Blockchain of Vanities? Sibos, Svell i Stellar Troll u Torontu | RS.democraziakmzero.org

Blockchain of Vanities? Sibos, Svell i Stellar Troll u Torontu

Blockchain of Vanities? Sibos, Svell i Stellar Troll u Torontu

Toliko za saradnju.

U najnovijem znak da je blockchain sektor je dostigla vrhunac oholost, dva toliko očekivani konferencije prenijeti ove nedelje u ono što se može opisati samo kao razrađene trolling.

Ali za one koji nakon uoci događaja, verovatno neće biti iznenađenje rezultat. Kada distribuira knjiga pokretanje Ripple najavio da će domaćin manifestacija pod nazivom Sjajno, sa ciljem da ujedini finansijske lidere kako bi razgovarali o trendovima i strategije, bilo je teško skroman o svojoj nameri.

Ono što je možda izgledalo potpuno nevina na površini pokazala svoje pravo lice kada Ripple odlučili da događaj u istom gradu, na istim danima kao SIBOS, vodećeg godišnjoj konferenciji da je njegova dužnost konkurent je stavljanje na od 1978.

Kao rezultat toga, grad Toronto je domaćin sveopšti grab za pažnjom, ona u kojoj niko od igrača koji su uključeni bili voljni da puste drugi imaju svoj dan. Ali, publicitet imali svoje prednosti, a izgleda da su favorizovao startapima ako učesnici su neki pokazatelj.

"To je više zabava ovde", rekao je jedan Sjajno polaznik do drugog, od kojih oboje imali propusnice da prisustvuju SIBOS.

Čak i na bini prisutni i online komentatori su bili primorani da priznaju situaciju.

Kada direktor Svift Gotfrid Leibbrandt bockaju zabavu u Ripple, opisujući jedan od njegovih inicijativa kao "ne sjajan, ali cunamija", glavni tehnološki direktor Ripple je Štefan Tomas je poslao vraćam na Tvitter, u retorti:

"Za buduće žrtve @ Svift je" cunami "- @Ripple će biti tu da pomogne u izgradnji."

Ali i na druge načine, PR-ofanziva Ripple je nije uspelo.

Kao prvo, veliki budžetski Keinotes, kao što su one za pronalazač Vorld Vide Veb, Tim Berners-Li nije ispunio prostoriju (bivši šef Federalne rezerve Ben Bernanke je glavni stajao sobu samo, ipak). Naravno, to može biti, jer zvučnici nisu baš birati strane (pre njegovog pojavljivanja u nabubri, Berners-Li je navodno primećen u SIBOS).

Ako sve to nije bilo dovoljno, taj potez je izazvao još jedan vid bojkota, sa jednim od Ripple sopstvenih konkurenata industrije specifičnih koristeći događaj kao platformu za senzacionalizma.

U ponedeljak, Stellarcame van skrivanja, najavljuje partnerstvo sa IBM u kojima je aktuelni tech kompanija otkrila je izmirenje prave transakcije sa Stellar maternjem criptocurrenci.

Nije da se zaustavi tamo, u utorak uveče, Zvezdani osnivač Džed McCaleb je (koji je imao dugogodišnji beefvith Ripple direktora) je govorio o svom protokolu za oko 100 ljudi u lokalnoj Bitcoin entuzijasta grupe Bitcoin Bai je meetup.

Igra trolova?

Ako ste u potrazi za pobednike, mada, tužna istina je niko ne pobeđuje u igri trolling na ovoj skali. Umesto prisutni su možda dali više jednostrano sadržaj u dva (ili tri) načina.

Protest događaje bez obzira, finansijski aktuelni Svift ostaje elektrana, i to iskoristio svoju manifestaciju da objavi svoj blockchain rešenje za kretanje novca u Nostro-Vostro naloga.

Isto se uglavnom može reći i za nabubri - gde paneli uglavnom fokusiran na slučajeva upotrebe preduzeće za Ripple tech. Sjajna je možda bio jedinstven, međutim, u čistoj naglasak je stavljen na ideju da postoji konkurencija se ima između dva tabora.

Na primer, veliki broj finansijskih institucija koristio nabubri fazu da laud blockchain (i Ripple je platformu specifično) zato što lakši način da se transakcije prekogranične od Svift.

Prvog dana, Marvan Forzlei, izvršni direktor i suosnivač poslovno-to-business plaćanja provajdera Veem, bilo stalo da naglasi da blockchain omogućava prekograničnu transactionsto potez u realnom vremenu (za razliku od uglavnom sporijim mehanizama plaćanja aktuelnog je).

"Se [blockchain] sredina je veoma korisna na tržištima kao što Filipinima," rekao je on, ukazujući na valute izvan G10 (oni koji su najviše tečnost i teško-trguje).

Dan dva nabubri je više isti, sa nekolicinom Ripple klijenata - uključujući Banco Santander, SBI nadležnosti, nordijsko banke SEB i Indije Da banke - govori o prednostima Protokola je.

Na primer, Banco Santander je blockchain inovacija glavni Ričard Bel govorio o pilot Ripple iOS aplikacije njegove kompanije, što je omogućilo zaposleni banke da plati britanskih funti kada je trgovac nije hteo da prihvati evra ili dolara.

"Vrlo brzo naši zaposleni su koristili ovu aplikaciju za kritične stvari, kao što su hipoteke na domove u drugim zemljama i. Ubrzanje kazne", rekao je Bel.

Začkoljica

Naravno, sve ovo zapravo završio izlaganje sličnosti između provajdera.

Sa više od 100 klijenata, Ripple može biti na dobrom putu ka postane konkurent legata finansijskih sistema plaćanja, ali i mora raditi sa njim da se tamo.

Čak Stellar McCaleb priznaje značaj dobijanja nasleđene partnera u naporima raste upotrebe distribuiranih glavne knjige sistema, govori svojim Meetup polaznika:

"Svaki put smo dobili finansijske institucije da koriste mrežu, to je lakše dobiti više finansijske institucije da ga koristim previše."

Ova linija razmišljanja je možda najbolji na ekranu tokom poslednjeg panela u nabubri, koji verovatno upakovan u sobu jer Ethereum tvorac Vitalik Buterin je na bini (takođe govori bili Hiperledger izvršni direktor Brian Behlendorf, predsednik lanac Tom Jessop i Ripple je Thomas).

Ali, svi panelisti priznao da je sada, to je suviše rano da se takmiče do smrti.

Dok Buterin izgrađen (i nastavlja da gradi) ono što on naziva opšte namene blockchain, on je rekao da nema pravi odgovor za svaki slučaj upotrebe. Ponekad privatne blockchains rade najbolje, drugi put javno blockchain je potrebno, i u drugim slučajevima, hibridni pristup je jedini put, rekao je on.

"Mi gradimo novi finansijski svet i neke delove novog interneta", rekao je Buterin, dodajući na taj način, to je više o konkurenciji preko ideje, umesto sa ljudima i kompanijama.

Plus, ponekad, teško je reći da li blockchain kompanije znaju ko im je konkurencija zaista.

U odgovoru na pitanje o Svift, Behlendorf došao u pomoć sadašnji, rekavši: "Pa prvo, morate da shvatite šta Svift je. Oni su Co-op. A oni ne pomognu svojim akcionarima naplaćuju preskupo kiriju. To je prilično jeftino. "

Je nastavio:

"Za [Svift] je o tome da isplate manje od T-2 dana do T-5 minuta. Tako da su u savršenoj poziciji da usvoji blockchain."

Čak i Tomas, uzimajući inspiraciju iz blockchain interoperabilnosti predstave Interledger Protokola, gde je posvetio veliki deo svog vremena, bio je više rezervisana tokom panela, kada je u pitanju dissing konkurenciju.

To je važilo i za druge Ripple rukovodioci kao dobro. U sredu, poslednjeg dana otiču, Ripple direktor Bred Garlinghouse odražava na završnoj panel utorak, objašnjavajući da ono što je dobro za njegovu kompaniju, je generalno dobro za sve u ekosistemu.

On je zaključio:

"Želim da svi brodovi da raste."

Slične vesti


Post Ripple

Lideri industrije bitkoina pokreću DATA, samoregulatorno tijelo

Post Ripple

Kako Standard Chartered koristi Ripple za preispitivanje trgovinskih finansija

Post Ripple

Santander će proširiti aplikaciju Ripple-povered u 4 zemlje

Post Ripple

Sibos naglašava Sviftov komplikovani odnos sa Blockchainom

Post Ripple

Australijska banka Commonvealtha najnovija eksperimentisala sa Ripple

Post Ripple

American Ekpress otvara prvi Blockchain koridor sa Ripple Tech

Post Ripple

Big Banks investira 55 miliona dolara u pokretanje Blockchain-a Ripples Series B

Post Ripple

Bernanke na Ripple Eventu: Blockchain ima jasne prednosti u isplatama

Post Ripple

Stellar uvodi pravni spor sa Bitstamp-om, Ripple Labs-om i Jed McCaleb-om

Post Ripple

Brock Pierces Blockchain Capital podiže Futher 7 miliona dolara

Post Ripple

Annieong Bitcoin: Južna Koreja, Kanada i promena tržišta kripto

Post Ripple

Bitcoin: Vruća tema na Plug and Plai Vinter Ekpu