Bojkot Segvit2k: UASF Bitcoin-a se ne smanjuje od avgustovskog roka | RS.democraziakmzero.org

Bojkot Segvit2k: UASF Bitcoin-a se ne smanjuje od avgustovskog roka

Bojkot Segvit2k: UASF Bitcoin-a se ne smanjuje od avgustovskog roka

Veći deo Bitcoin zajednice je otporan na ideji centralizovane kontrole.

Tako da ne bi trebalo da bude iznenađenje da su neki razvili sličnu opoziciju da Bitcoin skaliranje predloge koji se pojavljuju da imaju centralizovanu vođstvo.

I, neki tvrde da nema veće učinilac u tom smislu nego Segvit2k.

Većina od velikog rudarskog poolshave pledgedto izazvati Segvit2k sa svojim kombinovanim računarske snage do kraja ovog meseca, aktiviranje dugo očekivani (mada sporno) kod promene poznat kao Odvojene Vitness (SegVit) koja je bila u centru skaliranja rasprave Bitcoin je. Kasnije, to bi postaviti mrežu niz put ka mogućem hard viljuškom.

Ali, predstavlja znatan grupa Bitcoin korisnika se ne traži da prate vođstvo rudarskih bazena.

Nepovjerljiva ove rudarske grupe, posebno njen posebno velikih igrača, pojedini korisnici idu napred sa kontroverznom predlogu koji se zove BIP 148 1. Avgusta.

Ako rudarski bazeni da zaista zaključati u SegVit do kraja meseca, UASF pristalice možda ćete morati da se krene sa BIP-a 148. Ali oni nisu sigurni da li rudarske bazena će kroz pratiti.

"Nažalost, nekoliko rudara. Imati evidenciju manipulacije, tako da njihova signalizacija za SegVit2k ne može verovati", rekao je osnivač blockchain pokretanje i BIP 148 pristalica Ragnar Lifthrasir CoinDesk.

BIP 148 nastoji da donese korisnik aktivira meku fork (UASF) koji će naći operaterima čvorova nadogradnje na SegVit.

Ipak, taj potez je interesantan zbog Segvit2k popularnosti i nedavnom posvećenost rudarskim bazenima za aktiviranje SegVit pre avgusta. Upitan o tome, GitHub održava u UASF je, Miłosz Kviatkovski, odgovorio slično Lifthrasir, govori CoinDesk:

"Verovatno zato što su neki rudari nisu napravili sebi izgledaju veoma pouzdan u prošlosti, a neki su aktivno planirali napad na mreži u budućnosti."

Kviatkovski dodao korisnici žele da "oseća zaštićeno" u slučaju rudarskih bazena ne prate putem uz dogovor Segvit2k.

Mentalni alat

Nepoverenje nije jedini razlog neki korisnici nastavljaju da podržavaju put BIP 148.

Neki veruju da je očekivanje aktiviranja UASF mogao da promeni ono što rudarstvo bazena rade i da li ili ne nastaviti sa nadogradnje na mrežu.

Lifthrasir označen litecoin kao primer, uz napomenu kako rudarski bazeni ujedinjeni oko SegVit ranije ove godine unapredi manje poznati criptocurrenci. On smatra da rudari to samo zato posle litecoin zajednica okupljena oko UASF, jer ova vrsta mekog viljuškom bi moglo da ugrozi percepciju uticaj rudara.

"Za mene, Segvit2k je ekvivalentna litecoin okruglom stolu, tako za rudare da usvoje SegVit pre nego što su korisnici to za njih", rekao je Lifthrasir.

On smatra da je isti već dešava na Bitcoin.

"BIP 148 je već uspeva na dva načina Prvo, struja svih vremena visok za rudare signalizacije za SegVit je rezultat opasnosti od BIP-148.", Rekao je on.

Originalni SegVit u zastoju već mesecima na oko 30% hashrate, ali u vreme kada BIP148 videli povećanog interesovanja, ova podrška je zabeležen porast na otprilike 45%.

Iako Lifthrasir se ne uzima rudarskom bazenu Segvit2k obećanje zdravo za gotovo, on veruje da će verovatno izazvati promenu, jer je to u njihovom interesu.

Ova ideja može biti olakšanje misao, kao što je podrška za BIP 148 nije rastao mnogo u proteklih mesec dana. I dok je uspeh oslanja u velikoj meri na podršci velikih Bitcoin razmena i kompanija, sa dve nedelje da odu, većina njih ne uzimaju javni stav o tome.

Ako nije dovoljno za Bitcoin ekosistema podržava lanac BIP148, Bitcoin mogla podeliti na dva suprotstavljena sredstva.

"Bojkot na steroidima '

Zato BIP 148 je veoma kontroverzna.

Dok Bitcoin Core saradnika, na primer, podržavaju nadogradnje Bitcoin da podrži SegVit, mnogi su oprezni da se to uradi na način BIP 148 daje listu.

Neki od najaktivnijih programerima protokola Bitcoin je ne podržavaju BIP 148. Bitcoin protokol za pokretanje Chaincode suosnivač Aleks Morcos i Blockstream tehnički direktor Greg Maksvel su oba istaknuti protivnici. I Bitcoin Intel Core saradnik Dejvid Harding zove ita "bojkot steroidima."

Iako rokovi za oba 148 BIP i SegVit2k se približava, postoje i drugi dugoročne mogućnosti za povećanje transakcija kapaciteta, jedan po načinu drugom UASF. Dobra strana je da to mogu da budu manje štetne po tome što zahtevaju manje akcije iz rudarskog bazena. Loša strana je što je duže vreme za aktiviranje.

Ipak, uprkos ovom podele, neki programeri i korisnici planiraju da krenu napred sa BIP-a 148 1. Avgusta na ovaj način, to je možda bilo više od promene korisnika pogon, sa korisnicima, kao što su Coinkite ko-osnivač i direktor Rodolfo Novak i programera Damjan Trav advocatingfor specifičnu promenu predlog od samog početka.

Lifthrasir zaključio:

"BIP 148 je više nego aktiviranje SegVit, radi se o aktiviranju korisnika suverenitet."

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Mining Hardvare Maker AMT Facing Court Preko odlaganja

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoinova budućnost kreće u fokus na skaliranju bitkoina 2. dan

Post Mining of criptocurrenci

Prekidanje podataka o žalbama FTC-a za leptirke

Post Mining of criptocurrenci

Koje većina? Bitcoin Ekchange Accord otkriva hardversku dilemu

Post Mining of criptocurrenci

Kratak vodič za bitkoinske viljuške

Post Mining of criptocurrenci

Bitkainova skeletna debata: pogled iz kineskih rudara

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin ASIC builder Terrahash menja politiku refundiranja, odbija kupca

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin rudari pratite profit na Ethereum Blockchain

Post Mining of criptocurrenci

Između Rock i Hard Fork: Plan Jeff Garzik da izbegne bitkoin split

Post Mining of criptocurrenci

Zašto je bitkoinova Halving bila strašna opravdanost

Post Mining of criptocurrenci

Antbleed: Objašnjen je najnoviji novi Bitcoinov spor

Post Mining of criptocurrenci

BTCS podnošenje: značajna sumnja u budućnost kompanije Bitcoin