GHash se obavezuje na 40% kapsule za Hashrate na samom bitkuinskom rudarstvu | RS.democraziakmzero.org

GHash se obavezuje na 40% kapsule za Hashrate na samom bitkuinskom rudarstvu

GHash se obavezuje na 40% kapsule za Hashrate na samom bitkuinskom rudarstvu

Ažuriranje (16. Jula 22:55 GMT): ažurirano sa komentarom od Bitcoin Core Developer Peter Todd i Peernova predsednika Emmanuel Abiodun. Nacrt sažetak samita može se naći u nastavku.

Samit treba da obrati opasnost od 51% napada na Bitcoin mreže je rezultiralo u obnovljenom posvećenošću industrije radi zaštite za obradu transakcija mrežu digitalne valute iz kontrole većinom bilo jedan entitet.

Prema dokumentima dobijenim od CoinDesk, svi učesnici su se složili da je konsolidacija rudarske vlasti - i povezana opasnost od 51% attacks- je nešto što sve strane imaju interes u izbegavanju. Učesnici dalje zaključio da su kratkoročni lekovi najbolje odgovara dok se trajno popraviti je otkriveno i sprovodi.

Naime, GHash.io, jedan od najvećih rudarski bazen operatera u ekosistemu, je pristao da uradi sve što može da ograniči svoj udeo u ukupnom Bitcoin mreže na 39.99%. Ovo uključuje traži rudare da prebace hashing moć daleko od svojih bazene kada je stopa heš dostigne taj iznos.

Politika ove vrste biće preporučuje svim operaterima u okviru Bitcoin rudarstva ekosistema.

Iako su zaključci zastali od zaključno rešenja, GHash CIO Džefri Smit je rekao da privremeni način za ublažavanje rizika od napada 51% su pravi izbor u ovom trenutku, kaže:

"Nijedan od postojećih tehničkih rešenja protiv 51% napada pretnje u je u stanju da reši problem u dugoročnoj perspektivi, uzimajući u obzir interese postojećih rudarskih bazena, individualnih rudara i Bitcoin zajednice. Dakle, Bitcoin sledbenici treba da se fokusira na privremenim aktima dok rastvor životni vek je pronađen. "

Kompanija je preduzela korake u poslednjih nekoliko meseci da ublaži zabrinutost zajednice o bilo kom svojstvu je mogla da ima u napadu 51%. U junu, kompanija proglasila je u saopštenju da je podržava decentralizaciju u rudarskom mreže i nikada ne bi učestvovao u prevare ponašanju.

Komisija Akcija da počne

Iako nije trajno rešenje je pronađeno u opasnosti od 51%, na samitu doveo do okvira koji bi mogli da pomognu rad Bitcoin industrije ka eventualnom rešenju.

Nova komisija očekuje da će organizovati GHash.io i njen digitalni doviz ruku, CEKS.io, da su direktni sredstava i koordinira napore na trajnoj način za rešavanje problema. Sredstva će obezbediti vozilo za "ubrzavanje i motivisanje programerima da pronađu tehničko rešenje za pretnju za 51% od akumulira sredstva i upućivanje na ovom procesu".

U dokumentu stoji:

"Komisija će voziti bolje komunikacije i saradnje između programera koji rade na protokolu Bitcoin i rešavanje problema 51%, i preduzeća, veoma zainteresovan za proširenje industriju i promoviše Bitcoin za širu publiku."

GHash.io i CEKS.io će upravljati odbor, koji će se sastojati od representatitves operatora bazen, Bitcoin preduzeća i drugih članova rudarske zajednice. Prema tom dokumentu, koji je prisustvovao samitu u Londonu očekuje se da nastavi da razvija strukturu za odbora u narednim mesecima.

Jačanje mreže poverenja

Pretnja napada 51% - teoretska snaga jednog entiteta u okviru Bitcoin mreži uspešno emituje lažne transakcije i poremetiti legitimne one - već dugo predstavlja izvor zabrinutosti za neke članove Bitcoin zajednice.

Neki od straha je usmerena na samom GHash.io. Ovo duguje neprihvatljivo visok hashing moći bazena, koji su neki zabrinuti mogla da se koristi za manipulaciju transakcija u mreži. Drugi koji su prisustvovali sastanku je okarakterisan kao neformalna napor da se otvori linija komunikacije između interesa u prostoru.

BitGoco-osnivač i izvršni direktor Vil O'Brajen rekao CoinDesk da je jedan od rezultata sastanka je da sama zajednica treba da odigra ulogu u pronalaženju rešenja. O'Brajen rekao CoinDesk:

"To je dužnost lidera u industriji da će napraviti promene koje grade poverenje široke Bitcoin zajednice, investicione zajednice i štampe možemo i ne treba da se oslanjaju na jednu ili više trgovinskih organizacija da postavlja pravila. Bitcoin je decentralizovana, i mi. Moraju izgraditi rešenja koja podržavaju originalne okvir donošenja odluka. "

Petar Tod je manje ubeđen da je sastanak imao izrazito pozitivan ishod. On je napomenuo da je ozbiljnost situacije - kako u kratkom roku i na duži rok - ne može biti u potpunosti cenjena od strane rukovodstva GHash.io, govoreći:

"U razgovoru za zajednicu je veliki prvi korak. To je rekao Nisam stekao utisak da GHash.io zaista razumeo veličinu problema. Posebno, izgledali su mnogo više fokusirani na dobijanje Bitcoin zajednicu da im verujemo, a nego se stavlja u poziciju u kojoj ne previše imati. "

On je istakao da je posebno štetan uticaj centralizacije hashing moć raste strah među investitorima o grananje potencijalno monopol mreže.

Tod rekao CoinDesk da je pitanje predstavlja "ozbiljnu dugoročnu prepreku za investicije", ali je ukazao na napore da se razviju rešenja koja je rekao da su obećavajući. Samo finansiranje i podršku, zaključio je on, će odrediti koliko brzo i uspešno se stvara popraviti ranjivosti na 51%.

Peernovapresident Emanuel Abiodun je rekao da je, na kraju, saradnja koja je počela u Londonu će dovesti do veće transparentnosti u rudarstvu prostora i okrenuti ka više decentralizacije. On je takođe rekao da je nova rudarska bazen razvija bi Peernova pridržavati sličan kapom poput onog koji se traži od GHash.io.

On je rekao CoinDesk da je u pitanju obezbeđivanje transakcije mreže ostaje zdrav, govoreći:

"Stotine miliona dolara koji se stavlja u Bitcoin od VCS vrede kikiriki ako nemamo sigurnu infrastrukturu rudari stavljaju na mesto danas. VCS treba da se angažuju više sa rudarima i ne prave iste greške koje su napravljene u videu streaming industrije u uzimanju infrastrukture zdravo za gotovo. "

Industrija-širok problem razvija

Članovi Bitcoin zajednice su clamoring za fiksnu kako u opasnosti od napada 51% i konglomerat hashing snage oko nekoliko velikih operacija. Tako što se ograničava na nešto ispod 40%, GHash.io je priznavanje potrebu da se ono što je pozvan od mnogih rastući problem za dugoročno zdravlje mreže.

Samit - i predložio odbor - takođe pokazuje spremnost da se angažuju među glavnim igračima na Bitcoin industrije. Takođe, prisustvo Bitcoin Core Developers i preduzeća van rudarskog sektora će bez sumnje povećati profil napora da se razvije popraviti do 51% napada pitanju.

GHash.io, kao i druge summit učesnici, pozvali su zajednice kao celine da bi pomogla realizaciju rešenje problema. Grupa je tražio kompanija da učestvuju u predloženom odbora, kao i pomoć u finansiranju istraživanja i razvoja koji poboljšava bezbednost Bitcoin mreže.

Ipak, tema je mnogo raspravlja u industriji, sa nekom tvrdeći da nijedno rešenje treba da bude utvrđeno je da 51% napada rizika u.

Za više informacija o ovom pitanju i njegove implikacije za Bitcoin, pročitajte naš najnoviji izveštaj.

CoinSummit Bitcoin Sastanak

GHASH.ioCEKS.io

Slične vesti


Post Mining of criptocurrenci

Kao Bitcoin Halving pristupi, 51% Attack pitanje Resurfaces

Post Mining of criptocurrenci

Prekidanje podataka o žalbama FTC-a za leptirke

Post Mining of criptocurrenci

Rudnici GAV-a nisu u toku Aktuelni sud u Misisipiju

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoinova budućnost kreće u fokus na skaliranju bitkoina 2. dan

Post Mining of criptocurrenci

Sledeći akt munje: decentralizacija mininga na bitsuinu?

Post Mining of criptocurrenci

Zašto rudari rude Bitcoin Cash - i gubitak novca

Post Mining of criptocurrenci

CoinTerra Silent Amid Navodni oblak rudarstva isplate Zamrzavanje

Post Mining of criptocurrenci

RSK podiže 3,5 miliona dolara, pokreće Bitcoin Smart Contract Testnet

Post Mining of criptocurrenci

Bankrupt Bitcoin Miner Alidian prodaje 218-ih rudarskih pogona

Post Mining of criptocurrenci

Bitmain oslobađa energetski efikasne 478GH-i AntMiner S3

Post Mining of criptocurrenci

Bitcoin Mining Pool BTC Guild za zatvaranje, Blame BitLicense Grei Area

Post Mining of criptocurrenci

FinCEN: Bitcoin mining i usluge deponovanja nisu transporteri novca