Sekretar SEC-a potvrdio generalnog direktora GAV-a za rudnike Josh Garza sa prevari vrijednosnih papira | RS.democraziakmzero.org

Sekretar SEC-a potvrdio generalnog direktora GAV-a za rudnike Josh Garza sa prevari vrijednosnih papira

Sekretar SEC-a potvrdio generalnog direktora GAV-a za rudnike Josh Garza sa prevari vrijednosnih papira

Ažuriranje 2 (1. Decembar 22:00 GMT): Ovaj članak je ažuriran sa komentarom od Josh Garzinom advokata, Mardžori Peerce.

Komisija za hartije od vrednosti i berze je optužen bivši GAV Rudari CEO Josh Garza sa prevare prodaje nelicenciranih hartija i funkcionisanje šeme Ponzi-jeva.

Žalba, podneta je danas u Okružnom sudu u SAD za Distrikt Connecticut, fokusira se uglavnom na prodaju Hashlets, "virtuelni rudari" prodat za Gav rudara kroz oblak rudarskog sajtu, ZenCloud.

DIK je rekao da je Garza i GAV zaradio oko 19 miliona $ u prihodima od šemu, koja evoluirao od hardvera hosting do oblaka rudarstva na eventualno pokretanje alternativnog criptocurrenci i ima čak 10.000 kupaca i investitora.

Prema DIK, Garza i Gav Rudari svesno pogrešno prirodu Hashlets, su ih proglasili profitabilnost i način na koji je potiče rudarstvo prihod.

Agencija, koja je tužio Garza je brat Karlos nakon što je odbio da testifiduring istragu, napisao je u optužnici:

. "Optuženi je koristio mamac brzih bogatstva od dvadeset prvog sistema plaćanja veka poznat kao virtuelni valuta obmanjivanja investitora Iako prikriven u tehnološkom prefinjenosti i žargona, prevara tuženih je jednostavna u svojoj srži - Optuženi prodati ono što ne poseduje, i pogrešno prirodu onoga što su prodavali. "

Prema DIK, prodaja Gav rudara iz Hashlets je prevara u svojoj srži, zbog veoma nedovoljne rudarske vlasti u vlasništvu kompanije i radila u svojim centrima za obradu podataka. Emails procurila ranije ove godine pokazuju diskusije među osobljem Gav, uključujući Garza, o rudarstvu moći nedostataka i naporima da proširi kapacitete zbog nastavka prodaje Hashlet.

SEC je napisao:

"Hashlet prodaje optuženih su mnoge od obeležja šeme Ponzi-jeva. Pošto okrivljeni prodao daleko više računarske snage nego što vlasništvu i posvećen virtuelne valute rudarstvu, oni duguju investitorima dnevni povratak koji je bio veći od bilo kog stvarnog povratka su odluka o njihovoj ograničene rudarskih radova. "

Na drugim mestima u žalbi, DIK je skrenuo pažnju na lažne prirode kontrolnog paketa akcija Gav u ZenMiner, a drugi od kojih je u to vreme predstavljeni kao poseban entitet.

Ponavljajući prethodne tvrdnje bivšeg GAV zaposlenih Eric Capuano, DIK je rekao da je "ova izjava bila lažna; takva transakcija došlo jer Garzu je uvek u vlasništvu i pod kontrolom ZenMiner."

Kao deo navodnog lažnog predstavljanja, Tomas Frejzer, rođak potpredsednik Kantor Ficdžerald i GAV investitora Stuart Fraser, zatraženo je da kažem CriptoCoinsNevs da je firma bila njegova nego Garzinom. Frejzer nije direktno naveden u SEC podnošenja.

U optužnici se dolazi meseci nakon Gav Rudari raspala zbog sve većeg kontroverze oko njene rudnike i neispunjenih obećanja da će čast 20 $ cena za alternativne criptocurrenci, paicoin.

Naknadna izlazi osoblja i e-mail curi ubrzala raspad GAV, koji u narednim mesecima pošto je bio meta građanskih tužbi koje žele da nadoknadi gubitke.

Bivši komunalnih usluga za firmu Mississippi elektroprivreda, osvojio je presudu zbog izostanka u avgustu, a nedavno je rekao CoinDesk da je "koristeći sve raspoložive mere za prikupljanje sredstva; duguje Gav rudara".

Paicoin i Hashstakers, od kojih je potonji je bilo novčanici da generiše prihode za korisnike koji drže svoje paicoins u Gav službi, su se obratili u SEC podnošenja.

"U ponudi HashStakers da Hashlet investitorima, Gav rudara i Garza pokušali da produže svoju šemu i spreči kolaps Gav rudara", rekao je DIK.

Agencija je zatražila od suda za disgorgement na GAV vezanih za prihode od Garza, kao i interesa i državnih štete.

Kada za komentar, Garza advokat, sa sedištem u Njujorku branilac Mardžori Peerce, rekao CoinDesk:

"Džoš Garzu je razočaran što DIK je podneo tužbu protiv njega. Svaki dalji komentari će biti preko sudskog procesa."

DIK traži suđenje pred porotom.

Kompletan Optužnica se može naći u nastavku:

DIK Žalba

SECGAV MinersJosh Garzu

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

CoinDesk Mining Roundup: BitFuris Latest Venture i Global Script Netvork

Post Mining of criptocurrenci

Avalon ASIC-ov 40nm čip koji donosi Hashing Boost za manje snage

Post Mining of criptocurrenci

Butterfli Labs isporučuje prvi Bitforce SC 60 bitcoin miner

Post Mining of criptocurrenci

UASF Developer Revises Controversial Proposal for Scaling of Bitcoins

Post Mining of criptocurrenci

Da li će Bitcoinovi blokovi nagrada preusmeriti donositi krizu ili konzistenciju?

Post Mining of criptocurrenci

Izveštaj: PBoC smanjuje glasove o zabrani mininga u Kini

Post Mining of criptocurrenci

Labirinti Butterfli optuženi da kupe blog da sakriju negativne rezultate pretrage

Post Mining of criptocurrenci

Bitkoin u Headlines-u: Vile-drama drame

Post Mining of criptocurrenci

CloudHashing će ponuditi Bitcoin Mining kao uslugu - MaaS

Post Mining of criptocurrenci

$ 46k potrošeno na Rudarstvo Hardvare: Šta se dogodilo dalje?

Post Mining of criptocurrenci

Paritet traži spasilačku vilicu da povrati zamrznute milione

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin ambasada pokreće u glavnom gradu Poljske