Studija: Bitcoin Vallet napada naglo porasla u 2018. godini | RS.democraziakmzero.org

Studija: Bitcoin Vallet napada naglo porasla u 2018. godini

Studija: Bitcoin Vallet napada naglo porasla u 2018. godini

Bilo je skoro 6 miliona detekcije malvare sposoban za krađu podataka iz Bitcoin novčanika u 2013. Godini, navodi se u novom izveštaju od sajber čvrstim Kaperski Labs.

Pod nazivom "Finansijski Ciberthreats u 2013.", izveštaj Kaperski je izgledao šire u opsegu od ciberattacks - od pecanja na mobilni malvare, ali stavi poseban naglasak na ispitivanje kako su korisnici digitalna valuta novčanik na meti kriminalaca mreži.

Možda pre svega, Kaperski utvrdio da 1 milion vlasnici novčanik bio žrtva u napadu malvare u 2013., što je manje od 600.000 u 2012. Napadi na digitalnim štednje novčanike čine oko 20% svih napada koji su uključeni finansijski malvare prošle godine.

Pročitajte izveštaj:

"Među svim malvare finansija u vezi, alati povezane sa Bitcoin pokazao najdinamičniji razvoj."

Puna, 35 strana izveštaj pod uslovom dodatne informacije o malvare koji je usmeren na podatke novčanika, kao i programe koji tajno otpremate rudarski softver za računar žrtve.

U izveštaju se oslanja na informacije prikupljene iz Kaperski globalne bezbednosne infrastrukture.

Attack brojke rastu sa cenom Bitcoin je

Količina detekcija za programe malvare Vallet-ciljanje značajno porasla u 2013. U poređenju sa 2012 nivoa, kada prema Kaperski su registrovano manje od 2 miliona detekcije. Ova brojka uključuje sve uočene napade, uključujući i one koji nisu bili uspešni.

Kaperski prijavio skromniji rast u iznosu od zlonamernih napada koji uploaded rudarski softver za pogođene računara, raste od otprilike 500.000 u 2012. Na više od 2 miliona u 2013. Godini.

Skoro 800.000 korisnici naišli rudarski napad malvare u 2013. Godini, u poređenju sa manje od 200.000 godinu dana ranije. Generalno, rudarske malvare pokušaji čine 8,9% svih detekcija.

U izveštaju se navodi da je početkom oktobra 2013, broj otkrivenih napada rudarskih malvare pao dok je broj programa Vallet-ciljanje počeo da se penje. Je rekao:

"Ovo bi mogao biti rezultat pomenutog idiosinkraziju na Bitcoin sistema, gde su više" kovanice "koje dolaze, sve više je teško da stvori nove. To bi moglo da se vozi zlonamerne korisnike da se fokusira na traženje i krađu Bitcoin novčanici holding već generiše criptocurrenci. "

Napadi na novčanika počela da naglo raste u septembru 2012. Godine, prema podacima. Tokom 2013. Godine, broj napada je dostigla vrhunac u avgustu 2013. Godine, sa dodatnim periodima povećane aktivnosti tokom aprila i novembra-decembra te godine.

Ovaj nalaz ukazuje da je broj napada porastao sa cenom od Bitcoin, pošto su cene hit nove visine tokom oba perioda.

Malvare rastuća pretnja

Malvare koji cilja oba novčanike i kućnih računara koriste rudari predstavlja sve veću ozbiljnu pretnju za digitalne valute ekosistema.

Ranije ove godine, HP SecureVorks identifikovao 146 tipesof Bitcoin malvare currenti cirkuliše na internetu. Zbog rizika, neki su se na papir valletsas način da bezbedno čuvanje svoje bitcoins.

Dva appspreviousli dostupan na Google Plai-u su identifikovane od strane sajber tima koja se pretvorila pogođenih Android uređaja u litecoin i dogecoin rudara. Dalje, krajem marta Simantec beleži rast broja napada rudarstva malvare koji meta računare Linuk baziranih.

MalvareMining Malver

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

$ 46k potrošeno na Rudarstvo Hardvare: Ko će isporučiti robu?

Post Mining of criptocurrenci

Moj život unutar udaljenog kineskog bitkoina

Post Mining of criptocurrenci

Rudari kovanog novca uzrokovani nedostatkom sigurnosnih mina

Post Mining of criptocurrenci

Salon nudi čitaocima izbor između oglasa i rudarstva Monero

Post Mining of criptocurrenci

Želite demokratiju? Probajte Hard Fork

Post Mining of criptocurrenci

Koja je cijena Bitcoin Golda? Cripto trgovci i dalje nisu sigurni

Post Mining of criptocurrenci

U Trci za bitkoinske rudarske profite, Fortune favorizuje starog

Post Mining of criptocurrenci

F2Pool Reneges: Bitcoin Pool povlači Segvit2k podršku preko Hard Fork-a

Post Mining of criptocurrenci

Od Gold Rush do rase oružja: zašto je Bitcoin Mining Heading North

Post Mining of criptocurrenci

500 miliona dogenoina miniranih od strane nepoznatog hakera u napadu sa malvare-om

Post Mining of criptocurrenci

Ethereum Developers Pronađi Geth Bug kao Hard Fork Nears

Post Mining of criptocurrenci

Galerija: Vatra uništava tajlandski britanski objekat