju.

Potražite UBS da continueits sopstvenu vodeću ulogu među konzorcijumom banaka, gradi na svom planu da koristi lične verziju Ethereum blockchain da se ubrza duž novog uspostavljenog MiFID II regulatorne zahteve u Evropi. Švajcarski banka takođe preuzima vodeću ulogu u komunalnom Settlement Coin (USC), koja je ekploringthe potencijalne koristi blockchain za centralne banke.

Osim finansijske aplikacije, neke od najvećih kompanija u svetu su dosadan sa svoje blockchain startapima da pomogne komercijalizacije njihov rad.

Globalni Maersk prošle godine spun-offits shipping-gigant blockchain lanca snabdevanja rad u još uvek neimenovani zajedničko ulaganje sa IBM koji je trenutno u potrazi za pružanje usluga unapređenu drugim prevoznika. Elektronika proizvodnja gigant Gigabite slično spun-offa blockchain snabdevanja finansiranja lanac pokretanje, u partnerstvu sa peer-to-peer zajmodavca, Dianrong.

Isto tako, tradicionalno opisan kao jedan od "velike četvorke" knjigovodstvenih firmi, Deloitte je napravio concertedeffort da se transformiše u nove tehnologije konsultantske firme pomažući svojim klijentima navigaciju blockchain prostor. Ono što je važno, to je takođe počeo da evolvethe tradicionalno shvatanje o tome šta računovodstva se izgleda u doba blockchain.

Kao primer za još nezavisni rad koju preduzima firma nasleđe, proizvođač Mercedes-Benz prošle godine issueda 100 miliona dolara obveznica na privatnoj verziji Ethereum blockchain. Ove godine, Dajmler je potvrdio da nastavlja da je blockchain rad na nizu drugih - još neodređeno - blockchain projekata.

"Naš rad na blockchain je u toku", rekao je Hendrik Sackmann, viši Dajmler menadžer za komunikacije.

5. Criptocurrenci ulazi mešavine

Druga promena na horizontu može biti povećana spremnost preduzeća da razgovaramo o - pa čak i javno istraživanje - criptocurrencies.

Pre svega, u toj grupi, je IBM, koji je prošle iearrevealedvork sa criptocurrenci pokretanje Zvezdani i sada traži načine da istražuju otvorene blockchains u prekogranična plaćanja i prošle nedelje otkrivena test se zove tkanina Novac dizajniran da pokaže kako je blockchain radi.

Možda je najsličnije ovih startup za preduzeća istražuju blockchain preko konzorcijuma je Multichain, koja je prošle godine otkrila je određeni broj novih partnera u svom konzorcijumu, au stopu ga prati od strane launchof svoju verziju 1.0 preduzeće softvera otvorenog koda.

Za razliku od preduzeća konzorcijuma, dok Multichain ne zahteva upotrebu criptocurrenci, dizajniran je tako da lako integriše sa Bitcoin blockchain.

Vodeći način sa drugim criptocurrenci, je ConsenSis, zbirka startupsthat rade samostalno i sa preduzećima da iskoriste i privatne i permissioned verzije Ethereum blockchain i njegov prateći criptocurrenci etar.

Sakriven među ovom brzo sazreva blockchain pokretanju zajednice su takođe broj za spavanje startup koje bi mogle biti i do sličnim projektima igra menja.

Najznačajniji od ovih za spavanje počeci su TradeVinds je blockchain spin offbehind IEKS razmena postao poznat u Majkl Luis je "Flash Dečaci", koji se očekuje da će se pojaviti kasnije ove godine sa nekim velikim vestima, i dva startapima unutar R3: Poruka Hrast Labs, Fintech konsultacije sa blockchain korenima i DrumG, građevinskih proizvoda za klijente koji koriste Corda.

Ono što svako od blockchain startup ugostiteljskim preduzećima imaju zajedničko, prema Hu Liang, osnivač drugog lidera u prostoru, investicionih kompanija blockchain operativnog sistema, Omniek je neki neuobičajen pozicioniranje, iz istorijske perspektive.

Za razliku od većine finansijskih inovacija, koje su dovele do komercijalnih potrošača, blockchain počeo obrnuto, ostavljajući preduzeća da sustignu.

Liang, koji je ranije radio u banci i upravljanje imovinom giganta, State Street, rekao CoinDesk:

"Kripto je jedina klasa sredstvo u istoriji koji je prvobitno vođen na malo zajednica. Zbog ubrzanje u tu cenu, očigledno je odrastao je interesovanje institucionalnih investitora."

Slične vesti


Post Ripple

10 stvari koje trebate znati o Ripple

Post Ripple

Andorran Digital Currenci Summit će ujediniti svetsku finansijsku elitu

Post Ripple

Blockchain Firms Ripple, R3 File Dueling Tužbe protiv Kripto ugovora

Post Ripple

Zašto Bitcoin doznake još uvijek uzgajaju Svift

Post Ripple

Australijska banka Commonvealtha najnovija eksperimentisala sa Ripple

Post Ripple

Osnivač TechCruncha Arrington podiže $ 100 miliona KSRP Fonda

Post Ripple

47 banaka kompletni DLT Cloud Pilot sa Ripple Tech

Post Ripple

Bernanke, Berners-Lee u Headline Ripple-ovu Sibos-Killer konferenciju

Post Ripple

Zašto se CGI udvostručio na tehniku distribuirane knjige Ripplea?

Post Ripple

Kada vlada guši na vrata

Post Ripple

Bivši izvršni direktor kompanije AOL Ekec Named Ripple kao Chris Larsen Steps Dovn

Post Ripple

Bill Gates: Bitcoin naglašava korisnost digitalnog novca