Blockchain kao geopolitički alat | RS.democraziakmzero.org

Blockchain kao geopolitički alat

Blockchain kao geopolitički alat

Noel Acheson je veteran 10-godišnje analize preduzeća, korporativne finansije i upravljanje fondom, i član tima proizvoda CoinDesk je.

Sledeći članak je prvobitno pojavio u CoinDesk Veekli, običaj-kustos bilten dostavlja svake nedelje, isključivo našim korisnicima.

CoinDesk objavio vest ove nedelje da, u početku, izgledalo prilično običan. Dublje, iako i da otkrijete neobičan razvoj koji naglašava intrigantna društveno-ekonomske i geopolitičke trendove.

Za početak, hajde da pogledamo "šta, gde i zašto".

Vhat

Banka sprovodi prekogranične platni sistem blockchain bazi.

Narodna banka Abu Dabija (nbad), drugi po veličini zajmodavac u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), najavio je da će uvesti u realnom vremenu prekogranična plaćanja pomoću Rippletechnologi - što je potez koji je prva banka na Bliskom istoku da čini uradite.

VHERE

UAE je šesti po veličini tvorac doznaka u svetu, slanje oko 19bn $ godišnje (zapanjujuće s obzirom da se rangira 93. U populaciji).

Ovo proizilazi iz činjenice da 90% stanovnika UAE su Ekpats. Većina su relativno slabo plaćeni radnici iz Indije, koji pomažu da ispuni tražnju za radnom snagom generiše visok rast infrastrukture.

Sektora finansija, tehnologije, transporta i energije u regionu takođe privlače veliku zajednicu stranih stručnjaka.

Zašto

Ima smisla za banke da ulažu u tehnologiju koja može da podstakne doznake u regionu sa jakim prekograničnih tokova. A prema saopštenju banke, cilj je da ponudimo klijentima jeftiniji i brži plaćanja.

Međutim, to nije cela slika.

Nbad već ima inovativan doznaka strukturu. S obzirom na težinu prekograničnih plaćanja u aktivnostima banke, inovacija u sektoru je procvat, a cene su bile pod pritiskom zbog jakog takmičenja.

Mnoge usluge prekogranična plaćanja banaka traje manje od sat vremena kao što je.

Ali sa cenama silazi, marže su čvrsto, a banke imaju jak motiv da smanje troškove upravljanja doznaka. Dakle, to je verovatno da je taj potez u blockchain ima više veze sa profitabilnosti banke od iskustva klijenta.

Ipak, čak i da je malo verovatno da vidi veliki trenutni uticaj. Za početak, nbad neće biti migraciju svoje doznaka usluga na blockchain. Umesto toga, ona planira da integriše novu uslugu u sadašnjem ponudu, koja ublažavaju kako rizik i korist za krajnjoj liniji.

Dok je efekat će na kraju biti pozitivan, najinteresantniji deo ovog koraka ne leži sa poslovnog modela banke.

Celina

Hajde da pogledamo izgledima u regionu.

Dok se očekuje rast infrastruktura ostati jak barem do 2020 Svetskoj izložbi, opadajuće prihodi od nafte cast oblacima koji su se sposobnosti vlade da održi isti nivo potrošnje.

Dobijene pad imigraciji će imati negativan uticaj ne samo na banke profit, već i na BDP regiona, komplikuje efekat pada cena robe i prebacivanje međunarodne trgovinske politike.

Ovdje vidimo promenu.

I to je samo grebanje po površini.

Dakle, najnovija inicijativa izgleda da je deo šireg voki istražili i sprovođenje obećava novu tehnologiju, koja sama po sebi je deo još Grander cilja.

Sa svoje budućnosti kao globalnog energetskog centra neizvesne, UAE je već neko vreme u potrazi za druge načine da održe svoju ulogu na svetskoj sceni. Procvat zajednice akademske i istraživanja, povoljan poreski režim, kao i voki-privući Fintech i blockchain startupsall ukazuju na strategiju jačanja pozicije Emiratima "kao finansijski i tehnologije čvorište.

Pod pretpostavkom da uspije, dobijeni priliv talenta i investicije će stvoriti virtuelni ciklus inovacija i više investicija, cementira globalnu reputaciju i relevantnost u regionu.

Lekcija za sve nas je da je blockchain je mnogo više od efikasnosti i inovacije. Takođe je moćan alat koji može pomoći da se za budućnost rast i bogatstvo čitavih regiona.

Kliknite ovde da nikada nećete propustiti Veekli Email Opet

Slične vesti


Post Ripple

Australijska banka Commonvealtha najnovija eksperimentisala sa Ripple

Post Ripple

FinCEN Fines Ripple Labs za kršenje zakona o tajnosti banaka

Post Ripple

Andorran Digital Currenci Summit će ujediniti svetsku finansijsku elitu

Post Ripple

Upoznajte nemačkog barona koji misli da će Blockchain pobediti srednjoškolce

Post Ripple

CEO Ripple poziva sledećeg predsednika da imenuje FinTech savetnika

Post Ripple

Unutar Zemljinog ponuđača da potisne banku prošlost Blockchain R & D

Post Ripple

Svift Blockchain Success postavlja pozornicu za Sibos

Post Ripple

Federalna banka VP: Bitkainske pretnje Sredstva Banke se moraju prilagoditi ili umrijeti

Post Ripple

Bivši izvršni direktor kompanije AOL Ekec Named Ripple kao Chris Larsen Steps Dovn

Post Ripple

Annieong Bitcoin: Južna Koreja, Kanada i promena tržišta kripto

Post Ripple

Osnivač TechCruncha Arrington podiže $ 100 miliona KSRP Fonda

Post Ripple

10 stvari koje trebate znati o Ripple