Rusija preuzima Bitcoin Rudarsku opremu u incidentu na granici sa Kinom | RS.democraziakmzero.org

Rusija preuzima Bitcoin Rudarsku opremu u incidentu na granici sa Kinom

Rusija preuzima Bitcoin Rudarsku opremu u incidentu na granici sa Kinom

Ruske vlasti zaplenjeno četiri Bitcoin rudarske mašine iz nepoznatog građanina prošle nedelje na bezbednosnom punktu koji se nalazi na njenoj južnoj granici sa Kinom.

Reportfrom Sibirski Uprava carina ukazuju na to da pojedinac pokušao da dovede "četiri neprijavljene metalnih predmeta", kasnije identifikovani kao ROCKMINER R4 jedinice, preko carinskog punkta u Manzhouli kinesko-ruski Inter-Trade turističko područje.

Međutim, Bitcoin rudar nije uspela da obezbedi potrebnu dokumentaciju ili platiti potrebne takse za to.

Carinici su izazvala je 2012 odluku izdatu od strane Odbora Evroazijska ekonomska komisija da potvrdi oduzimanje. Odluka, dopunjen 2013. I 2014. Godine, reguliše uvoz i izvoz šifrovanje objekata do i iz Rusije, Belorusije i Kazahstana, koji su svi članovi jedne carinskog sporazuma.

Uprkos sve strogom stavu Rusija je preuzela prema svom domaćem Bitcoin industriji u poslednjih nekoliko nedelja, izgleda da nisu povezane sa zemlje predložene zabrane "novčanih surogata" incident. Dalje, ne ukazuju na više neposrednu akciju na domaćem rudarstvu Bitcoin je i zajednice.

Nacrt zakona, prvi put objavio u avgustu, dobila još više na naslovne strane međunarodno prošle nedelje kada je ruski zakonodavci otkrio kompletan tekst predloženog zakona. Ukoliko bude usvojen, zakon će se primenjivati na praktično sve industrije u zemlji, od pojedinačnih Bitcoin rudara u Bitcoin preduzeća, pa čak i vestima.

Pored gubitka rudarskih jedinica, neidentifikovani rudar se takođe suočava potencijalne kazne, kao što je Uprava carina Sibirski navedeno je pokrenuo upravni postupak u slučaju u razvoju.

Ruski zajednica reaguje

Zbog početne zbunjenosti okružuje vest, bilo je spekulacija o ruskim Bitcoin blogovima da je incident možda deo jednog neposrednog represije od strane lokalne samouprave na Bitcoin aktivnostima.

Ruski jeziku Bitcoin novosti blogu Coinside.ru, na primer, napisao je u svom reportthat vesti može da se vidi kao "početak praktičnog dela ruske kampanje protiv Bitcoin".

Međutim Artem Tolkachev, upravljanje partner u advokatskoj kancelariji Tolkachev & Partnersdisagreed sa tom tumačenju, ističući da je početna saopstenju ukazuje na rudarsku opremu jednostavno podleže istim posebnim carinskim propisima, kao svih vrsta šifrovanim materijala.

"Taj dokument ne daje poseban osvrt na rudarske opreme, ali deli objekte veze u različitim grupama i uspostavlja red uvoza i izvoza", rekao je Tolkachev CoinDesk.

Rudarstvo uvoz još uvek moguće

U nedostatku formalnog odobrenja nacrta zakona o zabrani Bitcoin aktivnosti, Tolkachev tvrdi da, po njegovom mišljenju, uvoz i izvoz Bitcoin rudarske opreme je i dalje zakonski u Rusiji pod uslovom da vlasnik traži dozvolu jednokratnu iz Ministarstva industrije i trgovine.

Ipak, procedure potrebne mogli dokazati da bude smetnja lokalne rudarske operatera, posebno u svetlu potencijalnog predstojeće regulacije.

Tolkachev said:

"Da bi dobili [dozvolu jednokratnu], potrebno je predstaviti aplikaciju za dobijanje licence, kopiju ugovora kupovine opreme, kopija potvrde o registraciji sa poreskim organima, dozvola za obavljanje delatnosti (ako je potrebno) , ovlašćenje Federalne službe bezbednosti (FSB), opis svih enkripcije objekata koji uvezena oprema sadrži. "

Dalje, on je rekao da postupak mora biti završen za 90 dana, ali da je u nekim slučajevima, samo odobrenje od strane FSB je potrebno.

Tolkachev pruža pravnu konsultaciju na velikom broju regionalnih startup, iako kaže većina se sada okreće fokus sa ruskog tržišta u svetlu nedavnih događaja.

MiningRussiaRockMiner

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

CoinDesk Mining Roundup: BitFuris Latest Venture i Global Script Netvork

Post Mining of criptocurrenci

FTC Žalbe Detail Problemi sa prošlom bankrotom Bitcoin Miner CoinTerra

Post Mining of criptocurrenci

HashFast snima 400 GH-sek 28 nm mining čipa

Post Mining of criptocurrenci

Bitkainova skeletna debata: pogled iz kineskih rudara

Post Mining of criptocurrenci

Proizvodnja Giant Midea želi staviti rudnike bitkoina u kućne aparate

Post Mining of criptocurrenci

Privatni sastanak u Kini objedinjuje rukovoditelje Bitcoin rudarske industrije

Post Mining of criptocurrenci

Nalog o sudskim grantovima za zamrzavanje Hashfastovih Bitcoin novčanika

Post Mining of criptocurrenci

Ažuriranje klijenta Ethereum postavlja hardverski datum

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Cash osvaja rudarsku snagu po ceni padne ispod 600 dolara

Post Mining of criptocurrenci

Zabrana, dumpiranje i napadi na rudarstvo: Da li bi se Bitcoin mogao oteti?

Post Mining of criptocurrenci

Think Tank Reignites debatuje o uticaju na životnu sredinu Bitcoin Mininga

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Unlimited: rudarska snaga treba da odredi tvrdu viljušku