Big Banks investira 55 miliona dolara u pokretanje Blockchain-a Ripples Series B | RS.democraziakmzero.org

Big Banks investira 55 miliona dolara u pokretanje Blockchain-a Ripples Series B

Big Banks investira 55 miliona dolara u pokretanje Blockchain-a Ripples Series B

Distributed knjiga naselje pokretanje Ripple podigao $ 55m u rizičnog kapitala od mešavine teškaša finansijske industrije.

Učestvovanje u Ripple je serija B krugu su Standard Chartered, Accenture poduhvatima, SCB Digital Ventures, poduhvat ruka Siam Komercijalne banke i SBI Holdings. Dodatni investitori uključuju Santander InnoVentures, CME Ventures, Seagate Technologiand Venture 51.

Sa putanju rasta koji će uskoro prisili pokretanje naselje u svom sedištu San Francisco, mnogo tih sredstava biće potrošen na projekte proširenja, uključujući prodaje i marketinga. Međutim, investicija se razlikuje za Ripple u da su neki od fondova takođe može podstakla nove akvizicije.

Ripple predsednik i COO Bred Garlinghouse rekao CoinDesk:

"To nam daje snažan bilans da prihvati akvizicija. Postoji mnogo malih igrača rade nešto zanimljivo. Istorijski, mi ne bi bili zainteresovani, ali ide napred možemo biti."

U ukupno, Ripple je podigao $ 93m venture kapitala, uključujući ranijih investicija iz Google Ventures, Andresen Horovic, IDG Capital Partners i Jerri Iang AME Cloud poduhvatima, cifra koja je jedan od najvećih finansira blockchain firmi čini.

Dok Garlinghouse ne bi dao nikakve detalje o kojima startup kompanija možda ima u svojim znamenitostima, on nije otkrio nove informacije o tome kako će nastojati da se razvija svoju strategiju u narednim mesecima.

Korisnički ackuistion

Kada je Ripple osnovana 2012. Godine, kompanija nastala praktično bez konkurencije u njenim naporima da istražuju blockchain tehnologiju. U to vreme, većina startup su fokusirani isključivo na Bitcoin protokola, kao i korišćenje kriptografskih koda kao valute.

Ali, Ripple (tada zvao OpenCoin) je već radi da se istakne svojim potencijalnim kupcima, čime se na tabeli roman preuzme na tehnologiji kao i iskusni finansijski rukovodioci u obliku CEO Chris Larsen, koji se pridružio 2013. Godine.

Za razliku od Bitcoin, Ripple je konsenzus knjiga je permissioned, što znači banke ne moraju da brinu anonimne entiteti su potvrđivanje transakcija. Dalje, Ripple je distribuirani ledger proizvodi i usluge mogu da funkcionišu bez svog maternjeg valuti, KSRP.

Ali, uspeh nije preko noći. Bilo je potrebno godinu dana za posebnosti ovih dvostrukih ponuda na neto Ripple prvog klijenta, nemačkog internet banke, Fidor. Četiri meseca kasnije, kompanija je potpisala svoj prvi tvoUS banke, a u roku od šest meseci, firma je potpisao desetak više, prema Garlinghouse.

Ali Garlinghouse krediti prošlogodišnji SIBOS bankarskoj konferenciji za nedavnom naletu novih kupaca danas zvanično najavio.

"To je bio jedan od naših najvećih troškova", rekao je on. "Ali, to je bio naš najbolji povraćaj ulaganja."

Partneri Bank raste

Pored današnjeg finansiranja vestima, Ripple objavio svoju najveću grupu banaka će formalno pridružiti svoju mrežu: Standard Chartered, Vestpac, National Australia Bank (NAB), Mizuho Financial Group (MHFG), poslovnoj organizaciji Financial Group, Sijam Komercijalni banke i Šangaj Huarui banke

Svaka finansijska institucija je uspešno prebačen stvarni novac na Ripple mreži, prema kompaniji, i svi su trenutno gradi komercijalne proizvode, iako specifični slučajevi korišćenja variraju.

Kao primer, Garlinghouse rekao CoinDesk da je jedan od retkih banaka u privatnom vlasništvu u Kini, Šangaju Huarui banke, radi sa Ripple na novom komercijalnom prekogranična plaćanja usluga, tako njena osnova malo korisnik može poslati novac na međunarodnom nivou u realnom vremenu.

U početku, Šangaj Huarui banka cilja kineske porodice koje žele da daju novac za studente koji studiraju u inostranstvu u SAD.

U ukupno, Ripple mreža sada uključuje 15 globalnih banaka, sa 10 banaka u komercijalnim deal fazama. Dalje, ona tvrdi da je sada završen 30 pilot projekata.

Napredak

Zajedno sa novim useva plaćanja klijentima, Ripple je doživljava druge oblike rasta, prema Garlinghouse.

Trenutno, firma zapošljava oko 150 ljudi i to je zapošljavanje 25 više.

Tokom protekle kvartalu, više od 50% od Ripple je vrabotuvava su inženjeri, rekao je on. I on procenjuje da odeljenje njegova usklađenost je veća nego većina startup Ripple konkuriše protiv. "Banke treba da podršku", rekao Garlinghouse.

Među više zapaženim vrabotuvava ovaj krug investicija će olakšati je trag da upravlja zajedničko ulaganje pokrenut ranije ove godine sa SBI Group Tokio-zasnovanog na prodaju Ripple proizvode u Japanu.

U narednih šest meseci, Garlinghouse rekao Ripple će prerasti svoja San Francisco kancelarije i potpisati ugovor na novoj lokaciji dva puta na veličinu.

On je zaključio:

"Mi smo od poslovnog prostora."

Slične vesti


Post Ripple

Santander će proširiti aplikaciju Ripple-povered u 4 zemlje

Post Ripple

Brock Pierces Blockchain Capital podiže Futher 7 miliona dolara

Post Ripple

Ek-Rugbi zvezda: pametni ugovori mogu spriječiti legalne sporove u sportu

Post Ripple

Ripple obećava da će zaključati 14 milijardi dolara u KSRP kriptokazu

Post Ripple

Partner globalnih banaka da formira mrežu plaćanja blokova

Post Ripple

U potrazi za nate? KSRP Cene raste i padaju usled događaja Ripple

Post Ripple

Bullion Bitcoin za pokretanje Gold-Bitcoin Ekchange

Post Ripple

Može li se KSRP-ov Frenzied Rise objaviti budućem rastu?

Post Ripple

Ripple čini Splash: cena KSRP-a gleda na Amek Nevs

Post Ripple

Chris Larsen: Ripple je HTTP za novac

Post Ripple

Zašto Bitcoin doznake još uvijek uzgajaju Svift

Post Ripple

Ripple dodaje 10 novih finansijskih firmi na mrežu Blockchain