American Ekpress otvara prvi Blockchain koridor sa Ripple Tech | RS.democraziakmzero.org

American Ekpress otvara prvi Blockchain koridor sa Ripple Tech

American Ekpress otvara prvi Blockchain koridor sa Ripple Tech

Nazad u 1927, pilota Čarls Lindberg mogao da leti gotovinu preko Atlantskog okeana brže nego većina uplata desiti preko tog istog tela vode danas.

Dok Lindberg završio istorijski solo let iz Njujorka za Pariz u 33 sati i 30 minuta, a tipičan bankarsku transakciju danas traje jedan do dva dana koristeći Svift, a tipičan ACH transakcija može da dvostruko duže.

Dakle, vest je danas da American Ekpress je otvorio koridor plaćanja pomoću Ripple koje mogu poslati novac iz Engleske u SAD za samo nekoliko sekundi već dugo vremena dolazi.

Partnerstvo sa španska banka Santander, novi koridor se pozicionira Ripple globalnom glave strateških računa, Marcus Treacher, kao očigledno brže, ali i bezbedniji način da se pošalje uplate preko Atlantika.

Bivši Svift član upravnog odbora, Tricher rekao CoinDesk:

"Dok unapred AMEKS morao da pošalje Svift poruka na banke da zahtevaju isplatu dogodi, sada Amek direktno povezan sa bankama koje koriste Ripple And Ripple je kriptografije, tako da je kretanje vrednosti odmah se dešava."

Vodi american ekpress je deviznog međunarodnih plaćanja (FKSIP) poslu, koridor povezuje Amek kupce u SAD koriste US dolara u Santander bankovnim računima u Velikoj Britaniji koriste britanskih funti - sve preko Ripple je blockchain, RippleNet.

Prema Treacher, integracija rute plaćanja ne-karticu kroz zajedničke uplate mreže za skoro instant, podliježu reviziji prekogranična plaćanja.

Direktne veze

Projekat označava najnoviji razvoj za Amek u godini koja je videla kreditnu giganta pridruži Hiperledger blockchain konzorcijuma i partnervith provajdera Bitcoin aplikacija Abra.

A za Ripple, koji dolazi sa nedavnu nabubri konferenciju, novo delo predstavlja još jedan korak ka ostavljajući svoj blockchain platformu, testira tokom prve polovine 2016. Godine, leti besplatno.

Na primer, Ripple nedavno povezan Evropi i SAD preko svog rada sa švedskom banke SEB, koja je krajem prošle godine otkrio svoje namere da se poveže Stokholm sa Njujorku koristeći Ripple.

Tricher rekao SEB platforma je već sprovela $ 630 miliona-vrijedan transakcija jer lansiran u proizvodnju u K2 ove godine.

Dok se taj projekat napreduje i može da posluju u devet sekundi ili manje, prema Treacher, to je za sada - kao što je projekat American Ekpress - ograničeno na ono što on naziva "čisto" blockchain da ne zahteva criptocurrenci.

Ono što oba ova projekta imaju zajedničko je "direktna veza", rekao je on. "Ne postoji posrednik criptocurrenci."

Kripto na brodu

Ubuduće, međutim, Tricher očekuje da će i druge banke sve više prate u stopu finansijskih usluga firmi Cuallik, koji je prošlog meseca postala prva Ripple partner convertcross-granične transfera fondova u blockchain'snative KSRP znak.

Umesto da drži desetine šta Tricher nazivaju "egzotične valute" u tzv nostro računima širom sveta, Cuallik je prvi korak ka oslobađanju ta sredstva na drugi način zarobljene za nove namene držeći samu KSRP.

Sa glavnog konkurenta Ripple je, Svift buildingits vlastiti blockchain koristeći Hiperledger, i rastući talas novajlije sa svojim varijacijama na prekograničnih plaćanja koriste slučaj, to je ta upotreba Ripple maternjem criptocurrenci da Tricher misli da podigne kompaniju iznad konkurencije.

"Tamo gde su dvojica zajedno je to što banke i korisnika banaka, kao i American Ekpress, usvojiti Ripple i počnu da se povežu se, KSRP postaje opcija mogu koristiti za likvidnost", rekao je on, zaključujući:

"I tu je zaista u pitanju život."

Slične vesti


Post Ripple

10 stvari koje trebate znati o Ripple

Post Ripple

Old Flames, Nev Code: Ripple i Hiperledger ponovo se udružuju za napore interlidera

Post Ripple

Santander će proširiti aplikaciju Ripple-povered u 4 zemlje

Post Ripple

Zašto se CGI udvostručio na tehniku distribuirane knjige Ripplea?

Post Ripple

Australijska banka Commonvealtha najnovija eksperimentisala sa Ripple

Post Ripple

Ripple KSRP Token postavlja novu All-Time cijenu High

Post Ripple

Bitcoin Opportuniti Corp ulaže 250 dolara u švedsku Ekchange Safello

Post Ripple

Ripple obećava da će zaključati 14 milijardi dolara u KSRP kriptokazu

Post Ripple

Bill Gates: Bitcoin naglašava korisnost digitalnog novca

Post Ripple

Ripple dodaje 10 novih finansijskih firmi na mrežu Blockchain

Post Ripple

Ripple čini Splash: cena KSRP-a gleda na Amek Nevs

Post Ripple

Bitcoin u Headlines-u: Geminis Stellar Debut