Nesumnjivi korisnici računara su zlonamerno zlostavljani u Bitcoin Mining | RS.democraziakmzero.org

Nesumnjivi korisnici računara su zlonamerno zlostavljani u Bitcoin Mining

Nesumnjivi korisnici računara su zlonamerno zlostavljani u Bitcoin Mining

Čini se zlonamerne akteri će naći način da se infiltriraju sistem korisnika, bez obzira na sve. Ovo je očigledno kada se uzmu u obzir navode da Bitcoin rudarstvo na računarima nepodozrive korisnika je sve preovladava.

Novi izveštaj objavljen od strane anti-malvare-softverska kompanija Malvarebites upućivalo na ovu temu. Utvrđeno je da veliki broj aplikacija softvera Vindovs bazirane su sada rudarstvo male količine Bitcoin na mnogim mašinama, bez znanja svojih korisnika.

Stubovi se odnosi na "potencijalno neželjenih programa" (poznat i kao "PUPS"), koji su aplikacije kao što su pretraživača toolbar-i programima za pretraživanje. Mnogi od ovih oglašavanjem i sporog računara sa neverovatno usporeno.

Mnogi od tih mladunaca se slučajno preuzeti od strane korisnika koji pokušavaju da instaliraju druge programe. Korisnici često ne shvataju da su drugi programi koji se stavljaju na svoje računare tokom instaliranja procesa.

Mnogi ugovori krajnji korisnik licence (EULA ugovori) omogućavaju pomoćne programe da se instalira. U stvari, Malvarebites 'je utvrdio da su neki EULA uključuju izričito pravo za softver da obavlja funkcije koje zvuče sumnjivo kao virtuelna valuta rudarskih aktivnosti:

"Kao deo preuzimanja uzajamne javnosti, vaš računar može učiniti matematičke proračune za naše povezanih mreža za potvrdu transakcije i povećati sigurnost. Bilo nagrade ili naknade prikupljena VBT ili naši partneri su isključivo vlasništvo VBT i našim partnerima."

Fraza "potvrdi transakcije" može se generalno pripisati osnovnom funkcijom Bitcoin rudara.

Štetni programi kradu podatke od korisnika, često ga šalje nazad u izvor ili mreže "zombi računara" poznate kao botnet peer-to-peer.

Sada, čini se redovni računari se koriste za mina malim količinama Bitcoin, koji ne može biti mnogo za mašini s obzirom da rudarstvo teško stalno raste, ali može sabrati i cena Bitcoin je postigao neverovatan.

Kancelarija Nev Jersei Attornei General je nedavno kažnjen kompanija pod nazivom E-Sports Entertainment $ 1mafter je priznao da je eksperimentisao sa ubrizgavanjem Bitcoin rudarstvu u kompjutere svojih korisnika.

Postoji nekoliko načina da se ručno ukloniti ove programe. Jedan je da se kroz listu programa na računaru i deinstalirate sve što zvuči nepoznato.

Softver kao Malvarebites je besplatan za preuzimanje i skenira zlonamernih i subverzivnih programa koji sebe ne prikazuju na listi programa operativnog sistema.

Ako ništa drugo, konsultacije sa IT stručnjaka kako bi bili sigurni da je računar ne radi nepotrebna softver može biti od pomoći i više vremena efikasnije.

Stručnjaci koji rade u Bitcoin prostoru preporučuju uzimanje jednostavne korake kao što su; istraživanje programa pre preuzimanja; koristeći različite lozinke za svaki program i veb stranici; Plus, koristeći alate kao što su menadžeri lozinke.

"Nemojte ponovo koristiti svoje lozinke," rekao je Tomas Krejn, vodeći programer iza e-komerc platformi BitVasp open source.

MalvareMining

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Cloud Mining pati kao Hash Rate Plateaus

Post Mining of criptocurrenci

HashFast snima 400 GH-sek 28 nm mining čipa

Post Mining of criptocurrenci

Hung za bitkoin raste u Skandinaviji jer se regulatorni pristup razvija

Post Mining of criptocurrenci

CoinDesk Mining Roundup: 21e6, Profit KnCMiner i novi hardver

Post Mining of criptocurrenci

Pod mikroskopom: Zaključci o troškovima bitkoina

Post Mining of criptocurrenci

Kako Ethereum Smart Contracts može zameniti menadžera rudarskog bazena

Post Mining of criptocurrenci

Hard Forks Galore: Bitcoin Cash Debate Ambiciozni Tech Roadmap

Post Mining of criptocurrenci

Bitkainova skeletna debata: pogled iz kineskih rudara

Post Mining of criptocurrenci

Alpha Technologi pokreće skript ASIC Tape-Out

Post Mining of criptocurrenci

BitFuri povlači 1PH-s Snage za miniranje iz Ghash.io

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Cash 101: Ono što korisnici treba znati pre nego što je viljuška

Post Mining of criptocurrenci

Vashington State Utiliti podiže cene električne energije na Bitcoin rudarima